Lato jak się patrzy...w końcu leje wtedy kiedy trzeba, noce są ciepłe i dni czasem aż upalne. W tunelu nareszcie dojrzewają pomidorki, zrywam ogórki, sałatę, cukinie. Wyłuskuję bób i zamierzam zakończyć mękę zielonego groszku....gdzie te lata kiedy miałam po kilka pojemników zamrożonego groszku na cały rok do sałatki jarzynowej? Zostało mi jeszcze trochę czosnku do wykopania. Pomidory w polu chwytała ZZ, ale spryskane wyglądają jakby odżyły

W dalszym ciągu walczę ze ślimakami nagimi i zachodzę w głowę skąd one jeszcze wyłażą, bo podejrzewam że ściągają z okolicznych pól.
Igo z tym rajem o może przesadziłaś, ale lato w pełni ale brak intensywnych opadów pozwala nacieszyć się liliowcami i liliami. Fakt pachnie ładnie i obecnie liliami i floksami.
Teraz odpowiem na zapytania, ale pierwsze jest raczej niemożliwe bo link niepełny.
2. pysznogłówka
3. trojeść amerykańska
4. jarzmianka
Kureczki mają atrakcyjne upierzenie, ale i charakter sympatyczny, a jajeczka znoszą początkowo maluśkie jak gołębie...potem trochę większe, ale za to codziennie przynajmniej te starsze z ubiegłego roku no i bez ciapek.

Beatko bardzo mi miło że skorzystałaś z zaproszenia

Aniu dziękuję za miłe słowa

Pozdrawiam cieplutko

Lucynko Kochana dzisiaj od rana jesteście

Ogród kwitnie i przekwita jak przystało w lipcu. Rozsądniej byłoby już nic nie dosadzać, ale trudno od szalonego ogrodnika oczekiwać rozsądku

Niestety choroby grzybowe szaleją i u mnie, a walkę utrudniają komary i każde przycinanie, zatrzymanie się na chwilę grozi potem swędzeniem do szaleństwa.
Lilie rzeczywiście roztaczają oszałamiające zapachy i niewiele jest bezzapachowych

Spryskałam pomidory w polu i odżyły ale jakie będą owoce zobaczymy? Te w tunelu na razie nie mają oznak chorób, a zrywam już pierwsze owoce to nie chcę wprowadzać chemii

Zawsze latem dokupuję młode kurki na odmłodzenie stadka ale w tym roku poszalałam i dokupiłam dwa razy więcej, a już wciskam jajka komu się da to co dopiero będzie za rok

Lucynko życzę spokojnego i dobrego dnia i niech szybko wszystko wraca do normy i zdrówka nieustająco

Ogród cieszy!

wszystkie malwy w tym roku wyglądają koszmarnie i jedynie te z odmian dawnych nadają się do pokazania

Dziękuję za odwiedziny i życzę pięknego dnia