Witajcie  dziewczyny
Nie  było  mnie  trochę  bo  prawie  cały  wrzesień  urlopowałam , to  morze  , to  Warszawa 

więc  dużo  zdjęć  z  drugiego  kwitnienia  mnie  ominęło  , prawie  zaczęły  , a ja  wyjechałam  ,  wróciłam  wraz  z  deszczami  pażdziernikowymi.
Prac  jest  w  ogrodzie  , ale  leje  i  trudno  coś  zrobić. 

Dziękuję  ,że pamiętałyście  o  mnie  zaglądając  tu 

danuta z -  róze  jak  róże  zawsze  są  piękne  ,  pierwsza  to  Danusiu  Whit Shade of Pale  też  ją  lubię  za  delikatność i  obfite  kwitnienie  jeszcze  są  kwiaty  na  niej, druga  to  ślicznotka  z Koblenzi  kwitnie raczej  kiściami 

Jonatanka  -  sama  wiesz  , że  róże  to piękne  kwiaty  i  masę  pracy. Jeżówki  rosną  u  mnie  w  ziemi  , bez okrywania  na  zimę  ,  w  tym  roku  jakoś  nic  nowego  nie  dokupiłam , bo  taki  dziwny  rok. 

Jakuch  -  Jadziu  kwitną  obficie  , mimo  ,że  ich  nie  nawoziłam  drugi  raz , deszcze  rozpuściły  nawozy  ubiegłych  lat  ,   teraz  bym  mogła  coś  zrobić  w  ogrodzie  to  jest  bardzo  zimno  i  deszczowo  , boję  się  by  się  nie  przeziębić, trza uważać  , zresztą  sama  wiesz   

cyma 2704  -  jesień  nadeszła  zimna i  deszczowa  , ale  w  ogrodzie  jeszcze  jest  czym  oczy  cieszyć  ,pozdrawiam 

Maska  -  Marysiu  ,  agapantów  mam  kilka  donic  kwitną  , ale  teraz  już  czekają  u  drzwi  piwnicy  do  wniesienia  do  środka  , tak  to  jest  , a  tych  donic  to  mam  tez  trochę  pozdrawiam 

karolacha  - Karolinko   cieszę  się  , jak  widzę  duża  przestrzeń  , a  u  Ciebie  jej  nie  brak  , dlatego  jedni  kochają  róże a  drudzy   kwitnące  krzewy  

pozdrawiam
lanceta  -  miło  Cię  Lodziu  gościć    u  siebie  

pozdrawiam
Wanda 7  -  tak  Wandziu  , kwitły  róże  jeszcze  na  początku  września  , bo  z  tego  okresu  one  są  , chociaż  jeszcze  kwitną  w  ogrodzie  , a  deszcz  je  niszczy  pozdrawiam 

anabuko 1  -  Aniu  miło  ,ze  jesteś 

plocczanka  -  Lucynko  u  Ciebie  to  teraz  jest  kolorowo  , ja  mam  mało  takich  innych  bylin,  bo  ciągle  mi  miejsca  brak  na  nowe  róze  pozdrawiam 

dorotka 350 -  witaj  różano  koleżanko  ,   tak  brak  nowych  wpisów na różance  , a  szkoda,  wiosna  straciłam  dużo  róż  ,  teraz zamówiłam  u  K. 
parę  nowości  , lubię  u  niej  kupować  ma  zawsze  coś  nowego.  Ty  teraz  to  chyba  planujesz  jak  rozsadzić  swoje  , szkoda  ,ze  wszystkie  nie  mogłaś  zabrać   nic  by  im  nie  było  tylko  rok  opóżnienia  w  obfitym  kwitnieniu  pozdrawiam  i  nie  szarżuj  z  pracą 

daysy  -  witam  wiesz  jak  to  jest  z  różami  ,  Ty  to  masz  do  nich  rękę  co  posadzisz  to  Ci  rośnie,  Kochana  z  agapantami  też  jestem  już  kilka  lat  ,  ale  kwitną  , muszą  mieć  ciasno  w  donicy,  w  lecie  obficie  nawozić  i  wiosną  wstawić  na  słoneczko  , będa  kwitły pozdrawiam 

Kasik  69--  Kasiu  ładuj  ,ładuj  , bo  już  ostatki  kwitną  

A teraz  parę  zdjęć  dzisiejszych  , gdy  na  krótko  przestało  padać 

A tak  jest  jeszcze  parę  zapączkowanych  róz  ta  akurat  to  austinka Sophia
A  teraz  kilka  dali  co  kwitną

I nie  wiem  dlaczego  kwitnie  już  prawie dwa  tygodnie  irysek  , umęczony  przez  deszcz i  zimno