W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Post »

Witaj Aniu w Nowym Roku. Oby był lepszy niż poprzedni.
Wyobrażam sobie jak trudna musiała być decyzja pozbycia się działki. Tyle perełek tam było. Ja chyba bym jeszcze wykopała wiosną co tylko się da, bo żal tak wszystko zostawiać. Teraz za to będziesz miała więcej czasu na przydomowy ogródek i pewnie będzie dopieszczony w każdym calu.
U nas zimy jeszcze nie było. Trochę w listopadzie sypnęło, ale szybko stopniało. Teraz leje od kilku dni i jest taka depresyjna pogoda, że nic się nie chce. No ale coś zapowiadają. Przydało by się tego śniegu dzieciakom na ferie. :wink:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj, co ja tu czytam! Działeczka przekazana innemu gospodarzowi. Ale masz ogród przy domu jeszcze, czy tak?
Bardzo dobrze rozumiem Twoją decyzję, sama przez kilka ładnych lat biłam się z myślami czy ma sens posiadanie działki 20 km od domu. I też słyszałam, że to nie jest daleko, że powinniśmy się tam przenieść ale dla mnie to jest daleko i niewygodnie.
Czasami trzeba podjąć trudną decyzję a na pewno zrekompensujesz sobie brak działki.
Wszystkiego dobrego Aniu w nowym roku!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj Aniu w nowym sezonie :wit
Przeczytałam że oddałaś działkę, troszkę szkoda. Życie różnie się układa, nieraz trzeba coś poświecić.
Zdjęć też nie widzę w Twoim wątku , w moim wątku także nie widać fotek. Dopiero po kliknięciu na obrazek widać zdjęcie.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu w nowym roku ;:196 Może rzeczywiście się uda i będzie lepszy i normalniejszy? Narzędzia do tego mamy, tylko wykonawców i chętnych niestety brak....
Pożegnałaś się z działeczką? To serce musiało Ci krwawić, ale w takiej sytuacji, to chyba był dobry pomysłObrazek
Róże kwitnące zimową porą? Coś w tym ociepleniu klimatu musi być i być może będziemy musieli przyzwyczaić się do takich widoków, a o zimie będzie można tylko pomarzyć. Moje krzaczki mają zielone listki, znowu na wiosnę trzeba będzie je obcinać, a ja tego tak nie lubię. U większości zetnę razem z łodygami, ale już takie pnące będą wymagały uwagi i poświecenia, bo kolczaste panny są bardzo.
Ściskam Cię serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

U mnie bielutko dookoła i nadal pada.Duże i gęste płatki spadają z nieba ;:oj
Z jednej strony to dobrze, bo przed mroźnym weekendem kołderka puchowa zabezpieczy rośliny przed bestią ze wschodu.
Wczoraj wyszłam spod koca i opatuliłam włókniną zimową dwie róże co rosły w donicy i jednego klonika.I jeszcze Rusarium U na pniu.

Lubię jak wkoło wszędzie, ale już jako kierowca to inaczej patrzę i nie do końca zachwycam się urokami białej zimy ;:124 .Dopóki mieszkałam w mieście to nie było potrzeby zamartwiania się o dojazd.Teraz jest inaczej.Ostatnio było tak ślisko, że nawet opony zimowe nie dały rady i nie mogłam podjechać ;:303

Alicjo witaj:) Dziękuję za życzenia i również życzę zdrówka w Nowym Roku:)

Obrazek

Grażynko o to Ty zdajesz sobie sprawę z tego co ja czuję ;:145 .Mam nadzieję, że wiosną nie będzie problemu, aby zabrać ze sobą kilka róż i parę bylin?

Obrazek

Wiolu witaj:) Liczę na to, że ten rok będzie bardziej znośny i przychylny.
No fakt przez kilkanaście lat nazbierałam kolekcję róż i bylin oraz hortensji.
Żal mi tych roślin, które miały już wygląd i są rozrośnięte.No ale cóż począć? Liczę na to, że w marcu coś jeszcze wykopię ;:224
Też tak pomyślałam, że będę miała więcej czasu na przydomowy, ale nigdzie nie znajdę takiego spokoju jak na działce.
Mój cel przyszłościowy to jak przejdę na emeryturę, wtedy kupię działkę :lol: i będę uprawiała swoje warzywa tak jak Wandzia:) A na razie muszę się zadowolić malutkim areałem.

Obrazek

Kasiu tak działka już nie nasza, ale na szczęście mam przydomowy, choć ,malutki ogród w porównaniu z działką ;:224
Dobrze, że wtedy nie sprzedałaś działki, masz teraz swoje miejsce na ziemi ;:108

Obrazek

Aniu niestety życie czasami samo weryfikuje i musisz się dostosować ;:185
Nie wiem dlaczego jedni użytkownicy widzą zdjęcia, a inni nie?
Podobno zależy to od tego jakiej używasz przeglądarki?

Obrazek

Iwonko tak dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że wiosną już nie będę mogła podziwiać roślinek tam rosnących?nawet łzy mi poleciały ;:145
Ciągle sobie powtarzam ,że nie dałabym rady i tu i tam dbać .Doba jest za krótka, a żeby raz w tygodniu jechać na dwie godziny to się nie uda.
Róże obecnie przykryte białym puchem, zobaczymy ,czy wytrwają te mrozy siarczyste.Też na moich różach są liście.
Ściskam również Iwonko:)

Obrazek

Obrazek

Karmnik ciągle pusty, czekam na sikorki:)

Obrazek

Gabo zadowolony

Obrazek

Tęsknię za takimi kolorami ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie też zaczyna padać śnieg,choć i tak miejscami jest już biała warstwa która utrzymała się z przelotnych śnieżyc , działka musi sobie poradzić,ale też przed chwilą założyłam kapturek na balkonowego klonika w donicy, pozdrawiam najcieplej jak się da :wit
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Puk puk z rewizytą :wit

Prześledziłam wątek :D i podziwiam, super róże i pomysły na ozdoby, ja niestety weny artystycznej nie mam :lol:
Śliczny piesek :wink:
Życzę dużo zdrowia i byle do wiosny :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przerxuciłam się na przeglądarkę Firefox i dzięki temu wiem, co u Ciebie słychać. Google wprowadziły jakieś zmiany, co sprawia, że nie we wszystkich wątkach da się widzieć zdjęcia.
Cudnego masz piesia Aniu!
Ta róża w niebieskiej donicy jest moim zdaniem zagrożona, obym się myliła.
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, życzę Ci aby był on lepszy od poprzedniego.
Ale najbardziej życzę Tobie i Twojej rodzince zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka.
Przyszłam tu rozejrzeć się co u Ciebie słychać i widzę cudne obrazki.
Ładny pyszczek psiaczka, karmnik i krokusiki oraz śnieżny , bajkowy ogród.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu przykro, że musiałaś pożegnać piękną, starą działkę. ;:168 Takie życie. ;:174 Na przydomowej będziesz mogła codziennie podgląć i doglądać rośliny. ;:108
Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A jednak się stało.
Współczuję, bo na pewno decyzja była trudna.
Gdybyś jeszcze mogła większość roślin zabrać byłoby lżej.
A tak pożegnałaś jakby starych znajomych.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, przykro czytać, że pożegnałaś się z działką, w którą włożyłaś tyle serca i pracy :( Ale czasami nie ma innego wyjścia i rozumiem Twoją decyzję. Dobrze, że mogłaś zabrać sporo roślin, a czytam, że wiosną jeszcze coś wykopiesz. Tym samym przeniesiesz część działki w nowe miejsce, gdzie będziesz miała więcej czasu na dopieszczanie swoich roślinek ;:108
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, za radą Wandy zmieniłam przeglądarkę i teraz widzę co u Ciebie. :D
Szkoda starej działki, ale pewnie docenisz posiadanie ogrodu przy domu :D Latem można pić poranną kawę z różami, a zimą gapić się przez okno na zaśnieżone rabaty i rozmyślać o zmianach ;:224
Róż historycznych żal ;:145
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Aniu!
Właśnie Nena wyraziła moje myśli. Jest coś wspaniałego w możliwości doglądania swojego ogrodu o każdej porze roku i przy każdej pogodzie. Milsze są zimy i deszczowe dni. Co dzień widzisz swoich ulubieńców i w razie jakiegoś problemu możesz zadziałać od razu.
A tak w ogóle gratuluję nowego domku i nowego ogrodu. Mam nadzieję, że niebieskie impresje się w nim także znajdą...

;:196 - Jagi
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu czytałam że musiałaś się pożegnać z działką ja też musiałam z powodu choroby mamy i taty dopiero po ich śmierci postanowiłam kupić działkę żeby wypełnić czas i zająć się tym co kocham. Dobrze że masz ogródek koło domu zawsze to coś mi został balkon i tez musiało być. U mnie już lepiej, ale jeszcze nie do końca bo jeszcze czeka mnie wizyta za 6 tygodni do kontroli. Pozdrawiam Cię serdecznie życzę duzo zdrówka dla całej rodzinki oraz słoneczka ;:3
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”