Mój mały zakątek kwiatów cz.2
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój mały zakątek kwiatów cz.2
O mamuniu co za widoki
Same cudności zebrałaś w swoim ogrodzie 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Tereniu jak ja uwielbiam podziwiać róże u innych ogrodniczek.
Moje wyjątkowo marne w tym roku.
Whiter Shade of Pale cudna,
kocham takie bladawce.
Miłego ogródkowania.
Whiter Shade of Pale cudna,
Miłego ogródkowania.
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie o poranku wraz z komarami , tak gryzą ze trudno wytrzymać , ale co nieco zrobiłam
danuta z - Danusiu nie wiem , ale Chopin u mnie rośnie jak na drożdzach nic mu nie dolega , lubię bladawce , jak któraś z Was zauważyła
wanda7 - Wandziu liliowce w tym roku super , ja tak często ich nie obrywałam , bo nie miałam czasu , trza było obcinać róże i a one nie czekały , gdyż większość z nich już zaczęła drugie kwitnienie
marpa - Maryniu jest dużo róż to zawsze jest coś nowego zakwitnie , choć nowości to dopiero za rok jak ładnie zakwitną
anabuko 1 - dziś Aniu nie będzie róż, choć trochę ich zrobiłam , ale dla odmiany coś co też lubię ;:
Maska - Marysiu komary to chciały mnie dziś zjeść tyle tego jest w tym roku u Nas ,że nawet pryskanie nic nie daje , oby u Ciebie ich tyle nie było
plocczanka - Lucynko moja fasolka dziś zauważyła ,że jest , może jeszcze urośnie do jesieni , bo nie tylko różami człowiek żyje
clem 3 - dziś coś innego ,myślę że Ci się spodoba
cyma2704 - a więć kochamy jednakowe kolory , ale czerwieni też trza
moje agapanty , białe jeszcze nie kwitną

jeżówki

danuta z - Danusiu nie wiem , ale Chopin u mnie rośnie jak na drożdzach nic mu nie dolega , lubię bladawce , jak któraś z Was zauważyła
wanda7 - Wandziu liliowce w tym roku super , ja tak często ich nie obrywałam , bo nie miałam czasu , trza było obcinać róże i a one nie czekały , gdyż większość z nich już zaczęła drugie kwitnienie
marpa - Maryniu jest dużo róż to zawsze jest coś nowego zakwitnie , choć nowości to dopiero za rok jak ładnie zakwitną
anabuko 1 - dziś Aniu nie będzie róż, choć trochę ich zrobiłam , ale dla odmiany coś co też lubię ;:
Maska - Marysiu komary to chciały mnie dziś zjeść tyle tego jest w tym roku u Nas ,że nawet pryskanie nic nie daje , oby u Ciebie ich tyle nie było
plocczanka - Lucynko moja fasolka dziś zauważyła ,że jest , może jeszcze urośnie do jesieni , bo nie tylko różami człowiek żyje
clem 3 - dziś coś innego ,myślę że Ci się spodoba
cyma2704 - a więć kochamy jednakowe kolory , ale czerwieni też trza
moje agapanty , białe jeszcze nie kwitną

jeżówki

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Cudne te twoje różne jeżówki Tereniu
Agapanty śliczne.
Ja w tym roku dostałam cebulę. Posadziłam ją do doniczki.Porosła i stoi w miejscu.
Kwiatonstanów nie wypuściła, czyli już mi nie zakwitnie ??
A może jeszcze warto już do gruntu posadzić ??
pozdrawiam
Agapanty śliczne.
Ja w tym roku dostałam cebulę. Posadziłam ją do doniczki.Porosła i stoi w miejscu.
Kwiatonstanów nie wypuściła, czyli już mi nie zakwitnie ??
A może jeszcze warto już do gruntu posadzić ??
pozdrawiam
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu niestety są komary i gorsze od nich gzy...cała jestem pogryziona
Śliczne jeżówki a w perowskii rośnie jeżówka czy dzielżan, bo ma podobne kwiatuszki?
Mam jakiś inny agapant bo kwitnie bardzo wcześnie i szybko przekwita, teraz ma tylko wiechę liści.
Miłego weekendu
Śliczne jeżówki a w perowskii rośnie jeżówka czy dzielżan, bo ma podobne kwiatuszki?
Mam jakiś inny agapant bo kwitnie bardzo wcześnie i szybko przekwita, teraz ma tylko wiechę liści.
Miłego weekendu
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O! Agapanty kwitną!
Śliczne jeżówki, Tereniu.
Komarów i u mnie dostatek, ale mnie nie gryzą,
nie smakuje im moja krew, ale wkurzają mnie, gdy łażą po moim ciele.
Radosnego świętowania życzę i udanego tygodnia.
Śliczne jeżówki, Tereniu.
Komarów i u mnie dostatek, ale mnie nie gryzą,
Radosnego świętowania życzę i udanego tygodnia.
- inka52

Witajcie
Aniu - agapanty tak szybko nie kwitną muszą mieć ciasno i dużo nawozu , dopiero kwitną trochę poczekasz , ale warto
Marysiu - tak teraz w ogrodzie robi się przy tej suszy jesiennie , może trochę i róże pokwitną , ja agapanty trzymam w piwnicy wyciągam wiosną i nawożę , dlatego też póżniej kwitną , zaczęły drugi raz Austinki , ale takie spieczone , a przy tym i małe kwiaty szkoda
Lucynko - u mnie komarów multum , ale kupiłam oprysk i w poniedziałek pryskam cały ogród , bo nie można nawet wyjść , bo tak gryzą
A to z dzisiejszego poranka

Sumer Song

Ashley

mała rabata

Vanessa

Judi Dame

Belwedere

darwin charles

Xavier
Aniu - agapanty tak szybko nie kwitną muszą mieć ciasno i dużo nawozu , dopiero kwitną trochę poczekasz , ale warto
Marysiu - tak teraz w ogrodzie robi się przy tej suszy jesiennie , może trochę i róże pokwitną , ja agapanty trzymam w piwnicy wyciągam wiosną i nawożę , dlatego też póżniej kwitną , zaczęły drugi raz Austinki , ale takie spieczone , a przy tym i małe kwiaty szkoda
Lucynko - u mnie komarów multum , ale kupiłam oprysk i w poniedziałek pryskam cały ogród , bo nie można nawet wyjść , bo tak gryzą
A to z dzisiejszego poranka

Sumer Song

Ashley

mała rabata

Vanessa

Judi Dame

Belwedere

darwin charles

Xavier
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Tereniu, miałaś miły poranek, bo teraz nie sposób wyjść-taka spiekota
Róże ,jak na te warunki trzymają się u Ciebie świetnie .Zdaję sobie sprawę, że to nie tylko ich zasługa ,ale przede wszystkim Twoja profesjonalna pielęgnacja.
Jakim środkiem chcesz potraktować komary ?
Róże ,jak na te warunki trzymają się u Ciebie świetnie .Zdaję sobie sprawę, że to nie tylko ich zasługa ,ale przede wszystkim Twoja profesjonalna pielęgnacja.
Jakim środkiem chcesz potraktować komary ?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Zaglądam
i podziwiam piękne róże.
Na wyróżnienie dzisiaj zgłaszam darwin charles.
Piękna i kolorek ciekawy.
Na wyróżnienie dzisiaj zgłaszam darwin charles.
Piękna i kolorek ciekawy.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Z komarami cię rozumiem, choć w ostatnich dniach jakby ich troszkę mniej... Oby już tak zostało, bo przecież nic w ogrodzie zrobić nie można
Odbierają całą przyjemność z ogrodowania.
Miałaś rację - nowe obrazki w 100 % przypadły mi do gustu
Agapantów nie mam w ogóle, więc wiadomo, że fajnie obejrzeć chociaż u kogoś, z jeżówkami się coraz bardziej zaprzyjaźniam, a do tego niebieściutkie perovskie
No i róże z ostatniego postu
Pięknie.
Miałaś rację - nowe obrazki w 100 % przypadły mi do gustu
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo ładnie przeplata się u Ciebie na rabatach perowskia z jeżówkami i innymi bylinkami. Dla mnie to pomysł godny naśladowania. 
Piękne różyczki i jeżówki.To coś żółte czy pomarańczowe,co to jest?
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Wesoło, kolorowo u ciebie
pozdrawiam
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Przepiękne różyczki, Tereniu!
Jeżówki też fantastycznie pysznią się na rabatach.
Dzięki, że napisałaś, co lubią agapanty.

Jeżówki też fantastycznie pysznią się na rabatach.
Dzięki, że napisałaś, co lubią agapanty.
- inka52

Witajcie
Jesień nadchodzi i w ogrodzie też już ją czuć, lubię wrzesień , jest bez upałów , deszczyk pada nie trza podlewać , a i róze pomimo ,ze kwitną już mniej obficie są ładniejsze ,rześkie takie je lubię
Lodziu komarów nie pryskałam , gdyż miałam wyjazd i to się odwlekło , a teraz już ich nie ma tyle i można popracować trochę na ogrodzie
anabuko 1 - Aniu ta róża Austina jest ładna , ale u mnie nie przyrasta szybko ,i kwiaty też słabsze , ale nie wszystkie muszą być wystrzałowe ta jest skromna / u mnie/
clem 3 - agapanty bardzo lubię i mam ich kilka , ale posadziłam kilka nowych irysów i czekam do wiosny, a tu się zaczyna sezon różany , obecnie oglądam nowości szkółek coś nowego by się przydało , małe co nie co
Wandziu - lubię perowskie , za jej kolor i kwitnienie przy końcu kiedy to już na rabatach robi się pusto, mam jeszcze niebieską barbulę teraz kwitnie muszę jej zrobić zdjęcie jest duży już krzak i pięknie na niebiesko kwitnie, polecam
danuta z- to żółte Danusiu to też crocosmia , ma kolory żółty pomarańcz, i czerwony jest ładna
Karolacha - Witaj Karolinko tak dawno Cię nie było , u Ciebie też pięknie jak zawsze pozdrawiam
plocczanka-Lucynko wiesz u mnie wszystkiego jest po trochu , raczej to co lubię , a agapanty warto i cierpliwie czekać na ich kwiaty

Jesień nadchodzi i w ogrodzie też już ją czuć, lubię wrzesień , jest bez upałów , deszczyk pada nie trza podlewać , a i róze pomimo ,ze kwitną już mniej obficie są ładniejsze ,rześkie takie je lubię
Lodziu komarów nie pryskałam , gdyż miałam wyjazd i to się odwlekło , a teraz już ich nie ma tyle i można popracować trochę na ogrodzie
anabuko 1 - Aniu ta róża Austina jest ładna , ale u mnie nie przyrasta szybko ,i kwiaty też słabsze , ale nie wszystkie muszą być wystrzałowe ta jest skromna / u mnie/
clem 3 - agapanty bardzo lubię i mam ich kilka , ale posadziłam kilka nowych irysów i czekam do wiosny, a tu się zaczyna sezon różany , obecnie oglądam nowości szkółek coś nowego by się przydało , małe co nie co
Wandziu - lubię perowskie , za jej kolor i kwitnienie przy końcu kiedy to już na rabatach robi się pusto, mam jeszcze niebieską barbulę teraz kwitnie muszę jej zrobić zdjęcie jest duży już krzak i pięknie na niebiesko kwitnie, polecam
danuta z- to żółte Danusiu to też crocosmia , ma kolory żółty pomarańcz, i czerwony jest ładna
Karolacha - Witaj Karolinko tak dawno Cię nie było , u Ciebie też pięknie jak zawsze pozdrawiam
plocczanka-Lucynko wiesz u mnie wszystkiego jest po trochu , raczej to co lubię , a agapanty warto i cierpliwie czekać na ich kwiaty