Pooglądałam twoje kwiaty z 2008 r. są piękne
Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz. 2
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Witam Was kochani i zaraz się biorę za odpisywanie.
Agnes, i jak minął dzień, był dobry ?AGNESS pisze:Gabi, dzięki takim cudownościom dzień musi być dobry. Koloroterapia czyni cudaSasaneczki cudo
Myślę że tak...
Izuś, pozwolisz że zostawię to bez komentarza...chatte pisze:Gabi, i Ty twierdzisz, że nie jesteś perfekcjonistką? Te zdjęcia mówią co innego ;)
U mnie swieci słońce. Zyczę, żeby i Tobie świeciło cały dzień
Halinko, ja tez podlewam wieczorem, gdy na drugi dzień mam zamiar plewić grządki.Halina Kwak pisze:Gabrysiu, dziękuję za piękne zdjęcia![]()
Ogród podlewam wężem, dlatego tak lubię podlewać, a podlewam zawsze po skończonej pracy - wieczorem :P Rano, to zazwyczaj, plewię, kopię i przesadzam :o
Ziemia jest wtedy taka pulchna i świetnie się robi... kurcze kiedy znowu tak będzie ...
Aguś, wyrosną piękne narcyzy...aguskac pisze:ależ cudeńka... najdłużej powisiałam przy narcyzach, bo nakupiłam jesienią kilka odmian i ciekawa jestem co mi z nich wyrośnie
Czy narcyzy Ci się rozrastają? tzn czy dzielą się cebulki tworząc coraz większe kępy?
Tak narcyzy rozrastają się i to nawet dość szybko.
Po kilku latach będziesz miała kępy, które można podzielić.
Chociaż ja lubię duże kępy, czasami i tak trzeba je podzielić bo słabiej kwitną.
JolantaGraj pisze:Piękne roślinki.
Co to za różowe cudeńka pod lilią
Jolu, nie wiem czy dobrze rozszyfrowałam o które kwiaty Ci chodziło.
Jeśli o te różowe "pomponiki"pod tulipanem, to jest to stokrotka.
Bardzo ładnie i długo kwitnie.
Witam Aniu.kubanki pisze:Witaj Gabrysiu,
dopiero dziś wpisuję się u Ciebie w ramach rewizyty, bo Twój ogród należy do tych, które wciągają. Tak mnie wciągnął, że zamiast przejrzeć tylko ostatnią część, przejrzałam też większość drugiej. Oczywiście tylko Twoje zdjęcia i komentarze, ale przynajmniej wiem jak Twój ogród wygląda o każdej porze roku. A jest niezmiennie piękny, zadbany, dopieszczony, bogaty w cudowne roślinne okazy. I ujęty w obiektyw przez mistrza fotografii. Piękne robisz zdjęcia!!! I ciekawie je obrabiasz. Fajnie, że do mnie zajrzałaś, bo dzięki temu trafiłam do Ciebie i będę tu wracać.
Z przyjemnością oprócz roślin obejrzałam nieznane mi miasto - Twój Racibórz. Imponująca zieleń i czystość i w ogóle brak bylejakość. Funkie i różaneczniki na rabatach miejskich to dla mnie zupełna nowość![]()
Ja na szczęście już zamówiłam pierwsze swoje liliowce, także nie będę Cię oskarżać o rozprzestrzenianie zachcianek ;) Gdybym nie zamówiła, po wizycie u Ciebie pewnie bym musiała
Bardzo mi miło że znalazłaś czas, aby u mnie pobuszować...
Ja u Ciebie jestem dość często, bo podoba mi się miejsce i otoczenie w którym mieszkasz.
Moje miasto rzeczywiście należy do "czyściejszych" i zadbanych, oby tak dalej.
A te skwerki, których naprawdę jest dużo, umilają nam życie.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa...

Dorotko, widzę że i u Ciebie ptaki są wybredne...hi...hi...korzo_m pisze:Gabrysiu ja też dokarmiam ptaki, masz rację słonecznika wyjadają mnóstwo. W tym roku chyba posadzę dużo słonecznika i wysuszę. Mieszam go razem z kaszą, ale ją rozrzucają.
Pooglądałam twoje kwiaty z 2008 r. są piękne![]()
![]()
Kiedyś też sadziłam słonecznik, ale zwabiał nie ptaki ale złodziei, więc już nie sadzę.
Aniu, ta szałwia to roślina jednoroczna.kubanki pisze:Gabrysiu, to jeszcze raz ja. Mam pytanie o pewną szałwię, którą widziałam gdzieś w Twoim wątku, taką z różowymi górnymi listkami z jasnym unerwieniem. Jak się nazywa i czy to bylina?
Jest to szałwia trójbarwna. Na rabacie jest świetnym wypełnieniem pustych miejsc.
U mnie się wysiała i już pod jesień było mnóstwo młodych siewek.
Nie wiem czy przezimują, ale bardzo bym chciała...byłoby mniej roboty na wiosnę.
- Gabriela

Izuś, masz oko...chatte pisze:Cudownie, Gabi, cudownie!
Na ostatnim zdjęciu jest jakiś wilczomlecz, ale wyglada na niski. Co to jest?
Tak to jest wolczomlecz, tylko jaki...

Kurcze... zapomniałam...mirtowaty ?...chyba...
Agnieszko, czytałam gdzieś, że i Ty będziesz robić zdjęcia od wiosny.AGNESS pisze:Gabi, kolejna porcja pięknościkorony takie piękne, wyniosłe
ciemiernik cudo-moje marzenie
tulipanki cudności, pięknie wygląda to zdjęcie z żółtymi żonkilami i fioletowymi tulipankami
Czekam więc na relacje z Twojego ogrodu, a tymczasem wpadaj do mnie...
- Gabriela

Agnieszko, jeśli tylko nie przegapię momentu w którym otworzysz Twoją furtkę do ogrodu,AGNESS pisze:Gabi dzięki za zaproszenie, ale ja wpadam do Ciebie i to bardzo częstoprzecież nie mogę sobie odmówić oglądania takiego pięknego ogrodu
A ja do siebie tak jak już wiesz zapraszam na wiosnę
to będę jednym z pierwszych gości.