Zakątki na Dębowym 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 3

Post »

Aniu jak się nazywa ten kwiatek na 5 zdjęciu w doniczce.To jakiś sukulent.Na zimę zabierasz go do domu?
Fajnie jest mieć ogród koło domu.Jak nie ma mrozu dalie mogą sobie spokojnie kwitnąć nawet do grudnia.
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Rzeczywiście trudno uwierzyć, że to zdjęcia z listopada ;:oj . Dalie nadzwyczaj pięknie Ci rosną i kwitną ;:138 . Do tego mnóstwo przebarwiających się liści host i nie tylko ;:138 . Dynie świetnie dekorują Twoją działeczkę ;:108 . Życzę Ci jak najwięcej chwil ze słońcem i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

plocczanka - Lucynko Drożdzóweczki były pyszne.
A dalie i lilie kwitnące w listopadzie to już unikat. Ja nie pamiętam takiego roku abym miała te kwitnienia w ogrodzie.
Te kwitnienia i kolory bardzo jeszcze cieszą :)
To dobre wieści, że kwarantanna u twoich dzieci zakończyła się dobrze. Dalszego zdrówka i wszystkiego dobrego i tobie i twojej rodzince z serca życzę . Dziękuje i pozdrawia serdecznie ;:196
Beaby- Beatko; ewita44- Ewuś No taką mi niespodziankę zrobiły te lilie kwitnąc w październiku i listopadzie. Ale kupiłam je i posadziłam po połowie lipca.
Przymrozków nie było. To i pięknie zakwitły jeszcze.
bułeczki mniam. Następnym razem z innym nadzieniem zrobię.
Dyniek ozdobnych mam sporo różnych.
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko i dobrego ogródkowania jeszcze życzę. ;:196
Danutko z Bułeczki to takie pychotki. Raz już tyle prac nie ma w ogrodzie to jest czas na inne rzeczy. Np. pieczenie.
O masz sklep zamknięty. To więcej kasy w portfelu ci zostało. ;:108
A ta roślinka z 5 fotki to rojnik. Ale niestety u nas nie zimujący. Już 2 sezony jego zabierałam na zimę do domu .W tym roku tez. U nas nie zimują. Ale tak w donicach ładnie wyglądają .To trzymam je przez zimę w domciu.
No tak aby mieć częściej a właściwie ogród o każdej porze roku na wyciagnięcie dłoni przeprowadziłam się tutaj na wieś , na działke..Kocham to moje miejsce. ;:167 Dalie wciąz kwitną. A ja nie zakończyłam sezonu.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
korzo_m- Dorotko Ależ proszę. A ja lubię najbardziej drożdżówki z serem .Ale nadzieniem orzechowym jeszcze nie robiłam. Spróbuję.
Ach jak ja się cieszę mam ogród sporą zdaję na ten dziwny czas koronawirusowy to świetna sprawa . I ręce i mózg zajęty czymś innym niz przezywaniem i nakręcaniem się tymi wiadomościami.
Jesień w tym roku piękna i długa.to mnie bardzo cieszy.
Ja mam kilka różnych odmian dyniek.A miejsca też sporo na nie.
No pod drzewami to nie bardzo miejsce dla nich.
Pozdrawiam ;:196
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Locutus- LOKI Ha,, i mi uwierzyć nie raz trudno ,że dalej w tym roku mam jeszcze bez przymrozków.
Nie pamiętam takiego roku już 11 lat jak mam kwiatowe rabaty aby dalie w połowie listopad jeszcze były w gruncie u mnie i kwitły.
często były w połowie października. Czasami i na początku. D końca października jeszcze czasami bywało. Ale nigdy do 1 listopada nie pamiętam aby obyło się bez przymrozków. A od dzieciństwa najpierw mieszkałam w domku z ogrodem i kwiatami mojej mamy i babci.
/w tym roku mam piękną, długa, łaskawa jesień...jeszcze malinki i jeżynki zbieram

Obrazek
Szkoda, że u ciebie dalie zmroziło bardzo wdzięczne ośliny.am do nich duży sentyment dlatego mam je w swoim ogrodzie. ;:167
Oj i ja lubię wszelakie owady, ptaszki zwierzątka. A u mnie jest tego nader,,,, pełno .Region czysty, piękny i bogaty .Widzę tego pełno, tylko czasu na chodzenie z aparatem bardzo mało.
Nawet sarny łosie, jelenie tuż za moim ogrodzeniem po łąkach chodzą i je widzę często.
Ech,, kotkę mam już 11 lat. ani razu mi na roślinach nigdy przenigdy się nie rozłożyła. Jak już to pomiędzy.
a moje to moja zawsze taka jest dama jak my to mówimy księżniczka we wszystkim ;:173
Ja nie tylko po kobei ale po różnych roślinach czy też kwiatach zaobserwowałam ,że każdy rok jest inny, różny i nieprzewidywalny.
A przez to ciekawy, wyjątkowy, jedyny i nasz ;:167
Dziękuję. Pozdrawiam :)
jarha- Halszko I ja jestem pod wrażeniem tegorocznej łaskawej jesieni. I kwitnienia dali. Jeszcze nigdy ich kwitnących w listopadzie nie miałam.
Zawsze je wykopuje jak je przymrozek zważy. A w tym roku jeszcze tego nie było. To cieszę się wciąż ich kwitnieniami.
Mam kilka chryzantem. Ale znam nazwy tylko 2. Tej jasnej czyli której ?? Tej z trawami ?? To Margo.
Moje niektóre chryzantemy tez wymagają podwiązywania .albo razem albo do czegoś. A parę mam trzymających się świetni bez niczego, ale takich niższych.
Drożdżówki są zawsze pyszne. Tak jak i nawet swoje racuchy ;:173
Dziękuje i ja pozdrawiam ;:196
ewelkacha88-Ewelinko W tym roku jesień nader łaskawa. To mnie cieszy. Koluski poszły już spać. Ale dużo innych roślin jeszcze się trzyma .dalie nad podziw. .,że jeszcze w listopadzie wciąż kwitną. Co mnie bardzo cieszy. ;:108
Dynie bardzo lubię. Dlatego je sadzę. Głownie do dekoracji. Ale takich jadalnych też mam kilka. ;:108
Dziękuję takich słonecznych chwil jeszcze i tobie i sobie życzę. ;:196

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
I bukiet na tarasie jeszcze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu przepiękny bukiet daliowy. Malinki ładnie jeszcze wyglądają szkoda że już nie mają takiego słodkiego smaku. Moje pomimo, że na nich wisi jeszcze sporo owoców zetnę w tym tygodniu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu listopadowy ogród w tym roku wyjątkowo kolorowy, jak we wrześniu. ;:215 Dalie i chryzantemy wspaniale Ci jeszcze kwitną. ;:oj
W ubiegłym roku już 8 października przymrozek u mnie zmroził jednoroczne. ;:108
Drożdżówki bardzo smakowicie wyglądają. ;:152 U mnie to najbardziej porządane ciasto, ale musi być mało słodkie. Najczęściej robię z wiśniami lub śliwkami ze słoików, a latem ze świeżymi owocami.
Ciepłych dni na miłe pobyty na działce. ;:196
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu
Bukiecik z dali przepiękny.
Malinki z jeżynkami to by się zjadło , ślinka cieknie mniam. ;:oj
Jesień i pogoda łaskawa , dobrze , że jeszcze życie ogródkowe się nie kończy.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję za odwiedziny. ;:196
Niby jesień i tyle prac nie ma. A ja się nie wyrabiam ostatnio.
Jutro już wam odpowiem szczegółowo . ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Nerina wciąż kwitnie
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Hortnsja dębolistna w jesiennych barwach
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

korzo_m-Dorotko ,ewita44-Ewuś Dziękuję. Dalie są cudne. Jeszcze u mnie są w gruncie. I z kwiatami.
Muszę tą wyjątkową datę zapisać gdzieś w kalendarzu. ;:108
Malinek jeszcze po kilka zrywam. Fajne taki pózno-jesienne witaminki.
Obrazek
Hmm ja nie ścinam ich na zimę. Ty je wszystkie ścinasz ? Ja dopiero na wiosnę.
cyma2704-Soniu To prawda w tym roku listopadowy ogród jest wyjątkowy. Barwny i z kwitnącymi daliami liliami. Tego jeszcze nie było u mnie. A i chryzantemki ślicznie kwitną. Jeszcze ich więcej chce mi się.
W ubiegłym roku też miałam przymrozek ok 8-10 października. i już było po wielu kwiatach. Ten rok, ta jesień jest piękna i długa. nie to cieszy.
Drożdżówki były pyszne. Ja i moi domownicy też lubią mało słodkie ciasta. Takie są nie zamulające .Zdecydowanie lepsze.

Hortensje
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Berberysy
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U Ciebie Aniu jeszcze ogród w kolorach jesiennych się prezentuje a Ty go ładnie dokumentujesz fotkami.. ;:138 I malinki podjadasz i inne słodkości.. ;:215

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gdyby nie kolorowe liście i przysuszone kwiatowe kiście niektórych hortensji, nie uwierzyłabym, że prezentujesz listopadowe zdjęcia. :shock:
Aniu, Twoje rabaty ciągle grają kolorami różnorodnych kwiatów ;:215 i nie tylko dalii. ;:303
Pięknie! ;:138 ;:138

Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Maliny,jeżyny, u mnie zostały tylko wspomnienia.
Sporo też u Ciebie kwitnie.U mnie pewnie tylko chryzantemy.Mamy przedłużoną jesień daliową.
Miłego dnia bo u nas niebo płacze i jest pochmurno. ;:185
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa- Maryniu ; plocczanka-Lucynko; Danusiu z Witajcie kochane dziewczyny ;:196
Tegoroczna, długa i piękna jesień bardzo mnie cieszy. Dzięki niej mam długo różne kwitnienia ogrodzie . ;:173
A pokazuję roślinki, kwiatuszki taj jak widzę .Staram się pokazać jak najlepiej.
Dalie w tym roku rekordowo długo kwitną. Chryzantemki też kwitną .Ale to ich czas.
Malinki jeszcze po kilka sztuk znajduję i oczywiście podjadam na miejscu.
U mnie drugi dzień słoneczny. Trawę jeszcze wykosiłam. I to na całości.
Pozdrawiam ciepluteńko ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
A tu inna ..ale chyba podobna do poprzedniej ???
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Witaj Aniu :wit
Jeszcze maliny podjadasz :D ja już swoje wycięłam, bo po długich opadach owoce były niesmaczne, rozmoknięte i nie bylo sensu ich trzymać.
Berberysy masz bardzo ładne, długo trzymają liscie ;:215 szczególnie podoba mi się ten z jasnym obrzeżem listków. Muszę na niego zapolować :lol: chyba, że ptaszki mi takiego przywloką, bo już dwa mi zasiały, ale trochę inne :tan
Czy to jeszcze jeżowka Ci kwitnie czy to rudbekia z taką czuprynką ? https://www.fotosik.pl/zdjecie/181685d652b738cb

Chryzantemki też masz piękne ;:138
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Masz Aniu nadal cudownie kolorowo na rabatkach ;:215 u mnie już raczej pustawo tylko pojedyncze kwiatki się pokazują. Nawet owoce masz jeszcze zawsze jest co skubnąć. Twoja trójsklepka jest niesamowita i tyle chryzantem .Jedną z nich też mam https://images91.fotosik.pl/442/33ed11b5d14aedf1.jpg uwielbiam ją w takiej właśnie fazie Czy ta ostatnia rudawa czy czerwona to Pipi ????? Ciesz sie długą jesienią ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”