wysoki a w opisach niski .

Miał ktoś wysokiego pomidora Glacier ?
Cześć,kogra pisze:Aniu a zrywałaś pomidory z krzewu zapalone czy w pełni dojrzałe.
Uprawiałam tę odmianę przez trzy ostatnie lata. Odmiana dość odporna na ZZ, o średniej wielkości owocach i smaku, który niczym szczególnym nie powala, ale jest lepszy niż np. u Peruna (przynajmniej dla mnie, mężowi Perun bardzo smakuje). Przez te trzy lata jednocześnie uprawiałam odmiany Black Cherry, Perun, Awizo, Noire de Crimee i Złoty Ożarowski. Przez pierwsze dwa lata te odmiany spisywały się naprawdę dobrze bez żadnych oprysków, podlewane tylko gnojówką z pokrzywy i kilkakrotnie pryskane wyciągiem ze skrzypu. Saint Pierre nie radził sobie gorzej. U sąsiadów pomidory chorowały mocniej, a ja tylko obcinałam chore liście i wyrzucałam porażone owoce. Krzaki przetrwały i po pierwszym ataku ZZ odbijały dając spore plony. Szczególnie uwielbiam Black Cherry - pyszne owoce do końca sezonukogra pisze:Udało mi się kupić odmianę Saint Pierre, polecaną w tym wątku.
Uprawiał ją ktoś teraz i ma z nią jakieś doświadczenia ?