Ogród w Oregon, USA
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dobrych Swiat Narodzenia Panskiego

co by się Wam darzyło w Oregon USA

a 3Królowie w kryzysie zagrali Wam blues'a

co by się Wam darzyło w Oregon USA

a 3Królowie w kryzysie zagrali Wam blues'a
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
UUUUU
I coś dla oczu i dla rozumu
Jak miło się dowiedzieć, że hodowla róż to nie taki diabeł straszny , jak go malują. Czytając na forum jak ciężko pielęgnować Rh, róże...aby były zdrowe, cudne i w ogóle chciały rosnąć można stracić zapał. Ale po tej lekturze Marku znów wstąpił we mnie zapał i wiara.Ciągle się uczę, poprawię błędy stosując sie do Twych rad i wskazówek.Pisz o swej przygodzie z ogrodem jak najwięcej.

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Marku z uwagą śledzę Twój wątek od samego początku, ale milczę uparcie. Dziś jednak zerknęłam i widzę kamelie, które próbuję uprawiać u siebie, ale w donicy. W tej chwili oczywiście moja kamelia próbna stoi na chłodnej werandzie i ma pąki. Jeśli ta zakwitnie u mnie to w przyszłym roku zamierzam dokupić kilka odmian.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witaj Marku na forum
Przejrzałam z zapartym tchem cały Twój wątek . Jestem pod wrażeniem Twojej rozleglej wiedzy na temat róż .
Każdy z nas na pewno takową chciałby posiadać . Naprawdę masz pięęęęękne okazy . Rozkoszowalam się ich oglądaniem i zapachami . Chyba nie będę mogła dzsiaj zasnąć z wrażenia ,nie wspomnę już o pomidorach , dyniach ,czy cukinii . Pozdrowienia dla małżonki . Po przyjeżdzie będziesz miał fajną lekturę
Przejrzałam z zapartym tchem cały Twój wątek . Jestem pod wrażeniem Twojej rozleglej wiedzy na temat róż .
Każdy z nas na pewno takową chciałby posiadać . Naprawdę masz pięęęęękne okazy . Rozkoszowalam się ich oglądaniem i zapachami . Chyba nie będę mogła dzsiaj zasnąć z wrażenia ,nie wspomnę już o pomidorach , dyniach ,czy cukinii . Pozdrowienia dla małżonki . Po przyjeżdzie będziesz miał fajną lekturę
- rose_marek
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 wrz 2008, o 09:18
Genia, Ania, Walentyna, Isia, Kaśka, minismok,
dziękuję bardzo za życzenia świąteczne/noworoczne i za zdjęcia.
Judyta, Ewa, Jadzia, Wiolinka, dzięki za odwiedzenie mojego ogrodu
i za miłe komentaże.
Jestem z powrotem w domu. Omineła mnie zima stulecia w Oregonie.
W zamian miałem słońce w każdy dzień w Peru. Widzę że zima Polsce też szaleje.
Pozdrawiam wszystkich na tym forum w 2009 roku. Mam nadzieję że w tym roku również
będziemy wymieniać przyjaźnie wiadomości ogrodnicze i że spotkam tutaj nowych
sympatycznych ogrodników i ogrodniczki.
dziękuję bardzo za życzenia świąteczne/noworoczne i za zdjęcia.
Judyta, Ewa, Jadzia, Wiolinka, dzięki za odwiedzenie mojego ogrodu
i za miłe komentaże.
Jestem z powrotem w domu. Omineła mnie zima stulecia w Oregonie.
W zamian miałem słońce w każdy dzień w Peru. Widzę że zima Polsce też szaleje.
Pozdrawiam wszystkich na tym forum w 2009 roku. Mam nadzieję że w tym roku również
będziemy wymieniać przyjaźnie wiadomości ogrodnicze i że spotkam tutaj nowych
sympatycznych ogrodników i ogrodniczki.
Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
rose_marek_malinki
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Peru bardzo popularne się ostatnio zrobilo, i z tego co piszesz słońce to ich towar eksportowy. Co znamienitsi goście dostają nawet Sońce Peru na wynos 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- rose_marek
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 wrz 2008, o 09:18
Krzysztof, wygląda na to że też byłem znamienitszym gościem, jak nasz dostojnik
państwowy - bo Sońce Peru mam na codzień, w domu - moja żona jest z pochodzenia Peruwianką.
Oglądanie roślin i kwiatów nie było moim glównym celem w Peru, ale zrobiłem kilka zdjęć na boku.
Najpopularniejszą rośliną ozdobną w Peru jest Cucarda (czytaj kukarda). Orginalnie jest to
roślina z Azji gdzie występuje najwięcej w Malezji. Ale zadomowiła się w Peru, i jeszcze bardziej
w Kolombi. Rośnie ona w ogrodach w całym Peru a szczególnie na wybrzeżu i w Amazoni (w dżungli).
Kwitnie przez cały rok.

państwowy - bo Sońce Peru mam na codzień, w domu - moja żona jest z pochodzenia Peruwianką.
Oglądanie roślin i kwiatów nie było moim glównym celem w Peru, ale zrobiłem kilka zdjęć na boku.
Najpopularniejszą rośliną ozdobną w Peru jest Cucarda (czytaj kukarda). Orginalnie jest to
roślina z Azji gdzie występuje najwięcej w Malezji. Ale zadomowiła się w Peru, i jeszcze bardziej
w Kolombi. Rośnie ona w ogrodach w całym Peru a szczególnie na wybrzeżu i w Amazoni (w dżungli).
Kwitnie przez cały rok.

Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
rose_marek_malinki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Marku witaj bardzo się cieszę że wróciliście do domu,Piszesz że minęła Cię zima stulecia w Oregonie czy to znaczy że w Oregonie jest już po zimie? U nas w Toruniu idzie odwilż na razie jest jeszcze trochę śniegu ale dziś,jutro będzie po nim Szkoda trochę bo w Polsce zaczynają się ferie zimowe dla dzieci i młodzieży.Cucarda kwiaty przypominają hibiskusa prawda?
Pozdrowienia z Torunia dla Ciebie i żony
Genia
Pozdrowienia z Torunia dla Ciebie i żony
Genia