nie wspomnę o czasie jaki im poświęcasz.
 Wspaniałe kwitnienia i szkoda że nie za progiem, że nie możesz się nimi na co dzień nacieszyć!
Miłego weekendu i nocnego podlewania z góry

Jednak bedę czekać na odwiedziny tylko daj znać kiedy możesz
  Jednak bedę czekać na odwiedziny tylko daj znać kiedy możesz  
  )Tak wiec własnych pomidorów jeszcze nie dane było mi popróbować. Martwią mnie za to ogórki najpierw podmarzły, potem mimo podlewania podeschły, teraz  kikuty z  kilkoma listkami niby kwitną ale żal patrzeć bo roślinki malutkie, chyba po zielonym groszku wysieję może zdążą jeszcze zaowocować ,choć mamy już lipiec
 )Tak wiec własnych pomidorów jeszcze nie dane było mi popróbować. Martwią mnie za to ogórki najpierw podmarzły, potem mimo podlewania podeschły, teraz  kikuty z  kilkoma listkami niby kwitną ale żal patrzeć bo roślinki malutkie, chyba po zielonym groszku wysieję może zdążą jeszcze zaowocować ,choć mamy już lipiec  

Musisz kupić większy basen, bo wszyscy się nie mieścicie.
  Musisz kupić większy basen, bo wszyscy się nie mieścicie. Pomidory już dojrzewają? a u mnie dopiero pierwsze owoce zawiązały,wszystko przez zimne noce do niedawna. Jak na zewnątrz było 2-3 st to w tunelu niewiele więcej. Ślicznie wygląda kępa eukomisów
  Pomidory już dojrzewają? a u mnie dopiero pierwsze owoce zawiązały,wszystko przez zimne noce do niedawna. Jak na zewnątrz było 2-3 st to w tunelu niewiele więcej. Ślicznie wygląda kępa eukomisów  Miłej niedzieli i słonka na przemian z deszczem
  Miłej niedzieli i słonka na przemian z deszczem 

I widzę rozpoczęty już festiwal liliowcowo - liliowy.
  I widzę rozpoczęty już festiwal liliowcowo - liliowy.  

pelno tego  a już  chyba 2 lata nie bylo z powodu suszy. Niestety po deszczu  już  nie ma śladu , od niedzieli  znów  podlewam z węża
 pelno tego  a już  chyba 2 lata nie bylo z powodu suszy. Niestety po deszczu  już  nie ma śladu , od niedzieli  znów  podlewam z węża   bo sucho.
 bo sucho. 

bo dla wszystkich jest miejsce.
  bo dla wszystkich jest miejsce. 

aktualnie mają może ze trzy cm. wzrostu. Żłobek, nawet nie przedszkole jeszcze.
  aktualnie mają może ze trzy cm. wzrostu. Żłobek, nawet nie przedszkole jeszcze.  
  , bo i wnucząt niemało
 , bo i wnucząt niemało  , a i babunia zamoczy w nim nóżki.
 , a i babunia zamoczy w nim nóżki.  

Pozwoliłam sobie zrobić obchód po Twojej działce i spacer był bardzo udany
  Pozwoliłam sobie zrobić obchód po Twojej działce i spacer był bardzo udany   Masz wspaniałą działkę, wzorcowy wręcz warzywnik. Nie ma to jak wyhodowane przez siebie warzywa, prawda?
  Masz wspaniałą działkę, wzorcowy wręcz warzywnik. Nie ma to jak wyhodowane przez siebie warzywa, prawda?  Napisz, proszę co to za czerwono-żółty duet? Super razem wyglądają
  Napisz, proszę co to za czerwono-żółty duet? Super razem wyglądają   

Przepraszam ale to wina braku czasu. Wiele się wydarzyło w tym czasie.
 Przepraszam ale to wina braku czasu. Wiele się wydarzyło w tym czasie. 

jak poczytam o czynionych wysiewach u Lucynki czy Marysi.
  jak poczytam o czynionych wysiewach u Lucynki czy Marysi.

Ściskam Cię serdecznie i życzę spokojnego pogodzenia się z wyrokiem Boskim.
  Ściskam Cię serdecznie i życzę spokojnego pogodzenia się z wyrokiem Boskim.  Wiem, jakie to trudne, sama jeszcze nie do końca pogodziłam się z odejściem mojej mamy.
  Wiem, jakie to trudne, sama jeszcze nie do końca pogodziłam się z odejściem mojej mamy.  Jednak życie toczy się dalej i przynosi nowe życie, a każde nowe życie to wielka radość
 Jednak życie toczy się dalej i przynosi nowe życie, a każde nowe życie to wielka radość  i  choć kłopoty z nim związane bywają, to one są do pokonania i z tego, co czytam, świetnie sobie rodzinka z tym poradziła.
 i  choć kłopoty z nim związane bywają, to one są do pokonania i z tego, co czytam, świetnie sobie rodzinka z tym poradziła.  
  , tym bardziej, że podobno zacznie się w normalnym czasie, a nie wcześniej , jak to bywało.
 , tym bardziej, że podobno zacznie się w normalnym czasie, a nie wcześniej , jak to bywało. 

. A jak siałaś cleome? Bo u mnie zdecydowanie lepiej rośnie siana bezpośrednio do ziemi, niż z sadzonek. Ściskam Cię mocno
. A jak siałaś cleome? Bo u mnie zdecydowanie lepiej rośnie siana bezpośrednio do ziemi, niż z sadzonek. Ściskam Cię mocno 

Dziękuję
 Dziękuję  

bo po każdym dość długo było trzeba czekać  na ponowne rośnięcie i wiele usychało po tych zabiegach.Spróbuję w  tym roku obu sposobów , mam jeszcze Twoje nasionka
 bo po każdym dość długo było trzeba czekać  na ponowne rośnięcie i wiele usychało po tych zabiegach.Spróbuję w  tym roku obu sposobów , mam jeszcze Twoje nasionka