Tak wygląda w miarę dobra siewka, która ma odpowiednio dużo światła. Niestety nie mam zdjęcia od boku.

Tzn że nie sadzimy na głębokości doniczki?wokan pisze:Ponadto takie wybiegnięte rozsady arbuza czy melona trzeba później głęboko sadzić, bo łodyga ma tendencję do wzdłużnego pękania, nie mówiąc o tym, że po wsadzeniu może ją złamać wiatr.
Można, nic się nie dzieje. Dwa lata temu musiałem sadzić głębiej o jakieś 10 cm i było OK.arek9025 pisze:Mozna zasypać łodygę?
kylo pisze: Pytanie do wszystkich szczepiących. Wysiewacie już nasiona podkładek?
Ja zrobiłem obudowy z kartonuJulcik pisze:![]()
Pisaliście tutaj o doświetlaniu sadzonek. Jak to robicie? Macie kupione zapewne specjalne lampy?
Dzięki za wskazówki.
Nie no spoko rozumiem rolety wstają ze mną czyli przed 5.00 więc jest OK ;)kylo pisze:Krzysztof_18 Ja bym jeszcze dodał od siebie żebyś porównał godzinę wschodu słońca (po wysiewie w połowie kwietnia) z godziną odsłaniania rolet. Słońce wschodzi coraz wcześniej, a ty do pracy pewnie tak samo. Może warto je odsłonić na noc od wschodniej strony żeby mieć jak najwięcej światła. Ja miałem automatyczne rolety ale pilot się popsuł i właśnie tak muszę robić, bo jestem śpiochem i rano godziny lecą