Alicjo jeszcze nie wszędzie jest czysto

Mam kilka zakątków wstydu
Ja też się bardzo cieszę z ogrodu, nie odczuwam przez to tej całej sytuacji
W lesie też ostatniuo byliśmy

Uwielbiam
Aniu ciągle coś robimy, a mam wrażenie że i tak wolno to idzie. Może za ..naście lat będzie już większy efekt.
Tulipanki dopiero zaczynają, czekam na kolejne, choć widzę że marne jakieś są
Wiola zielono, ładnie się robi, ale dopiero pięknie będzie jak zakwitną róże
U mnie jeszcze nic nie widać, też się brzydzę stonek, może Filip będzie zbierał, zobaczymy
Nie znam żadnych ekologicznych sposobów na stonkę, na razie nic nie czytałam na ten temat.
Marta witaj

i dziękuję

Plastry należy posmarować czymś od dołu, podobno najlepszy to przepalony olej po wymianie w samochodzie
Po wydrążeniu ścieżki na odpowiednią głębokość (w zależności jakie masz grube te plastry), możesz wyłożyć też włókninę, ale chwasty i tak potrafią się nasiać od góry, więc jak uważasz, wysypaliśmy ją piaskiem, układaliśmy plastry i w szczeliny sypaliśmy kamyczki.
Ostatnie dni były piękne, słoneczko świeciło tak, że można by było sie opalać, ale kto ma na to czas
Wczoraj przyjechała kora, część już rozsypałam na docelowe miejsca, ale obawiam się że nie starczy
Jutro dokończę.. Zaczęliśmy też wczoraj obrabiać ceglaną ścianę na tarasie (boki i góra nie były dobrze zaciągnięte), jak skończymy to Wam pokaże
Dzisiaj ją pomalowałam, jutro ewentualne poprawki, bo zaczęło padać. Krótko bo krótko, ale zawsze zrosiło delikatnie roślinki.
W planach jeszcze podłoga z desek. Wypieliłam dziś 2 rabatki, 2 hosty znikły, reszta ma malutkie kiełki. Możliwe że zjadły je czerwone mrówki, bo pełno ich tam

??
Czereśnia
Łubin
Kolejne tulipany zaczynają
Sasanka
Floks szydlasty
Żagwin
Tawula szara
Zobaczyłam dzisiaj komunikat żeby dopajać pszczoły przez suszę, więc na szybko skleciłam poidełko:
na pewno powstanie ich więcej, w różnych częściach działki

Zaczynają kwitnać mniszki, pszczoły będą miały używanie a my ekologiczny syropek