Mój mały ogródek - Isia cz.1
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko bardzo dobry wybór, kwitnie bardzo długo na pewno w tym roku Ci zakwitnie
Ewuniu różowa rózyczka powtarza kwitnienie do późnej jesieni, zapach ma ładny ale słaby, tamaryszek to jedna z pierwszych roślinek
zakupiony krzew miał 1,2 m teraz ma ok 2 m przycinam go wiosną (formuje) mam go 3 lata
Gosiu wiedziałam, że jak spojrzysz fachowym okiem zaraz bedzie kilka pomysłów poczytałam Twoje propozycje i bardziej pasuje mi Schackenborg (układ płatków, przebarwenia na słońcu, ulistnienie) bardzo dziękuję za pomoc

Ewuniu różowa rózyczka powtarza kwitnienie do późnej jesieni, zapach ma ładny ale słaby, tamaryszek to jedna z pierwszych roślinek

Gosiu wiedziałam, że jak spojrzysz fachowym okiem zaraz bedzie kilka pomysłów poczytałam Twoje propozycje i bardziej pasuje mi Schackenborg (układ płatków, przebarwenia na słońcu, ulistnienie) bardzo dziękuję za pomoc

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Isiu - cieszę się bo mogłam Ci pomóc, co do róż to miałam tylko pomysł co do nazwy odmiany, sama musiałaś przecież ją nazwać. Forum i ogrody to skarbnica wiedzy, a zdjęcia w szczególności, dzięki temu odgapiłam już kilka róż. Co do Frezji Kordesa to jedna z niewielu róż w kolorze cytrynowym, zdrowa, żywotna, kwitnąca do przymrozków - moja ma jeszcze kilka pączków zmarzniętych - to bardzo stara odmiana, która w szczególności przypadła nam do gustu i dobrze sprzedaje się w kraju.
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
witam wszystkich serdecznie
za oknem ponuro i deszczowo najlepsze miejsce w miare mozliwości czasowych to forum
Izuniu na jednej pergoli mam dwie pnące różyczki jedna do New Dawn jak zauważyłaś druga nie wiem ale może to Paul's Scarlet Climber
zaglądaj zapraszam
u mnie różyczki to częste modelki 8)
Gosiu to miedzy innymi dzięki takim osobom jak Ty dowiaduje się wielu wspaniałych rzeczy o roslinkach i nie tylko właśnie tu na forum, to niepowtarzalne miejsce i bardzo bardzo je lubię
Ewuś cieszę sie że Ci sie podoba Praga przecież nie daleko wybierz się
chociaz wiem że nasze kwiaty wcale nie gorsze jak posadzisz rózyczki zobaczysz jak bedzie cudnie
Reniu
Dzięki Gosi Deirde zidentyfikowałam te rózyczkę jako Schackenborg
Irenko jak tak oglada sie różne piekne kwiaty to cieplej sie robi
mnie też, w ten sposób można wspominać, podpatrywać ... i rosnie lista chciejstw

Izuniu na jednej pergoli mam dwie pnące różyczki jedna do New Dawn jak zauważyłaś druga nie wiem ale może to Paul's Scarlet Climber

Gosiu to miedzy innymi dzięki takim osobom jak Ty dowiaduje się wielu wspaniałych rzeczy o roslinkach i nie tylko właśnie tu na forum, to niepowtarzalne miejsce i bardzo bardzo je lubię
Ewuś cieszę sie że Ci sie podoba Praga przecież nie daleko wybierz się

Reniu

Irenko jak tak oglada sie różne piekne kwiaty to cieplej sie robi

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Isia teraz to poszłaś po bandzie.....
Piękna ta łososiowa róża, normalnie mój budżet pada jeszcze przed zakupami.

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012