Ogród za borem - Danio

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko naprawdę fajne te budki , niech tylko wiosna zastuka do drzwi to szybciutko znajdą właścicieli :lol: .

Ja tradycyjnie co jakiś czas wpadam do Ciebie z pytaniem , teraz też mam malutkie :lol: . Jak dobrze pamiętam to od Ciebie Dorotko dostałam nasiona dyni olbrzymiej , napisz proszę kiedy mam je wysiać w domu by wyrosły ładne krzaczki i zdążyły zaowocować .
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu zastosuję się do wskazówek tektury mam sporo z różnych przesyłek więc wykorzystam i pozbędę się makulatury.
Wysłałam Ci namiary.
Elu dynię wystarczy wysiać pod koniec marca, bo kiełkuje szybko i mocno rośnie, a wysadzić można dopiero po zimnych ogrodnikach. W dołek wsyp sporo kompostu, bo to straszny żarłok :lol:
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Danio :D .......w sprawie poidełka nie pomoge bo w górach ptaki maja potoki rwące i niezamarzające

Obrazek

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
x-ja
---

Post »

Danio pisze: Elu dynię wystarczy wysiać pod koniec marca, bo kiełkuje szybko i mocno rośnie, a wysadzić można dopiero po zimnych ogrodnikach. W dołek wsyp sporo kompostu, bo to straszny żarłok :lol:
Wysiać pod koniec marca , to jak będę sadzić w maju to już całkiem ładne sadzonki będą , mam nadzieję że mi się na oknie zmieszczą ;:112 .

Dzięki za pomoc ;:180
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu źle się wyraziłam, mocno rośnie w gruncie, ale na parapecie w kubeczku, to nie tak na całe okno, no może na połowę :wink:
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Dorotko,
i ja do Ciebie w końcu zawitałam- zaczęłam czytać i oglądać i czytać i znowu oglądać zdjęcia i powiem krótko- troszeczkę Ci zazdroszczę :oops: wstyd sie przyznać ale to prawda.
Musisz mieć tam u siebie ciszę , spokój, z dala od zgiełku i hałasu.
Mnie też się taki kawałek ziemi i domek marzy :o /ale to od jakiegoś czasu, bo przedtem marzeniem była działka - i mamy działeczkę/
Ale marzenia się spełniają :)

Będę wpadać częściej bo jest po co , i przepisy i zdjęcia....

Pozdrawiam cieplutko
Ewa
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tijka DYNIE sieje? :shock: ..........smok jednej szt nie moze przerobić :? tyleeeee "towaru" :lol:

ale takie ozdobne dyniowce to nawet fajne.......niby do niczego ale stoją w kuchni i zdobią :lol: do wiosny........robie tez z nich domki dla złotooków i biedronek...............to moze

mozna zrobic i poidełka dla ptaków? o! :D

cmokasy
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Minismoku
Obrazek
Moich dyni nie zmieścisz na półce w kuchni :lol: Część zjadamy w postaci zupy, trochę zjadają króliki a reszta wędruje na kompost. Uprawiam głównie dla dekoracji i dla pestek.
Jutro wkleję fotki nasion do wysiania. Znowu zgłupiałam i nakupiłam tego tony :lol:
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Dorotko toć Ty możesz z takimi dyniami rekordy bić :shock: OGROMNIASTE :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Smoku, takie dynie do kompostu? :shock: A wiesz jakie dobre z nich marynaty. Takie na słodko-kwaśno z imbirem albo z cynamonem. Fakt roboty jest z taką dużą, Dlatego wybieram te mniejsze gatunki. Bardzo dobra jest dynia piżmowa, Nieduża i ma małe gniazdo nasienne.
Dorotko, dziękuję za namiary na budki.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danio :D ..........ale olbrzymy :shock:

i Ty takie amatorsko osiagasz? :o .........noooooo to teraz będę pisała do Ciebie nie Danio tylko Dynio ;:1.......... [nie gniewaj sie to z uznania] smokom nawet ozdobne dyniowce wychodza jak jabłka :lol:

przyznam tez ze pestek dyni nigdy nie jadłam :? .......chociaz słyszałam o ich własciwosciach
wstyd sie przyznac ale nawet dyni jesc nie probowałam :roll:

dynia potrzebuje dobrej ziemi......chyba zzarłaby smokom cały kompost?.......ale fajnaa jest! :D
[ piszac rozwaza]

cmokasy z gór

ps.Danio napisz co siejesz ozdobnego wiosna?
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W biegu międz jadną pracą a drugą wstawiam obiecane fotki nasion, które będą się tłoczyć na moich parapetach /oczywiście znając swoje nałogi wiem, że to nie koniec :D /
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I jeszcze coś dla ciała uprawa kiełków rzodkwi
Obrazek
Jadziu faktycznie potworzaste te dynie. Nie mogliśmy ich przenieść razem z M z miejsca uprawy pod beczkę, musieliśmy toczyć jak śniegowe kule. Najmniejsza ważyła 45 kg
Krysiu jak masz jakieś dyniowe przepisy, to mi przyślij.
Minismoku ksywka Dynio nawet mi się podoba zwłaszcza, że po zimie nieco się zaokrągliłam :lol: Moje dynie rosną tylko na kompoście. W warzywniku nie używam chemii.
Jedzenie pestek u mnie wpływa głównie na leczenie nerwów, bo jest czym zająć ręce :lol:
Moja rodzinka bardzo lubi zupę krem z dyni. Stało się już tradycją, że gotuję wielki gar na święta Bożego Narodzenia. Goście myślą, że to z zielonego groszku ;:1
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Dorotko, ja dzisiaj tak na spokojnie pochodziłam po Twoim ogrodzie ;:23 ;:33

Piękna działka- jestem pod wrażeniem- nawet kapusta ozdobna jest u Ciebie, a dynie - to ogromnie duże :shock: :shock:

I ciasto ze śliwkami tez bardzo apetycznie wyglada ;:13

pozdrawiam

Ewa
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Dorotko to ładnie już zaszalałaś z nasionami :shock: ja jeszcze nic nie kupiłam :? ale do tej pory nie bardzo miałam jak . Teraz to już mogę latać po sklepach :lol: Kochanie 45 kg dynia :shock: cholerka to naprawdę trzeba siły żeby to przetoczyć :lol: Dorotko ja pamiętam o nasionach ozdobnej , ona jeszcze zdobi mieszkanie ,ale będę musiała rozłupać i dostać się do nasionek , jak tylko to zrobię i troszeczkę przeschną to Ci wyślę :lol:
x-ja
---

Post »

Dorotko to zaszalałaś z nasionkami .
Dynia 45 kilo , maleńka :twisted: , to ja wysieję aż dwa nasionka ,powinno wystarczyć do ogladania i do jedzenia .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”