W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko ja miałam tylko fioletową, nie wiedziałam, że jest jednoroczna
i wysiała się sama-mam nadzieję, że wzejdzie, bo mi się bardzo podoba. Mimo wszystko kupię nasionka mix , może będą jeszcze inne kolory( biały ,różowy, niebieski)
Bardzo ciekawa roślina, warto ja mieć w ogrodzie 
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Judyto, byłam wczoraj w agrosadzie, ale mówią, że o nasiona pytać dopiero pod koniec stycznia. Kupiłam tylko rącznik pospolity, ale nie wiem czy będę miała sumienie takie cudne nasiona włożyć do ziemi
Nooo, może połowę tych ślicznych fasolek włożę do ziemi, a połową będę się dalej zachwycać
Są naprawdę cudne 
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Halinko to najlepsze wyjście-połowa do ziemi, a połową zachwycaj się do czasu kiedy z nasion urosną rośliny.
Wtedy będziesz upojona podwójnie
od rana do wieczora kwiatami, a po zmierzchu nasionami

Wtedy będziesz upojona podwójnie
serdecznie pozdrawiam, judyta.
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko tak Judytka ma racjejudyta pisze:Halinko ja Ci odpowiem przed Joląto szałwia powabna -trójkolorowa-jednoroczna, ale cudowna, wysiewa się sama z nasion corocznie.
Ja też się już nie mogę doczekać wiosny
![]()
A potem jak już przyjdzie, będziemy narzekać -ile to mamy pracy z nastaniem wiosny w ogrodzie
Halinko ja jak obiecam, to dotrzymuję słowa
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zyto, Basia też obiecała mi nasionka szałwii muszkatołowej (trzyma je dla mnie) , bo prosiłam ją, żeby nie wysyłała. Mam sklep ogrodniczy "pod nosem" i może udami się kupić, a jak nie, to poproszę Basie o wysłanie.
Ja tych szałwii ozdobnych, też nie widziałam na oczy, dopiero na forum dowiedziała się o nich i bardzo mnie urzekły
Ja tych szałwii ozdobnych, też nie widziałam na oczy, dopiero na forum dowiedziała się o nich i bardzo mnie urzekły
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Halinko, nie spiesz się z wysiewaniem rącznika, bo on szybko kiełkuje i rośnie, a przecież nie będziesz go wysadzała do gruntu w lutym ani w marcu
Ja je wysadzam dopiero w maju.
Cieszę się, że jest więcej miłośników szałwii
Tę trójkolorową miałem, ale mi się nie rozsiała. Rozsiewa się wszędzie szałwia omszona. Za to szałwię błyszczącą sieję regularnie, a mam taką wysoką odmianę albo raczej jej postać nieodmianową. Też posadziłem szałwię muszkatołową i jestem ciekaw jak przezimuje 
Cieszę się, że jest więcej miłośników szałwii