Fajnie uchwyciłaś rudzielca
 Chyba się na coś przyczaił, jak prawdziwy drapieżnik za chwilę coś upoluje

Nie tylko ładne i niskie (co ja bardzo lubię), ale, co najważniejsze, długo kwitną.
  Nie tylko ładne i niskie (co ja bardzo lubię), ale, co najważniejsze, długo kwitną.  

. Ale teraz to nigdy nic nie wiadomo.
 . Ale teraz to nigdy nic nie wiadomo. 

Nawet jak dopada nas niemoc ogrodowa, to jednak oczekiwanie na wiosenne przebudzenie roślin zawsze jest ekscytujące.
 Nawet jak dopada nas niemoc ogrodowa, to jednak oczekiwanie na wiosenne przebudzenie roślin zawsze jest ekscytujące. 

. Widzę, że nie masz ostatnio nastroju . Może taki rok ?? Ciężki ze względu na wiele rzeczy - pogoda, wirus, powszechne ograniczenia, maseczki. Liczę, że wiosną wróci Ci nastrój do ogrodowych prac
 . Widzę, że nie masz ostatnio nastroju . Może taki rok ?? Ciężki ze względu na wiele rzeczy - pogoda, wirus, powszechne ograniczenia, maseczki. Liczę, że wiosną wróci Ci nastrój do ogrodowych prac   . Wiosna to jednak wiosna, wszystko budzi się do życia i my też
 . Wiosna to jednak wiosna, wszystko budzi się do życia i my też   . Rudzielec bardzo fajny
 . Rudzielec bardzo fajny   . Przez moment myślałam, że ten sznurek to planowane poszerzenie rabaty ale potem ocknęłam się, że to dla kota
 . Przez moment myślałam, że ten sznurek to planowane poszerzenie rabaty ale potem ocknęłam się, że to dla kota   . Fajnie skrada się między roślinami
 . Fajnie skrada się między roślinami   . Twój ogród październikowy bardzo ładny i zadbany
 . Twój ogród październikowy bardzo ładny i zadbany   . Marcinki świetnie zdobią rabaty o tej porze. Wczoraj zaliczyłam ostatnie koszenie trawnika, teraz tylko pozostało związać trawy, zakopcować róże jak będą mrozy i można odpoczywać
 . Marcinki świetnie zdobią rabaty o tej porze. Wczoraj zaliczyłam ostatnie koszenie trawnika, teraz tylko pozostało związać trawy, zakopcować róże jak będą mrozy i można odpoczywać   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .
 , ja zasuwam jak zwykle do Wigilii
 , ja zasuwam jak zwykle do Wigilii  Pracuję tylko w weekendy, więc idzie wolno zwłaszcza z różami, które jak to w ostatnich latach nie zamierzają udać się na spoczynek.
 Pracuję tylko w weekendy, więc idzie wolno zwłaszcza z różami, które jak to w ostatnich latach nie zamierzają udać się na spoczynek. W mojej okolicy chyba żaden nie ocalał.
  W mojej okolicy chyba żaden nie ocalał.

jak dawno mi się nie zdarzyło, podczas czytania o Twoim kotku na sznurku.
  jak dawno mi się nie zdarzyło, podczas czytania o Twoim kotku na sznurku.  

Mnie by nigdy nie przyszło do głowy wiązać kota.
  Mnie by nigdy nie przyszło do głowy wiązać kota.  Bałabym się, że zaplącze się w tym sznurku i udusi albo powiesi.
  Bałabym się, że zaplącze się w tym sznurku i udusi albo powiesi.  Moja Miśka lubi łazić po drzewach, na pewno coś by jej się stało.
 Moja Miśka lubi łazić po drzewach, na pewno coś by jej się stało.  
  jedyne czym się pocieszam, to tym, że jeszcze tylko trzy miesiące i nastanie wiosna.
  jedyne czym się pocieszam, to tym, że jeszcze tylko trzy miesiące i nastanie wiosna.  Oby tylko w zdrowiu dane nam było jej doczekać, czego Tobie, sobie i wszystkim nam życzę.
 Oby tylko w zdrowiu dane nam było jej doczekać, czego Tobie, sobie i wszystkim nam życzę.  

... jak można przywiązać kota do sznurka??? Nie zadusi się?? Przecież kot jest synonimem własnych dróg i wolnosci.... Z jednej strony narzekasz że ci wolność ograniczaja a sama robisz to kotkowi.. o Ty
  ... jak można przywiązać kota do sznurka??? Nie zadusi się?? Przecież kot jest synonimem własnych dróg i wolnosci.... Z jednej strony narzekasz że ci wolność ograniczaja a sama robisz to kotkowi.. o Ty  

życzę ci i nam wszystkim
 życzę ci i nam wszystkim  

Było ustępować miejsca listopadowi? Teraz zrobiło się chłodno i ciągle coś z nieba kapie. A do wiosny pewnie jeszcze daleko?
 Było ustępować miejsca listopadowi? Teraz zrobiło się chłodno i ciągle coś z nieba kapie. A do wiosny pewnie jeszcze daleko?