Jak na 4 lata to efekt wow
  Jak na 4 lata to efekt wow  Ta hortensja to Anabel?
  Ta hortensja to Anabel?Siew hosty? Nigdy nie rozmnażałem z nasion

Jak na 4 lata to efekt wow
  Jak na 4 lata to efekt wow  Ta hortensja to Anabel?
  Ta hortensja to Anabel?

Mój też będzie miał piąty sezon. Hosty i żurawki też wysiewałam i nawet się udało, wczoraj wysiałam heliotropa
 Mój też będzie miał piąty sezon. Hosty i żurawki też wysiewałam i nawet się udało, wczoraj wysiałam heliotropa  Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia z wysiewami
 Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia z wysiewami  

. No ale cóż, mamy teraz biało i mrozy. Podziwiam Twój ogród a w nim róże. Widzę, że masz sporą kolekcję. Czy jedna z nich, ta fioletowa, to może Novalis? Twój ogród wygląda bardzo dojrzale, ma już swój klimat dzięki rozrośniętym krzewom i dużym drzewom, róże masz już takie dorodne, duże krzaczki.
 . No ale cóż, mamy teraz biało i mrozy. Podziwiam Twój ogród a w nim róże. Widzę, że masz sporą kolekcję. Czy jedna z nich, ta fioletowa, to może Novalis? Twój ogród wygląda bardzo dojrzale, ma już swój klimat dzięki rozrośniętym krzewom i dużym drzewom, róże masz już takie dorodne, duże krzaczki.

mi się ciągle wydaje ,że się coś mało rozwinął od przeprowadzki
 mi się ciągle wydaje ,że się coś mało rozwinął od przeprowadzki   hortensja to Anabelle sąsiadka myślała ,że to wersja stron
 hortensja to Anabelle sąsiadka myślała ,że to wersja stron  na wiosnę po prostu ją mocno tnę i wycinam słabe pędy dzięki temu rosną mocne i duże kwiaty, a hosty i żurawki sieję pierwszy raz zobaczymy co z tego da
  na wiosnę po prostu ją mocno tnę i wycinam słabe pędy dzięki temu rosną mocne i duże kwiaty, a hosty i żurawki sieję pierwszy raz zobaczymy co z tego da    

mam nadzieję,że za rok będę miała ciut więcej kwiatków
 mam nadzieję,że za rok będę miała ciut więcej kwiatków  zdaje mi się ,że też wysiewałam 2 lata temu heliotropa ale nic z tego niestety nie wyszło, dlatego w tym wysiałam goździka ogrodowego Szabo
  zdaje mi się ,że też wysiewałam 2 lata temu heliotropa ale nic z tego niestety nie wyszło, dlatego w tym wysiałam goździka ogrodowego Szabo  

praktycznie wszystkie są z pudełeczek marketowych oprócz dwóch sztuk róż pnących
 praktycznie wszystkie są z pudełeczek marketowych oprócz dwóch sztuk róż pnących  bardzo lubię róże i staram się dbać o nie, mało kiedy używam chemii(obok mam pasiekę) jednak mój mąż już kilka razy ściął kosiarką dorodne krzaki
 bardzo lubię róże i staram się dbać o nie, mało kiedy używam chemii(obok mam pasiekę) jednak mój mąż już kilka razy ściął kosiarką dorodne krzaki   
  natomiast faktycznie dzięki temu ,że dostałam w spadku dorodne drzewa owocowe i krzewy ogród wygląda lepiej
 natomiast faktycznie dzięki temu ,że dostałam w spadku dorodne drzewa owocowe i krzewy ogród wygląda lepiej 

mnie na początku wielkość tego ogrodu przerosła, z bloku na hektary i szok
 mnie na początku wielkość tego ogrodu przerosła, z bloku na hektary i szok  teraz po 4 latach wiem ,że żeby u mnie było coś widoczne muszę sadzić min.po 10 sztuk
 teraz po 4 latach wiem ,że żeby u mnie było coś widoczne muszę sadzić min.po 10 sztuk   dlatego też zrezygnowałam z dalii
  dlatego też zrezygnowałam z dalii  dlatego przerzuciłam się na byliny.
 dlatego przerzuciłam się na byliny.

One  chyba bardzo maleńkie nasionka mają?
 One  chyba bardzo maleńkie nasionka mają?

Ja sadziłam wszystko szybko i chaotycznie, nic nie jest przemyślane
 Ja sadziłam wszystko szybko i chaotycznie, nic nie jest przemyślane  Zależało mi tylko na tym, aby szybko urosło i móc się cieszyć. Dzisiaj jest jak jest i raczej już tak zostanie. Też kocham róże, ale się poddałam, gdyż ta czarna plamistość mnie dobijała. Heliotropa bardzo lubię i kupowałam zawsze sadzomki, ale dostałam nasionka to spróbuję, może się uda.
 Zależało mi tylko na tym, aby szybko urosło i móc się cieszyć. Dzisiaj jest jak jest i raczej już tak zostanie. Też kocham róże, ale się poddałam, gdyż ta czarna plamistość mnie dobijała. Heliotropa bardzo lubię i kupowałam zawsze sadzomki, ale dostałam nasionka to spróbuję, może się uda. 

Jeśli chodzi o krzewy kwitnące to mam, nawet posadzone w kupce tak po 5 sztuk ,ale ....nikną w ogrodzie
 Jeśli chodzi o krzewy kwitnące to mam, nawet posadzone w kupce tak po 5 sztuk ,ale ....nikną w ogrodzie  
  jest tylko jeden mały problem..tam gdzie mam najwięcej miejsca i słońca to kiedyś był olbrzymi wybieg dla kur
 jest tylko jeden mały problem..tam gdzie mam najwięcej miejsca i słońca to kiedyś był olbrzymi wybieg dla kur  
   jeśli chodzi o żurawki to nasion praktycznie nie widać gołym okiem siałam w ciemno
 jeśli chodzi o żurawki to nasion praktycznie nie widać gołym okiem siałam w ciemno   a z różami oj wiem co to jest z tym ,że u mnie
 a z różami oj wiem co to jest z tym ,że u mnie  i jak już jest ręcznie likwiduję bo mało, za to na wczesną wiosnę daję im jeden oprysk i ze dwa razy zasilam saletrą
 i jak już jest ręcznie likwiduję bo mało, za to na wczesną wiosnę daję im jeden oprysk i ze dwa razy zasilam saletrą   z wodą to też nie przesadzam bo rosną w takim miejscu gdzie po południu jest tylko słońce.Czy będę miała ogród różany okaże się za ...kilka lat
 z wodą to też nie przesadzam bo rosną w takim miejscu gdzie po południu jest tylko słońce.Czy będę miała ogród różany okaże się za ...kilka lat   

ale tak prawdę mówiąc ja lubię takie dzikie ogrody, niepoukładane takie jak za dawnych lat były
 ale tak prawdę mówiąc ja lubię takie dzikie ogrody, niepoukładane takie jak za dawnych lat były   większość moich roślin jest miododajna, nawet posadziłam dwie lipy dla pszczół z sąsiedztwa
 większość moich roślin jest miododajna, nawet posadziłam dwie lipy dla pszczół z sąsiedztwa   mam nadzieję ,że nasze wysiłku z sianiem nie pójdą na marne
 mam nadzieję ,że nasze wysiłku z sianiem nie pójdą na marne  

ale nie mam aż tyle "muszelek" więc muszę się zadowolić tym, co mam. Hektary będę podziwiać u Ciebie
  ale nie mam aż tyle "muszelek" więc muszę się zadowolić tym, co mam. Hektary będę podziwiać u Ciebie   .
 . .
 .

jednak żeby to wszystko ładnie obsadzić to muszę poczekać ładnych kilka lat
 jednak żeby to wszystko ładnie obsadzić to muszę poczekać ładnych kilka lat   

. Sporo pozmieniało się na Twoich hektarach
 . Sporo pozmieniało się na Twoich hektarach   . Obłędnie wyglądają trawy no i krzewy róż
 . Obłędnie wyglądają trawy no i krzewy róż   . Wspominki z lata bardzo kolorowe i już marzę o tej porze roku
 . Wspominki z lata bardzo kolorowe i już marzę o tej porze roku   . Wrzosowisko to strzał w 10 ! Musisz koniecznie założyć
 . Wrzosowisko to strzał w 10 ! Musisz koniecznie założyć   . Będzie prezentowało się przepięknie wśród tych drzew
 . Będzie prezentowało się przepięknie wśród tych drzew   . Pozdrawiam , życzę wspaniałych pomysłów i szybkiej realizacji w 2021 roku
 . Pozdrawiam , życzę wspaniałych pomysłów i szybkiej realizacji w 2021 roku   .
 .