Moja mała dżungla
- Sukulencik36
- 200p
- Od: 3 gru 2019, o 19:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała dżungla
Norbert, super pomysł
koniecznie wrzuć zdjęcia do swojego wątku.
Sukulencik fajne pomidorki, u mnie są na razie same białe łodyżki przebijające się z ziemi, a posiałem też we wtorek.

Sukulencik fajne pomidorki, u mnie są na razie same białe łodyżki przebijające się z ziemi, a posiałem też we wtorek.
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Sukulencik36
- 200p
Moje stoją na południowym parapecie
I widzę że inne gatunki pomidora też już kiełkują,no i papryka zaczyna
a malinowe szybko wzeszły
problem mam zawsze w tym,w którym momencie je przesadzić do oddzielnych pojemników
co roku mówię sobie od razu tak zrobię i nic z tego,zawsze zapomnę 

A wiesz co, zagłębiłem się w temat i przesadza się jak mają co najmniej 4 listki. Potem do gruntu albo do doniczek na balkon po 15 maja. I jak będziesz pikować, możesz schować do ziemi znaczną część łodygi. Tymbardziej jeśli będzie długa, bez liści. Wypuści wtedy więcej korzeni i będzie stabilniejsza.
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Sukulencik36
- 200p
Dzięki zawsze miałam z tym problem
z reguły na balkon wystawiłam w dzień gdy już było ciepło,pod przykryciem jeszcze(folia), a na noc chowałam do domu. A w stałe miejsce sadziłam tydzień/dwa po zimnych ogrodnikach.

Rozumiem 
Ja w tamtym roku bawiłem się w wysiew truskawek, chyba nawet mam zdjęcia w tym wątku. I o dziwo wyrosło mi kilka krzaczków, ale owoców miałem tyle co kot napłakał. Więc w tym roku kupię już sadzonki które wsadzę bezpośrednio do doniczek.

Ja w tamtym roku bawiłem się w wysiew truskawek, chyba nawet mam zdjęcia w tym wątku. I o dziwo wyrosło mi kilka krzaczków, ale owoców miałem tyle co kot napłakał. Więc w tym roku kupię już sadzonki które wsadzę bezpośrednio do doniczek.
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Sukulencik36
- 200p
Ja w ub roku dokupiłam sadzonki, dosadzilam do mojego mikro poletka na działce
wzielam odmiany słodkie,poziomkowe wręcz
trochę tego było,przynajmniej dzieci podjadły
bo do zamrożenia czy w kompot za mało 

Kupiłem sobie pomelo w biedrze i ku mojemu zaskoczeniu, było w nim mnóstwo nasion. Zebrałem je tylko z połowy owocu, i moczyłem przez dobę. Potem obrałem, i ułożyłem na wilgotnym ręczniku papierowym. Zobaczymy co z tego wyjdzie 

Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
- Sukulencik36
- 200p
A Ty wiesz ze ja ich nigdy nie obierałam.. A kiedyś kupiłam pomarańczę w Biedrze ,obieram ją ,a w srodku była pestka która korzeń puściła i zielony kiełek
a była tak sucha, zero soku
posadziłam urosła trochę i sprzedałam, cytrusy nie dla mnie 

- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na razie mam tylko wątek storczykowy, ale obiecuję w tym roku wystartuję z głównym wątkiem z pozostałymi roślinami. Właśnie przeglądam wątki u innych i doszedłem do wniosku, że czas dołączyć ze swoim.daraxus pisze:Norbert, super pomysłkoniecznie wrzuć zdjęcia do swojego wątku.

"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Sukulencik36
- 200p
Norbert to będzie wisienka.. Mnie osobiście bardzo interesują Twoje rośliny ,jak wyglądają, ile ich masz itd taka babska ciekawość,moze mnie zainspirujesz czymś 

-
- 100p
- Od: 11 mar 2021, o 19:46
norbert76 ja też jestem bardzo ciekawa

Norbert to jest genialny pomysł. Myślę że wiele osób będzie mogło dowiedzieć się przydatnych informacji z takiego wątku.
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
Norbert, trzymam za słowo
Ale świetny pomysł, bo ja za storczykami nie przepadam, a mogę się założyć że masz do pokazania coś oprócz nich.
I nauczyć by się czegoś można było... 

Ale świetny pomysł, bo ja za storczykami nie przepadam, a mogę się założyć że masz do pokazania coś oprócz nich.

Tak wyglądają moje pomidorki. Jeszcze nie wszystkie wzeszły, ale martwi mnie to że są wyciągnięte. Stoją na zachodnim oknie ale rano przeniosłem je na okno wschodnie ze względu na słońce. Zwykle nie mogą tam stać, bo w tym pomieszczeniu grasuje kot

Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla