Nr 628

i bez nr - wysokość 110 kwiat około 15 cm, pędy sztywne, kwiat gruby solidny

Pozdrawiam
Danuta

Lady K przypomina mi Ringelspitz lub Uncle Hankey.LadyK pisze:I tu moja prośba o identyfikację, kupiłam sobie dalię jako Kelvin floodlight (nie 20 ale w tym roku u mnie wszystkie niskie (nawet zwykle 2 metrowa Lady Darlene tym razem mnie nie przerosła bo ma jakieś 1,50 m). Kwiat mały, ma jakieś 10 cm. Początkowo bardziej wybarwiony na końcach z czasem jaśnieje.

Stanisław jest dzielny i nie straszny mu upał. Mam nadzieję, że publiczność dopisze nawet gdyby nie należała do miłośników dalii. Celem wystawy jest to, żeby zwiedzający tego miłośnika w sobie odkryli.
 Stanisław jest dzielny i nie straszny mu upał. Mam nadzieję, że publiczność dopisze nawet gdyby nie należała do miłośników dalii. Celem wystawy jest to, żeby zwiedzający tego miłośnika w sobie odkryli.

Moje kwiaty są bardziej "napakowane" niż Match, więc skłaniałabym się ku H.J. Jednak skoro Pan Stanisław jej nie ma...
 Moje kwiaty są bardziej "napakowane" niż Match, więc skłaniałabym się ku H.J. Jednak skoro Pan Stanisław jej nie ma... Na razie kolejny kwiat jest identyczny. Trzeba poczekać aż minie fala upałów i spadnie deszcz, bo w tej chwili moje kwiaty wręcz uprażone.
 Na razie kolejny kwiat jest identyczny. Trzeba poczekać aż minie fala upałów i spadnie deszcz, bo w tej chwili moje kwiaty wręcz uprażone.  Myślę jednak, że jest to związane z  pogodą. Tej wiosny przyłożyłam się do nawożenia, więc na to narzekać nie mogą.
  Myślę jednak, że jest to związane z  pogodą. Tej wiosny przyłożyłam się do nawożenia, więc na to narzekać nie mogą. 
  Nie ma jak to pomysłowość
 Nie ma jak to pomysłowość