Oczar przepiękny

Gdyby tak dało się go mieć w donicy.....

Szacun
 Szacun  A co to było;kwiaty,budowla,morze...?
 A co to było;kwiaty,budowla,morze...? 

Dzisiaj wysłał mnie po paliwo a że ogrodniczy był koło stacji,więc jestem bogatsza o takie egzemplarze
 Dzisiaj wysłał mnie po paliwo a że ogrodniczy był koło stacji,więc jestem bogatsza o takie egzemplarze  

a siewki i sadzonki masz już bardzo dorodne.
  a siewki i sadzonki masz już bardzo dorodne.  

natomiast nasiona rzucone byle jak na działce kiełkują pokazowo,
  natomiast nasiona rzucone byle jak na działce kiełkują pokazowo,  tylko późno i w związku z tym kwitnienie też jest późne, przez co nasion zebrać się nie daje.
  tylko późno i w związku z tym kwitnienie też jest późne, przez co nasion zebrać się nie daje.  
  bo ja tępa baba niczego rozpoznać nie umiem.
  bo ja tępa baba niczego rozpoznać nie umiem. 

cudnie, też bym tak zrobiła
 cudnie, też bym tak zrobiła   . Z resztą i nie raz robię - idę po jedzenie a wracam z chabraziami
. Z resztą i nie raz robię - idę po jedzenie a wracam z chabraziami 

Stęskniłam się za waszymi ogrodami,znów chcę oglądać,podglądać.I pokazywać moje poczynania w ogrodzie.Ten sezon dla mnie jest dobry,bo i deszczu wystarczająco i czasu mam więcej na ogród.Ale przede wszystkim wrócił mi zapał.Wierzę,że mnie pamiętacie jeszcze a ja odwiedzając wasze ogrody będę się przypominać.Zanim przypomnę ogród odpowiem Lucynce;kupiłam wtedy kalinę wonną,clematis i irysa o paskowanych liściach.Całkiem o nim zapomniałam,jutro pójdę go poszukać w tym moim buszu.W marcu w Brico była wyprzedaż -70%,kursowałam więc z wózkami przy każdym wypadzie do Rawy.Mąż komentował to,ale może nie będę przytaczać
 Stęskniłam się za waszymi ogrodami,znów chcę oglądać,podglądać.I pokazywać moje poczynania w ogrodzie.Ten sezon dla mnie jest dobry,bo i deszczu wystarczająco i czasu mam więcej na ogród.Ale przede wszystkim wrócił mi zapał.Wierzę,że mnie pamiętacie jeszcze a ja odwiedzając wasze ogrody będę się przypominać.Zanim przypomnę ogród odpowiem Lucynce;kupiłam wtedy kalinę wonną,clematis i irysa o paskowanych liściach.Całkiem o nim zapomniałam,jutro pójdę go poszukać w tym moim buszu.W marcu w Brico była wyprzedaż -70%,kursowałam więc z wózkami przy każdym wypadzie do Rawy.Mąż komentował to,ale może nie będę przytaczać  A co do puzzli to wszystko pokończone,następnym razem pokażę.Po wieży Babel(4000) zrobiłam jeszcze Watykan (1500) i krajobraz górski (2000) .Teraz przypominam ogród.
 A co do puzzli to wszystko pokończone,następnym razem pokażę.Po wieży Babel(4000) zrobiłam jeszcze Watykan (1500) i krajobraz górski (2000) .Teraz przypominam ogród.

. Paradoksalnie - prawdopodobnie przyczynił się do tego chłodny i deszczowy maj, na który tyle osób narzekało. Za to ogrodnicy (np. ja) zacierali z zadowoleniem ręce.
. Paradoksalnie - prawdopodobnie przyczynił się do tego chłodny i deszczowy maj, na który tyle osób narzekało. Za to ogrodnicy (np. ja) zacierali z zadowoleniem ręce. .
. .
.
 i już nie tylko o puzzlach piszesz, a więcej o ogrodzie, który robi naprawdę niesamowite wrażenie.
  i już nie tylko o puzzlach piszesz, a więcej o ogrodzie, który robi naprawdę niesamowite wrażenie.  
   Jest zadbany, wypielęgnowany, w żywych odmianach zieleni.
  Jest zadbany, wypielęgnowany, w żywych odmianach zieleni.  Piękne w nim hosty!
  Piękne w nim hosty!  

Na początek zapodałam takie zdjęcia z samą zielenią (przypadek?
 Na początek zapodałam takie zdjęcia z samą zielenią (przypadek?  ) a tak naprawdę jest bardzo kolorowo.
 ) a tak naprawdę jest bardzo kolorowo.

ale mi kolor w ogrodzie nie przeszkadza.Nie mam przemyślanych rabat,zdarzało się,że po wizytach w waszych ogrodach najchętniej bym wszystko przekopała,ale teraz już nie.
 ale mi kolor w ogrodzie nie przeszkadza.Nie mam przemyślanych rabat,zdarzało się,że po wizytach w waszych ogrodach najchętniej bym wszystko przekopała,ale teraz już nie. Ale stół nam się tak spodobał,że zamówiliśmy.
 Ale stół nam się tak spodobał,że zamówiliśmy.

Nowy zbiera dużo pochwał,jest wygodny i dobrze się prezentuje ale sentyment do starego jest.Stoi sobie cichutko pod orzechami przy warzywie i czeka,że jeszcze kiedyś ktoś tam z kawą pójdzie.
  Nowy zbiera dużo pochwał,jest wygodny i dobrze się prezentuje ale sentyment do starego jest.Stoi sobie cichutko pod orzechami przy warzywie i czeka,że jeszcze kiedyś ktoś tam z kawą pójdzie.

Pomidorki znalazły w końcu swoje miejsce
 Pomidorki znalazły w końcu swoje miejsce  Też posadziłam kilka w folii...kilka w gruncie...różnica jest duża. Pogoda nie sprzyja na zewnątrz. Żółte drzewko na rabacie to Wiąz?
 Też posadziłam kilka w folii...kilka w gruncie...różnica jest duża. Pogoda nie sprzyja na zewnątrz. Żółte drzewko na rabacie to Wiąz?

Jeszcze tylko porządne poduchy i godzinami można wysiadywać, podziwiając owoce własnej pracy.
  Jeszcze tylko porządne poduchy i godzinami można wysiadywać, podziwiając owoce własnej pracy.  

Nas oszczędziło.
 Nas oszczędziło. ) bzy Meyera w donicach,szczepione,po 20 zł kupiłam a po 70 były.No jak nie kupić? Poza tym szałwie,goździki,wrzosy.I tu dowód,że rośliny potrafią się odwdzięczyć za uratowanie przed śmietnikiem. Ileż ja razy podchodziłam do sadzenia wrzosów i
 ) bzy Meyera w donicach,szczepione,po 20 zł kupiłam a po 70 były.No jak nie kupić? Poza tym szałwie,goździki,wrzosy.I tu dowód,że rośliny potrafią się odwdzięczyć za uratowanie przed śmietnikiem. Ileż ja razy podchodziłam do sadzenia wrzosów i   A tu 4 kupione i 4 żyją,mają super przyrosty,po 0.70 gr chyba płaciłam.
 A tu 4 kupione i 4 żyją,mają super przyrosty,po 0.70 gr chyba płaciłam.

Ja też nie potrafię wgrać zdjęć z telefonu. Syn próbował mi pomóc, ale na odległość nie był w stanie tego zrobić, a ciągle boi się o nasze zdrowie i tylko na działce się z nami spotyka, zawsze na dystans.
  Ja też nie potrafię wgrać zdjęć z telefonu. Syn próbował mi pomóc, ale na odległość nie był w stanie tego zrobić, a ciągle boi się o nasze zdrowie i tylko na działce się z nami spotyka, zawsze na dystans.  

Za to inne roślinki cieszą oczy i będą cieszyły kolejne kwitnienia.
  Za to inne roślinki cieszą oczy i będą cieszyły kolejne kwitnienia. 
   , by sianko wyschło i pozwoliło spokojnie wyjechać.
 , by sianko wyschło i pozwoliło spokojnie wyjechać.