kolorki,  to z tych zbierasz nasionka ? U mnie też nie jest przyjemnie czekam na słoneczko.
 kolorki,  to z tych zbierasz nasionka ? U mnie też nie jest przyjemnie czekam na słoneczko.  Pozdrawiam
  Pozdrawiam

.Wczoraj zrobiłam jeszcze trochę zdjęć.Teraz u mnie oprócz dalii kwitną krokusy jesienne w różnych miejscach.Mam jeszcze róże do kopczykowania i przycinania.Powojnikom i hortensjom też trzeba zrobić kopczyki.Nie wiem czy tego kompostu mi wystarczy.
 .Wczoraj zrobiłam jeszcze trochę zdjęć.Teraz u mnie oprócz dalii kwitną krokusy jesienne w różnych miejscach.Mam jeszcze róże do kopczykowania i przycinania.Powojnikom i hortensjom też trzeba zrobić kopczyki.Nie wiem czy tego kompostu mi wystarczy. 

moim po dzisiejszej nocy już liście poczerniały i dziś je wykopałam. Te krokusy jesienne są śliczne, kiedyś też wsadziłam, ale gdzieś wyparowały i nie doczekałam się kwiatków
 moim po dzisiejszej nocy już liście poczerniały i dziś je wykopałam. Te krokusy jesienne są śliczne, kiedyś też wsadziłam, ale gdzieś wyparowały i nie doczekałam się kwiatków   

dnia.
  dnia.

Po załatwieniu sprawy z kurierem poszłam sobie spacerkiem na działkę, ale nie zabrałam sadzonek, które zawiozłam i wsadziłam dzisiaj. Na szczęście choć nie było dziś słońca, pogoda sprzyjała pobytowi na działce.
  Po załatwieniu sprawy z kurierem poszłam sobie spacerkiem na działkę, ale nie zabrałam sadzonek, które zawiozłam i wsadziłam dzisiaj. Na szczęście choć nie było dziś słońca, pogoda sprzyjała pobytowi na działce.  
  Niech Ci kwitną jak najdłużej.
  Niech Ci kwitną jak najdłużej. 
 Moim deszcze zniszczyły kwiatki i tylko jeden jeszcze ich trochę zachował.
 Moim deszcze zniszczyły kwiatki i tylko jeden jeszcze ich trochę zachował. I te bielutkie zawilce!!! Śliczniutkie!
 I te bielutkie zawilce!!! Śliczniutkie!  

Mnie udało się trochę zebrać, bo moje dalie wcześniej zaczęły kwitnąć, a tym samym wcześniej wytworzyły nasiona.
  Mnie udało się trochę zebrać, bo moje dalie wcześniej zaczęły kwitnąć, a tym samym wcześniej wytworzyły nasiona.  
  One widocznie tak mają, bo ja też nie dałam rady dochować się tych kwiatków
  One widocznie tak mają, bo ja też nie dałam rady dochować się tych kwiatków  , a podejmowałam wiele prób.
 , a podejmowałam wiele prób.  

znów śliczne dalie pokazałaś
 znów śliczne dalie pokazałaś   , nie mówiąc już o portreciku cudownego motyla - rusałki admirała
 , nie mówiąc już o portreciku cudownego motyla - rusałki admirała  
 To Twój czy dochodzący?
 To Twój czy dochodzący?
 Kotek dochodzący i strasznie dziki.Zdjęcie robiłam z dalszej odległości.To już drugi który przyszedł pojeść,bo inne tylko przemykają za altaną.
 Kotek dochodzący i strasznie dziki.Zdjęcie robiłam z dalszej odległości.To już drugi który przyszedł pojeść,bo inne tylko przemykają za altaną. 

Oby pozostała jak najdłużej, byś mogła cieszyć się swoimi ślicznymi daliami.
  Oby pozostała jak najdłużej, byś mogła cieszyć się swoimi ślicznymi daliami. 
  choć synowa twierdzi, że wszyscy przestrzegają obostrzeń. Ona musi, bo pracuje i jest zmuszona przemieszczać się codziennie, ja nie muszę, ale na szczęście M ma gołąbki, więc tak czy inaczej musi do nich jeździć.
  choć synowa twierdzi, że wszyscy przestrzegają obostrzeń. Ona musi, bo pracuje i jest zmuszona przemieszczać się codziennie, ja nie muszę, ale na szczęście M ma gołąbki, więc tak czy inaczej musi do nich jeździć.  Beze mnie jedzie rowerem, ze mną i kotą -
  Beze mnie jedzie rowerem, ze mną i kotą -   
  Ja nigdy jeszcze tego nie zrobiłam, M ciągle się waha.
  Ja nigdy jeszcze tego nie zrobiłam, M ciągle się waha.  

i słonecznej pogody.
  i słonecznej pogody.