Teraz napiszę wam coś z czego z pewnością się uśmiejecie. Sprawiłam sobie właśnie taki prezent pod choinkę (bajeczne wydanie), żeby było ciekawiej to w języku angielskim, którego nigdy w życiu się nie uczyłam
Lana i storczykowe towarzystwo.
-
Lana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mambo jestes bardzo dobrym przykładem do naśladowania
.
Teraz napiszę wam coś z czego z pewnością się uśmiejecie. Sprawiłam sobie właśnie taki prezent pod choinkę (bajeczne wydanie), żeby było ciekawiej to w języku angielskim, którego nigdy w życiu się nie uczyłam
. Teraz zostało mi tylko wziąść się do nauki. Ach, czego nie robi się dla storczyków...
.
masz motywację, by się nauczyć języka angielskiegoLana pisze:Sprawiłam sobie właśnie taki prezent pod choinkę (bajeczne wydanie), żeby było ciekawiej to w języku angielskim, którego nigdy w życiu się nie uczyłam Embarassed . Teraz zostało mi tylko wziąść się do nauki. Ach, czego nie robi się dla storczyków...
pora roku sprzyja zakupom, bo dziś w OBI kupiłam dwie sierotki z przeceny po 5 zł. sztukawarto czytać książki, szczególnie teraz gdy pora roku nie sprzyja zakupom storczyków
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Lano, jeśli zrobisz tak jak mówiszLana pisze:Mambo jestes bardzo dobrym przykładem do naśladowania.
Teraz napiszę wam coś z czego z pewnością się uśmiejecie. Sprawiłam sobie właśnie taki prezent pod choinkę (bajeczne wydanie), żeby było ciekawiej to w języku angielskim, którego nigdy w życiu się nie uczyłam. Teraz zostało mi tylko wziąść się do nauki. Ach, czego nie robi się dla storczyków...
.
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co prawda to prawda, czasem trudno przejść obojętnie w obi obok dwóch wózków storczyków do przeceny (że nie wspomnę już o tych kwitnących
). Ostatnio powstrzymywało mnie jedynie skutecznie to, że były naprawdę w kiepskim stanie. No i jeszcze rzadko wstawiają tam rośliny z kwiatkami, więc jest ryzyko, że trafi się na takiego, jak już się ma - a na drugiego identycznego to niestety miejsca brak, więc przy zakupach choć trochę muszę się już wspomagać rozsądkiem i umiarkowaniem w rzucaniu się na okazje 
mój marudził tak do 20 sztuk, a teraz to się dziwi jak są piękne storczyki po ok. 20 zł. i ja nic nie kupujęLana pisze: Hi, hi, Soniu właśnie z tego powodu wolę do Obi nie wchodzić. Mój mąż nie jest tak wspaniałomyślny jak twój
takie już mam, ale co tam, moja siostra tylko czeka na kolejny storczykmadzik pisze:że trafi się na takiego, jak już się ma - a na drugiego identycznego to niestety miejsca brak
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Lana

- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Troszkę ostatnio pogoda nie dopisuje, zatem dla poprawy humoru (nic nadzwyczajnego, ale zawsze cieszy oko
), bo botaniczne jeszcze nie nawiązały współpracy, dwie hybrydki.
Ostatni niedzielny zakup w Obi (promocja dopiero sie rozpoczeła), dwa Phalaenopsisy. Pierwszy biały, z ogromnymi kwiatami za 22,99 zł, a drugi ciemnomalinowy z przeceny za 15 zł, ale w bardzo dobrym stanie - z rozwiniętymi kwiatami i pączkami :P.
Nie wiem jak w całej sieci Obi, ale w Opolu był dosyć ładny wybór.

Ostatni niedzielny zakup w Obi (promocja dopiero sie rozpoczeła), dwa Phalaenopsisy. Pierwszy biały, z ogromnymi kwiatami za 22,99 zł, a drugi ciemnomalinowy z przeceny za 15 zł, ale w bardzo dobrym stanie - z rozwiniętymi kwiatami i pączkami :P.
Nie wiem jak w całej sieci Obi, ale w Opolu był dosyć ładny wybór.

- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
śliczne, na korzyść białego ;) Choć ciemna malina też niczego sobie.
ech byle do niedzieli i .... OBI
ech byle do niedzieli i .... OBI
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- śnieżka

- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Super zestawienie kolorów-biały i malina. Udane zakupy.
A wodę destylowaną ja kupuję na pobliskiej stacji benzynowej , kilka 5l baniaczków po 5 zł szt, na zapas.
Jak zabraknie to i wodą przegotowaną się wspomagam.
Ostatnio natchnęło mnie, żeby śniegu nazbierać i natopić do storczyków. Nazbierałam 10l wiaderko-utopiło się wody może z 2,5l, a jaka sadza i tłusty osad na wierzchu, brrr, choć wcale w najbardziej zanieczyszczonym rejonie nie mieszkam.
A wodę destylowaną ja kupuję na pobliskiej stacji benzynowej , kilka 5l baniaczków po 5 zł szt, na zapas.
Jak zabraknie to i wodą przegotowaną się wspomagam.
Ostatnio natchnęło mnie, żeby śniegu nazbierać i natopić do storczyków. Nazbierałam 10l wiaderko-utopiło się wody może z 2,5l, a jaka sadza i tłusty osad na wierzchu, brrr, choć wcale w najbardziej zanieczyszczonym rejonie nie mieszkam.
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
śnieżko, ja wodę demineralizowaną ostatnio kupowałam w auchan za niecałe 3 zł; wcześniej zdaje się w kauflandzie też w podobnej cenie ; na dziale samochodowym sprawdzać 
Pozdrawiam, Justyna