Co roku przyrzekamy sobie że nie ma się co spieszyć, bo rośliny trudno wschodzą, bo powyciągane itd itp ale co roku tak nie możemy się doczekać wiosny a zima jest tak łagodna że jednak ryzykujemy. W tym sezonie kiepsko rosną papryki, bo najpierw właśnie się nie spieszyłam a teraz mam maleństwa jak nigdy

Hosty i u mnie ślicznie rosną i czekam jak zarosną zacienione miejsce. W tym roku od razu podsypałam środkiem na ślimaki i może nie podziurawią liści

Znowu idą przymrozki, ale mam nadzieję że -1 w tunelu nie narobi szkód, a może pomidory okryję?
Woda to skarb w dobie suszy, u nas kuszą prognozy że będą deszcze ale zobaczymy bo jak na razie prognozy spełniają się w 10 %. Dobrego i spokojnego tygodnia

U mnie leje jak z cebra, a ziąb taki, że wialiśmy z działki niemal biegiem do auta i do domku.
  U mnie leje jak z cebra, a ziąb taki, że wialiśmy z działki niemal biegiem do auta i do domku.  
  , kwitną kwiatuszki
 , kwitną kwiatuszki  

Raz wiosna grzeje bez niespodzianek, innym razem najpierw przygrzeje, a potem przemrozi
  Raz wiosna grzeje bez niespodzianek, innym razem najpierw przygrzeje, a potem przemrozi  Mam nadzieję, że po tych kilku zimnych dniach i nocach przyjdą już tylko cieplutkie.
  Mam nadzieję, że po tych kilku zimnych dniach i nocach przyjdą już tylko cieplutkie.  

Cieszę się, że zakwitnie.
 Cieszę się, że zakwitnie.  

Cudna!
 Cudna!  

bardzo się pilnuję i uważam czego nie da się powiedzieć o innych szczególnie w sklepach
  bardzo się pilnuję i uważam czego nie da się powiedzieć o innych szczególnie w sklepach  

choć zapewne chciałabyś, by deszcz zmoczył Twoje rabaty i grządki.
  choć zapewne chciałabyś, by deszcz zmoczył Twoje rabaty i grządki.