Listki robią się żółte, coś czuję że go przelałem
Zieloni mieszkańcy :)
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
Saraaa
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
-
Saraaa
Karinko, Ty to zawsze potrafisz człowieka na duchu podnieść :P teraz już nawet sypiący cissus mi nie straszny
na wiosne odbije czymś nowym
dziękuje
A ja jeszcze dodam, że.... zaczęłam fuksje rozmnażać na potęge z myślą o wiosennym balkonie
Pocięłam mój malutki, domowy egzemplarz i... rozmnażam w ziemi (100 razy lepiej mi wychodzi niż w wodzie). Ciekawe czy sie uda

Pozdrowienia.....
A ja jeszcze dodam, że.... zaczęłam fuksje rozmnażać na potęge z myślą o wiosennym balkonie

Pozdrowienia.....
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Saruniu, powodzonka z fuksją
Jeśli chodzi o cissusa to nawet u mnie w wątku była mowa na jego temat, a zwłaszcza o tym, że w tym sezonie wszystkim (poza Bayagą-Agusią naszą) cissusy coś marnieją z niewiadomych powodów. Nikt nie chciał się jednak do tego przyznać. Jedynie ja zdesperowana wyglądem mojego odważyłam się go pokazać.
Przemo nam wyjaśnił, że nie powinien on zbyt wysoko wisiec, bo im wyżej tym cieplej i bardziej suche powietrze, zwłaszcza zimą.Podlewać trzeba umiarkowanie i zachowywać stałą wilgotność
. A jeśli chodzi o przycinanie, to oczywiście możesz go teraz chlasnąć tu i ówdzie, skoro uważasz, że źle z nim. Ja oczywiście ochlastałam go tak jak wyrysował Przemek, kwietniczek opuściłamze 20 cm niżej i teraz wybija śliczne młodziutkie listeczki 
Jeśli chodzi o cissusa to nawet u mnie w wątku była mowa na jego temat, a zwłaszcza o tym, że w tym sezonie wszystkim (poza Bayagą-Agusią naszą) cissusy coś marnieją z niewiadomych powodów. Nikt nie chciał się jednak do tego przyznać. Jedynie ja zdesperowana wyglądem mojego odważyłam się go pokazać.
Przemo nam wyjaśnił, że nie powinien on zbyt wysoko wisiec, bo im wyżej tym cieplej i bardziej suche powietrze, zwłaszcza zimą.Podlewać trzeba umiarkowanie i zachowywać stałą wilgotność
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- krzysiek86

- Kontakt:
-
Saraaa
Kochani
Bardzo mi miło, ze mnie odwiedziliście - ciesze się ogromnie
Kati, właśnie wiedziałam, że u kogoś w wątku była mowa o kapryszącym cissusie, ale za nic nie mogłam sobie przypomnieć u kogo :P tak więc szoruję do Ciebie przeglądnąć co i jak
dziękuje Ci bardzo za rady - na pewno je wykorzystam
mam nadzieje, że również mój zielony ocaleje, bo niestety jest z nim źle
Kari, Twoje roślinki zawsze mile widziane u mnie :P Na pewno, gdy przyjdzie wiosna i więcej słońca wezmą się do roboty
Aga, Oj nie masz mi czego zazdrościć... jeżeli chodzi o kwiaty radzisz sobie zdecydowanie lepiej ode mnie
Krzyśku, masz racje
wydaje się, że do wiosny jeszcze szmat czasu, a tu prosze... :P ja w zeszłym roku poszczyciłam się tylko na aksamiti i pelargonie... - w tym roku mam nadzieje, będzie zdecydowanie więcej różnowrodności
Moniko, cieszy mnie, że poświęciłaś troszkę czasu na spacerek po moim wątku
Zapraszam oczywiście częściej :P
pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuje... Wasze wizyty zawsze mile widziane

Kati, właśnie wiedziałam, że u kogoś w wątku była mowa o kapryszącym cissusie, ale za nic nie mogłam sobie przypomnieć u kogo :P tak więc szoruję do Ciebie przeglądnąć co i jak
Kari, Twoje roślinki zawsze mile widziane u mnie :P Na pewno, gdy przyjdzie wiosna i więcej słońca wezmą się do roboty
Aga, Oj nie masz mi czego zazdrościć... jeżeli chodzi o kwiaty radzisz sobie zdecydowanie lepiej ode mnie
Krzyśku, masz racje
Moniko, cieszy mnie, że poświęciłaś troszkę czasu na spacerek po moim wątku
pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuje... Wasze wizyty zawsze mile widziane
- krzysiek86

- Kontakt:
zdecydowanie tak...bardzo wrażliwe roślinki na wszelkie pskudztwo ,głównie mszyce je kochają ,ale jak już zdecydujemy się na uprawianie tych roślin odwdzięczą się przepięknymi kwiatami i kwitną aż do samej jesienicarol1 pisze:No to ja mam pytanieCzy to prawda że na fuksjach siedzi masa przędziorków i innych ?
-
Saraaa