Olu 
Dlatego u mnie bezapelacyjnie dalie to rośliny nr1 i nie wahałem się dla nich powiększyć swój areał. Ale o liliowcach nie zapominam i cieszą mnie teraz bardzo! Rosną tam, gdzie dalie ani kosaćce nie mogą rosnąć.
Skoro 'Boogie Woogie' Ci się spodobała, to kolejna z kołnierzykowych dalii:
'Rock Star'
Liliowce, dalie ale teraz jest też czas płomyków wiechowatych:
'Lasse'
Brawo
Iwonko za ukorzenienie dalii

Przy odpowiedniej wilgotności gałązka dalii bez problemu wypuści korzenie. Pytanie tylko, czy zdoła wytworzyć karpę Potrzeba na to co najmniej 4 miesięcy, dlatego ukorzeniamy wczesną wiosną. Ale warto poeksperymentować
Tak, siewka liliowca w brązowawym kolorze jest wyjątkowa. Zresztą pochodzi od hodowcy więc nie mogło być inaczej. Swoich siewek też trochę mam. Może nie są tak niezwykłe ale mam do nich sentyment, bo to w końcu 3 lata pielęgnacji, zanim poznaję efekt.
To jedna z moich siewek:
Ale z pokazywaniem dalii muszę sie uwijać, bo rzeczywiście pokazanie ich wszystkich to nie lada wyzwanie. Zapewne trzeba będzie dokonywać wyborów:
jeszcze raz 'Ambition' w zbliżeniu, bo nie mogę się na nią napatrzeć!:
Małgosiu, ja tak samo - lubię i liliowce i dalie. Ale te drugie bardziej

To normalne, że nie wszystkie dalie przezimują. Co roku jakieś tracę ale jeszcze więcej na to miejsce przybywa. I mam nadzieję, że Ty też się skusisz na kolejne. A oferta będzie bogata

Na razie przyglądaj się:
Pierwsza z dalii bordowolistnych - 'After Dusk'
'Ursula Klukova' - zaskoczyła wielkością kwiatu!
po dalii Czeszce - płomyk Rosjanin
'Igor Talkov'