Miłe ciernie - carabus1
Re: Miłe ciernie - carabus1
Dziękuję bardzo
Faktycznie monvilli u mnie co roku ma dużo pąków, ale jest bardzo podatny na warunki atmosferyczne. Kilka dni bez słońca i potrafi zgubić wszystkie pąki. Na szczęście w tym roku tylko kilka zgubił 
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
Umieściłem nowy film na kanale, tym razem z lipcowych kwiatów. A w nim między innymi kwiaty Echinopsis, Lobivia, a i jakaś Parodia oraz Rebutia się znajdzie. I kilka innych gatunków
Miłego oglądania.
youtu.be/0e_5FE0KevM
youtu.be/0e_5FE0KevM
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super pokaz nam zaprezentowałeś.
Piękne rośliny i kwiaty. Dla mnie najładniejsze z racji zainteresowań są hybrydy echinopsisa, lobivie i parodie ale inne oczywiście również doskonałe!
Piękne rośliny i kwiaty. Dla mnie najładniejsze z racji zainteresowań są hybrydy echinopsisa, lobivie i parodie ale inne oczywiście również doskonałe!
- honorka22

- Od: 3 maja 2013, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Całkiem fajny pomysł z tymi nagraniami, bo pokazują zdecydowanie więcej, niż fotki.
A dla roślinek również należą się pochwały, gdyż zaprezentowały się z jak najlepszej strony
A dla roślinek również należą się pochwały, gdyż zaprezentowały się z jak najlepszej strony
Dziękuję bardzo
. Niestety sezon się już skończył
Dziwny to był rok, spora liczna roślin zrzuciła mi pąki, bo pogoda w sam raz nie dopisała. Szkoda, bo część z nich jeszcze mi nie kwitła. Za to na zakończenie sezonu niespodziankę mi zrobiły dwa Echinopsisy i zakwitły 25 października
Normalnie szok
Poniżej możecie je zobaczyć. Przepraszam za jakość zdjęć, są zrobione komórką. Spokojnie z dwa tygodnie "czekały" na dobrą pogodę i udało im sie złapać kilka ostatnich promieni słonecznych.

Co do filmów to ostatnio trochę je zaniedbałem, ale niedługo coś nowego wrzucę. Zostały jeszcze kwiaty sierpniowo - wrześniowe

Co do filmów to ostatnio trochę je zaniedbałem, ale niedługo coś nowego wrzucę. Zostały jeszcze kwiaty sierpniowo - wrześniowe
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- hen_s

Proszę, proszę - jakie śliczne późno październikowe widoki.
Doskonałe kolorki, dobry zwiastun bardziej obfitych kwitnień w przyszłym roku.
Doskonałe kolorki, dobry zwiastun bardziej obfitych kwitnień w przyszłym roku.
Witam po dłuższej przerwie. Kaktusy oczywiście już na zimowisku, ale zgodnie z powiedzeniem "kto się nie rozwija ten się cofa" zapraszam na unboxing moich nowych kaktusów, które zamówiłem jakiś czas temu
Pewnie będzie to ostatni tegoroczny film kaktusowy. Niby nie pokazywałem filmów z sierpnia i września, ale jak sprawdziłem to bardzo mało udało mi się nagrać. I nie bardzo jest co Wam pokazać. Tak się złożyło, że większość roślin w tym okresie kwitła, gdy nie miałem możliwość tego zarejestrować.
youtu.be/_SI2MRsxkH4
By zapobiec sytuacji że do wiosny nic się nie będzie działo w moim wątku to zamierzam pokazywać tegoroczne zdjęcia moich kaktusów. Nie wszystkie kwiaty znalazły się we wcześniej publikowanych filmach
Dziś zaprezentuje się Państwu Echinopsis subdenudata, który mimo, że jest rośliną jeszcze niewielką to kwitnie bardzo chętnie
Oczywiście ku mojej ogromnej radości 

youtu.be/_SI2MRsxkH4
By zapobiec sytuacji że do wiosny nic się nie będzie działo w moim wątku to zamierzam pokazywać tegoroczne zdjęcia moich kaktusów. Nie wszystkie kwiaty znalazły się we wcześniej publikowanych filmach

Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- jokaer
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Piękna kaktuhoza, która rozwija w kierunku echinopsizohozy
i zapewne filmohozy,
troszkę może zaniedbanej z uwagi na wymagania czasowe.
Masz całkiem sporą kolekcję, co widać na zbiorczym zdjęciu. / nielicznym
/
Nie da się ukryć, że te krzyżówki echinopsisów mają kwiaty bajeczne.
Moje serce skradł jakiś kaktus z bukietem kwiatów w kolorze biało- liliowym.
Masz całkiem sporą kolekcję, co widać na zbiorczym zdjęciu. / nielicznym
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- hen_s

Ach to Twoje odwijanie papierków... Jakiegoś przodka Świstaka przypadkiem nie miałeś?
Roślinki z tych ładnych - będzie z nich pożytek i to już niebawem.
Bym jeszcze dodał, że cierpię na rozwijającą się hybrydozęjokaer pisze:Piękna kaktuhoza, która rozwija w kierunku echinopsizohozyi zapewne filmohozy,
Masz całkiem sporą kolekcję, co widać na zbiorczym zdjęciu. / nielicznym/
Hmm, z tego co wiem to nie, ale kilka fioletowych czekolad się w życiu otworzyłohen_s pisze:Ach to Twoje odwijanie papierków... Jakiegoś przodka Świstaka przypadkiem nie miałeś?![]()
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- hen_s

carabus1 napisał(a):
(...) tu w sam raz żona otwierała papierki
Przecież nie podejrzewałem Ciebie o tak doskonale umalowane paznokcie.
To akurat pewne, że kilka z większych echinopisisów oraz chamaecereusów będzie zachwycało kwiatami już w przyszłym sezonie. Ba, nawet i coś na wymianę (odrostów) widzę... To akurat również cieszy - towar bywa deficytowy.Mam nadzieję, że choć kilka z tych nowych kaktusów zakwitnie w nowym sezonie
Henryku ja na wymianę jak zawsze chętny jestem
A dziś mała niespodzianka i coś czego nie miało być. Pogrzebałem, poszukałem na komputerze i kilka filmów z sierpnia i września się znalazło. Na szybko coś zmontowałem i już się z Wami dzielę.
Nie ma tego dużo, większość roślin w sierpniu zakwitła, gdy byłem na wakacjach. Czyli za rok będzie co nagrywać
youtu.be/AtZSPK52AyY
A dziś mała niespodzianka i coś czego nie miało być. Pogrzebałem, poszukałem na komputerze i kilka filmów z sierpnia i września się znalazło. Na szybko coś zmontowałem i już się z Wami dzielę.
youtu.be/AtZSPK52AyY
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- hen_s

Bardzo ładny pokaz.
Chyba nie muszę pisać kto na nim najbardziej mi się spodobał?? Ale i tak napiszę: EH Wessner 2005-33 (33-2005) - jest po prostu poza konkurencją.
Może jedynie echinocereus z pięknymi, żółtymi i pachnącymi kwiatami ma jakąś szansę... Ale przecież tylko na dalsze miejsce!
Więcej tak udanych wejść proszę!
Chyba nie muszę pisać kto na nim najbardziej mi się spodobał?? Ale i tak napiszę: EH Wessner 2005-33 (33-2005) - jest po prostu poza konkurencją.
Może jedynie echinocereus z pięknymi, żółtymi i pachnącymi kwiatami ma jakąś szansę... Ale przecież tylko na dalsze miejsce!
Więcej tak udanych wejść proszę!
- jokaer
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Piękne kwiatuszki,
zwłaszcza jak się spojrzy przez okno jak szaro i buro dziś u mnie.
zwłaszcza jak się spojrzy przez okno jak szaro i buro dziś u mnie.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
Fakt szaro i buro na zewnątrz. W takim razie mam coś słonecznego na poprawę nastroju - kwiat Thelocactus conothelos
A do zdjęć dołączam życzenia
Spokojnych i radosnych świąt i przede wszystkim dużo zdrowia dla Was wszystkich

Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy