Naturalnie nie byłoby tych pięknych zdjęć bez kwitnącej działeczki, a kwiecia na niej nie brakuje.

Bardzo ładnie zakwitła magnolia.

Zdrówka.

Jakże miło gościć Ciebie w moich skromnych włościach !Wszak Gości / nie mylić z odwiedzającymi  / u mnie jak na lekarstwo..Ci drudzy dopisują  aż miło!
 Jakże miło gościć Ciebie w moich skromnych włościach !Wszak Gości / nie mylić z odwiedzającymi  / u mnie jak na lekarstwo..Ci drudzy dopisują  aż miło!  To mnie bardzo cieszy!
  To mnie bardzo cieszy!  Ilość odwiedzin imponująca i chyba bez precedensu na FO..Ludzie  w  domach się nudzą i tutaj naszymi fotkami dajemy namiastkę wiosny,tym którzy nie mogą jej doświadczać w realu.....  Dzisiaj był miły dzień na działce .Były dzieci,Syn wreszcie wyciął wilki na jabłoni.. Trochę późno ale na tych jabłkach   mi nie zależy ale  jabłonka daje cień   cieniolubnej rabacie... Więc  jej nie dam zlikwidować.Wnuczka podlała całą działkę z węża a Synowa wynajdowała jeszcze różne suchelce do ścięcia lub wyrwania.. Wszystko z zachowaniem zasad obecnie obowiązujących..W nagrodę  herbatka i  pączek!
 Ilość odwiedzin imponująca i chyba bez precedensu na FO..Ludzie  w  domach się nudzą i tutaj naszymi fotkami dajemy namiastkę wiosny,tym którzy nie mogą jej doświadczać w realu.....  Dzisiaj był miły dzień na działce .Były dzieci,Syn wreszcie wyciął wilki na jabłoni.. Trochę późno ale na tych jabłkach   mi nie zależy ale  jabłonka daje cień   cieniolubnej rabacie... Więc  jej nie dam zlikwidować.Wnuczka podlała całą działkę z węża a Synowa wynajdowała jeszcze różne suchelce do ścięcia lub wyrwania.. Wszystko z zachowaniem zasad obecnie obowiązujących..W nagrodę  herbatka i  pączek!   Jestem happy,że spotkałam się z Nimi
   Jestem happy,że spotkałam się z Nimi  po długim okresie niewidzenia...
  po długim okresie niewidzenia...  

Wyrzuciłam ją, a ze śniedkiem dalej walczę.
 Wyrzuciłam ją, a ze śniedkiem dalej walczę.  

I śnieżyca letnia u Ciebie kwitnie
  I śnieżyca letnia u Ciebie kwitnie  A bluszczyk tej wiosny kwitnie wyjątkowo, chyba susza mu służy
 A bluszczyk tej wiosny kwitnie wyjątkowo, chyba susza mu służy  

brunera, ułudka, szafirki i chyba niezapominajka.
 brunera, ułudka, szafirki i chyba niezapominajka.  Magnolie w tym roku mniej chyba ucierpiały,  Twoja pięknie  kwitnie.
 Magnolie w tym roku mniej chyba ucierpiały,  Twoja pięknie  kwitnie. 

kwieciście,soczyście,niebiesko... to tylko fotki
  kwieciście,soczyście,niebiesko... to tylko fotki  a rzeczywistość wcale taka różowa nie jest!
  a rzeczywistość wcale taka różowa nie jest!  
  ...W duecie z moim okiem - dajemy radę!
  ...W duecie z moim okiem - dajemy radę!  
 ...Widzę    vis a vis zrudziałe różowe  kwiaty śliwki i magnolii ..Szkoda, bo takie piękne były!Natomiast wisienka przed moim oknem nie dała się i stoi w pełnej krasie jak panna młoda cała w bieli...
 ...Widzę    vis a vis zrudziałe różowe  kwiaty śliwki i magnolii ..Szkoda, bo takie piękne były!Natomiast wisienka przed moim oknem nie dała się i stoi w pełnej krasie jak panna młoda cała w bieli...  Z pewnością i moja działkowa magnolia straciła urodę.. Dobrze,że wczoraj jeszcze parę fotek jej zrobiłam.
 Z pewnością i moja działkowa magnolia straciła urodę.. Dobrze,że wczoraj jeszcze parę fotek jej zrobiłam.

;
;

krzewy, które już u ciebie mają kwiatki to u mnie w pąkach jeszcze są
  krzewy, które już u ciebie mają kwiatki to u mnie w pąkach jeszcze są  

Hakonechloa już tak wyrosła, czy to sprytna sztuczka? I co to za drzewo bądź gałązka obsypana pączkami?
  Hakonechloa już tak wyrosła, czy to sprytna sztuczka? I co to za drzewo bądź gałązka obsypana pączkami? Pastorały paproci - cudne
 Pastorały paproci - cudne 

Olu serdecznie  zapraszam!
  Olu serdecznie  zapraszam!  
  .Tak, leciwa matrona hakonechloa już ładnie wystartowała natomiast jej młodsze córki    ledwie pojedyncze piórka stroszą.Żółty tulipan ma i u mnie kilku kolegów ale jeszcze się nie wybarwiły.Tulipanowych  gąszczy u mnie nie ma , nawet z posadzonego opakowania w jednej donicy wyszły pojedyncze  1-2szt. Moje tulipany to ogrodniczy niewypał
 .Tak, leciwa matrona hakonechloa już ładnie wystartowała natomiast jej młodsze córki    ledwie pojedyncze piórka stroszą.Żółty tulipan ma i u mnie kilku kolegów ale jeszcze się nie wybarwiły.Tulipanowych  gąszczy u mnie nie ma , nawet z posadzonego opakowania w jednej donicy wyszły pojedyncze  1-2szt. Moje tulipany to ogrodniczy niewypał  Pojedyncze szt.fotografuję z lubością, dobre i to!
 Pojedyncze szt.fotografuję z lubością, dobre i to!  Miło,że Ci się spodobały pastorałki w moim wykonaniu!
 Miło,że Ci się spodobały pastorałki w moim wykonaniu!  Gałązka o którą pytasz należy do wiązu.
 Gałązka o którą pytasz należy do wiązu.  
  ..Susza a chwasty po podlewaniu rosną jak szalone!
 ..Susza a chwasty po podlewaniu rosną jak szalone!

, co doskonale udokumentowałaś solidnymi porcjami wspaniałych fotografii.
 , co doskonale udokumentowałaś solidnymi porcjami wspaniałych fotografii.  

Przesiaduję w ruchu, dzięki czemu moja działeczka coraz bardziej mi się podoba,
 Przesiaduję w ruchu, dzięki czemu moja działeczka coraz bardziej mi się podoba,  tylko stare kości trochę zaczęły się buntować, ale tym się nie przejmuję,
  tylko stare kości trochę zaczęły się buntować, ale tym się nie przejmuję,  to nie ja do nich, to  one do mnie muszą się dostosować, a ja wolniej nie potrafię.
  to nie ja do nich, to  one do mnie muszą się dostosować, a ja wolniej nie potrafię.