Niemniej jednak odmiana którą wcześniej zdjęcie wysyłałem ogonek ten dodatkowy ma cały zielony ale już chrupie jak szalony i teraz pytanie czy zrywać czy czekać bo nadal nie wiem.co to za odmiana
Kawon (arbuz) - część 12
- Krzysztof_18
- 200p

- Posty: 432
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Wykroty
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Jeśli to co na filmie koleś pokazał to prawda to u mnie te arbuzy chyba nie zdążą dojrzeć bo ich ogonki są całe zielone tzn. te "dodatkowe" co pokazywał na filmie
jeden z nich jest tylko cały brązowy więc go spróbuję jutro zerwać i sprawdzić czy to się sprawdza.
Niemniej jednak odmiana którą wcześniej zdjęcie wysyłałem ogonek ten dodatkowy ma cały zielony ale już chrupie jak szalony i teraz pytanie czy zrywać czy czekać bo nadal nie wiem.co to za odmiana
Niemniej jednak odmiana którą wcześniej zdjęcie wysyłałem ogonek ten dodatkowy ma cały zielony ale już chrupie jak szalony i teraz pytanie czy zrywać czy czekać bo nadal nie wiem.co to za odmiana
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
-
wingrul
- Przyjaciel Forum - silver

- Posty: 972
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: ŁÓDZKIE
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Jak chrupie to zrywać. Ja bym zerwał.
Ten dźwięk już rozpoznaje. O dziwo u mnie chrupały tylko te powyżej 5kg mniejszy żaden mi nie chrupnoł mimo że dojrzałe.
Ten dźwięk już rozpoznaje. O dziwo u mnie chrupały tylko te powyżej 5kg mniejszy żaden mi nie chrupnoł mimo że dojrzałe.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 14070
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Grzybno Wlkp
- Kontakt:
Re: Kawon (arbuz) - część 11
U mnie ogonki zielone. ale dopadłem Rosario i zjedliśmy ze znajomymi do grilla. Pyszota.

- tenebri
- 50p

- Posty: 67
- Od: 11 cze 2016, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Złotów, wielkopolskia
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Stukam, pukam i oglądam naokoło mojego Rosario i nie wiem czy już go zrywać czy nie. Daty zapylenia nie znam. Plama spod spodu jest żółtawa, ściskam go ale nie "chrupie". "Świński ogonek" zielony choć końcówka usycha. Tylko jak pukam to taki bębenkowy odgłos. Ma tak ok 3kg.
Arek9025 pisał, że jego arbuzy poniżej 5kg nie chrupią. Mam więc zagadkę:)
Arek9025 pisał, że jego arbuzy poniżej 5kg nie chrupią. Mam więc zagadkę:)
-
wingrul
- Przyjaciel Forum - silver

- Posty: 972
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: ŁÓDZKIE
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Mogły też nie chrupać bo zaczołem podlewać wbrew teorii żeby jakis czas przed zbiorami nie podlewać ...
I większość aż pękała pod nozem. Takie napięte i napite były.
I większość aż pękała pod nozem. Takie napięte i napite były.
-
wingrul
- Przyjaciel Forum - silver

- Posty: 972
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: ŁÓDZKIE
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Może nie piana tylko pleśń
Ten po lewej wygląda na ugotowanego na słońcu.
Na prawym widać pęknięcia i tam też się zainfekowal.
Podejrzewam że po prostu się popsuły.
Ferment wino rozłożył się od środka.
Ten po lewej wygląda na ugotowanego na słońcu.
Na prawym widać pęknięcia i tam też się zainfekowal.
Podejrzewam że po prostu się popsuły.
Ferment wino rozłożył się od środka.
- Krzysztof_18
- 200p

- Posty: 432
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Wykroty
Re: Kawon (arbuz) - część 11
wokam dzięki za informację whisky z arbuzem wczoraj próbowała kurde mega dobre
teraz będę próbował na okrągło
A dzisiaj pod nóż poszły kolejne dwie sztuki jeden Crimson według filmu miał ten dodatkowy ogonek już brązowy i owszem prawda jest w punkt a drugi to podłużny, którego nikt odmiany nie odszyfrował również idealnie chrupnał co widać na zdjęciu po rozkrojeniu oba mega dobreeeeeee




Ten podłużny również jest słodki o delikatnym i miękkim miąższu.
A dzisiaj pod nóż poszły kolejne dwie sztuki jeden Crimson według filmu miał ten dodatkowy ogonek już brązowy i owszem prawda jest w punkt a drugi to podłużny, którego nikt odmiany nie odszyfrował również idealnie chrupnał co widać na zdjęciu po rozkrojeniu oba mega dobreeeeeee




Ten podłużny również jest słodki o delikatnym i miękkim miąższu.
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
-
beata_1252
- 200p

- Posty: 237
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Warmia
Re: Kawon (arbuz) - część 11
A tego gnicia i poparzenia można uniknąć?
A co do whisky z arbuzem to można prosić o info co i jak?
A co do whisky z arbuzem to można prosić o info co i jak?
- Krzysztof_18
- 200p

- Posty: 432
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Wykroty
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Beata tylko ja takiej odmiany nie miałem 
Co do whisky przepis prosty w necie pełno ale ja dawałem 300g arbuza i 50ml szkockiej do tego szczypta cukru i lód i poezja
Co do whisky przepis prosty w necie pełno ale ja dawałem 300g arbuza i 50ml szkockiej do tego szczypta cukru i lód i poezja
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Jutro wypróbuje, dzięki 
A tak w ogóle co robicie z tymi wszystkimi arbuzami? Jakieś skupu czy coś?
A tak w ogóle co robicie z tymi wszystkimi arbuzami? Jakieś skupu czy coś?
- Jonzak
- 200p

- Posty: 281
- Od: 24 mar 2013, o 13:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Bardziej wyż, niż-niż, czyli Wyż.Śl.
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Panowie, a co z pestkami? Mają być białe, czy wybarwione. Bo widzę przy prezentacji, że białe. Zależne to od odmiany ?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ci, co nie wiedzą, ale wiedzą, że nie wiedzą:to prostaczkowie, poucz ich.
Ci, co wiedzą, a nie wiedzą, że wiedzą: to śpiący, obudź ich.
Julian Tuwim
Ci, co wiedzą, a nie wiedzą, że wiedzą: to śpiący, obudź ich.
Julian Tuwim






