Grudniczek wygląda cudnie, cieniowany od różu do bieli... :P
Zieloni mieszkańcy :)
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Saraaa
-
Saraaa
-
Saraaa
Dziękuje Graszko za odwiedziny
Zyguś rzeczywiście postarał się i wypuścił nowy listek
A na kalanchoe chucham i dmucham - jedno straciłam, a koniecznie chcę się kwitnienia doczekać :P Jeżeli chodzi o nazwę, to już tyle razy mi mówiono , a ja jakoś nie zapamiętałam
A tutaj jeszcze epi, który nie dawno spisany był na straty. Dostał z dwie gałązeczki do towarzystwa ( jako zamiane za te zgniłe) i o wiele mniej wody :P

A tutaj jeszcze epi, który nie dawno spisany był na straty. Dostał z dwie gałązeczki do towarzystwa ( jako zamiane za te zgniłe) i o wiele mniej wody :P

-
marzena 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sarooo
ten na pierwszym zdjęciu to chyba aichryson .Grudnik i kalanchoe bardzo ładne.
ten na pierwszym zdjęciu to chyba aichryson .Grudnik i kalanchoe bardzo ładne.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Saraaa
Dziękuje Ci Marzenko ogromnie za podanie nazwy
Musze gdzieś koło doniczki sobie zapisać tą nazwę, bo jestem pewna, że jutro już o niej nie będe pamiętać
Za pochwały serdecznie dziękuje :P
Graszko, mam jedno starsze epi - i jest tak jak mówisz- za mokro źe, za sucho też nie dobrze
też raczej nie mam z nim problemu... a ogromnie mi się podoba ta roślinka
Z młodymi właśnie zrobiłam ten błąd, że utrzymywałam wysoką wilgotność- i zielone bez korzonków po prostu zginiły 
Graszko, mam jedno starsze epi - i jest tak jak mówisz- za mokro źe, za sucho też nie dobrze
-
Saraaa
Graszko, ależ spróbowałam :P Te dosadzone łodyżki to właśnie ukorzeniane w wodzie. Masz racje, takie ukorzenianie jest niemalże ze stuprocentowym powodzeniem. Bo w ziemi to nigdy nic nie wiadomo... - nie mam jeszcze aż takiego doświadczenia
zawsze coś mnie podkusi, zeby sprawdzić czy są już korzonki :P
Katrina, Ciesze sie, ze zielone Ci się podobają
Następnym razem grudniczki na pewno obsypią się masą pąków
Bardzo mi miło... zapraszam częściej
I pozdrawiam 
Katrina, Ciesze sie, ze zielone Ci się podobają
Bardzo mi miło... zapraszam częściej
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sliczności Saruniu
Wcale Ci się nie dziwię, ze nie możesz zapamiętac nazwy aichrysona, bo jest naprawdę trudna.
Epiś śliczniusi. Gdy złapie troszkę słoneczka, to na jesień, będzie na pewno dwa razy większy niż teraz.
No a grudniczek i kalanchoe, też pięknie rosną
Wcale Ci się nie dziwię, ze nie możesz zapamiętac nazwy aichrysona, bo jest naprawdę trudna.
Epiś śliczniusi. Gdy złapie troszkę słoneczka, to na jesień, będzie na pewno dwa razy większy niż teraz.
No a grudniczek i kalanchoe, też pięknie rosną
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
Saraaa
Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa Kati
Nazwa zielonego już widnieje na doniczce, więc moze kolejny raz nie będe jej szukać :P Do wiosny czekam z utęsknieniem, bo już mam nawet miejsce dla epi w jadalni, tylko musi się stać troszkę bujniejszy :P
Pozdrawiam
Malutki skrzydłokwiat również załapał się na wczorajszą sesję :P

Pozdrawiam
Malutki skrzydłokwiat również załapał się na wczorajszą sesję :P

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ładne, zadbane rośliny...Gratuluję
Napisałaś jakiś czas temu :
Napisałaś jakiś czas temu :
PANDAN ( PANDANUS SANDERI) o ostrych ząbkach na krawędziach liści. Bardzo wdzięczna i niewymagająca roślina. Nie wolno jej jedynie przelać . Lubi suche podłoże i , co ważne podczas sezonu grzewczego , doskonale toleruje suche powietrze. Nie należy jej spryskiwać ( plamy na liściach).
-
Saraaa
Dziękuje Ci Ewelino za informacje o pandanie. Dobrze, że uprzedziłaś mnie o tym, że nie lubi przelewania. Ostatnio właśnie pozwoliłam napić mu się troszkę więcej i nieliczne plamy na krawędziach liści wyskoczyły...
Ciesze się, ze mnie odwiedziłaś
Mam kochani jeszcze jedno pytanie ( nie chce zaśmiecać żadnej z sekcji, więc pytam tu).
Mam starego cissusa, który strasznie gubi liście, a nawet całe gałązki zasychają. Nie wiem co z nim zrobić. Czy teraz jest moze odpowiednia pora na przycięcie go? Boje się, że do wiosny już nie dotrzyma...
Ciesze się, ze mnie odwiedziłaś
Mam starego cissusa, który strasznie gubi liście, a nawet całe gałązki zasychają. Nie wiem co z nim zrobić. Czy teraz jest moze odpowiednia pora na przycięcie go? Boje się, że do wiosny już nie dotrzyma...