Witam. ostatnio zakupiłem sobie drzewko bonsai w jednym ze sklepów z takimi drzewkami i miałbym kilka pytań do ekspertów którzy znają się na uprawie tych drzewek.
1. Jeżeli dacie radę określić kondycję na podstawie zdjęć to czy na pewno jest z nią wszystko w porządku? Oraz czy jest to gatunek który zamówiłem?
2. Czy drzewko po zakupie należy przesadzić w najbliższym czasie, czy też może zostać w doniczce sklepowej(ze sklepu napisali że ma zostać w tej doniczce) jeżeli faktycznie tak to kiedy ma być pierwsze przesadzenie? Drzewko dojechało do mnie 2 dni temu, zamawiałem przez sklep internetowy gdyż w moim regionie nie ma nigdzie sklepów z Bonsai i drzewko przyjechało kurierem.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i uspokojenie mego prześladującego niepokoju. ;)
Przesyłam zdjęcia mojej roślinki:

A tu zdj drzewka które zamawiałem(gatunek):
https://images91.fotosik.pl/482/ddc46e166b08f8demed.png
Moje pytania biorą się stąd, że drzewko przyszło z kiepsko wyglądającymi listkami które odpadają i chcę się upewnić czy sklep aby nie wysłał mi chorego lub umierającego drzewka.

Czy się nie pomylili z gatunkiem (że wysłali mi nie to co chciałem). Wiem, że różnica wieku drzewka które było na zdj przy zamówieniu a wysłanego mi ma wpływ na wygląd, ale po prostu chcę mieć pewność w 100% że wszystko jest z nią ok i że ta niedyspozycja spowodowana jest transportem i że będzie ok. Dlatego też proszę o odpowiedź i pomoc w ewentualnej pielęgnacji.