Fajny kolor ma ta kokorycz malkensis taki podchodzący pod seledyn Widzisz jakie fajne roślinki rosną z niewiadomych rodziców ale szkoda ze nikt nie chce sie przyznać do ojcostwa Następny też fajny a ja zawsze siewki wyrywałam a teraz nie mam ani jednej bo nie chcą kwitnąć. Masz sporo tych maluszków Marysiu
Pięknie kwitnące ciemierniki a mi pozostało podziwiać u Ciebie, bo moje przestały współpracować.
Nie mam pojęcia co się z nimi stało, bo pięknie rosły i nagle liście zżółkły i już teraz nie wyrosły.
Jadziu ja kocham maluszki
Nie wyrywaj nigdy dzieciaczków bo nie wiadomo jakie piękne dziecię wyrośnie
Kokorycz dla Ciebie jest ona potem bieleje Danusiu-ktoś ja do krokusików też mam słabość bo to roślinki bezobsługowe tym bardziej, że siewki są cudne
Ten pojedynczy ciemiernik to zakup jesienią na Fb Danusiu-danuta z Ciemierniki to praktycznie siewki oprócz białego pełnego i pojedynczy z czarnym gardziołkiem
Siewki kokoryczy są i gdybyś chciała to wyślę Marusiu jestem szczęśliwa bo zaczyna obostrzenie w poruszaniu po mieście a ja spaceruję po ogrodzie
U mnie tak padła z dnia na dzień biała piwonia drzewiasta, która miała 60 kwiatów w ostatnim swoim kwitnieniu
Marysiu juz sie cieszę z tej Corydalis malkensis a to to też ma śliczne kwiatki zdrojówka rutewkowata,Też kocham maluszki wielkoludy również ale wiosenne maluszki dają tyle radości .Muszę zrobić porządek z moimi ciemiernikami wykopać i dać je w doniczki może to coś pomoże. Najważniejsze żeby teraz unikać tej zarazy to wszystko będzie dobrze
Marysiu jeszcze raz przyjrzałam się białej kokoryczy.Jest piękna.Inne też cudowne,a ta ciemna jaka ciekawa.Bardzo się cieszę,że ja też będę
miała.
Ten biały kwiatek taki ciekawy.Jeszcze takiego nie widziałam.Co to tak pięknie kwitnie?
Ciemierniki piękne,szczególnie ten biały nakrapiany ,prawie pełny.
Jadziu moje się nie uwsteczniły ale całkiem padły i to są siewki a był tylko jeden Danusiu ta ciemna to nabytek aż z Francji i nie chce mieć u nas nasionek
Biały to zdrojówka rutewkowata, rośnie u nas w lasach
Wiosna coraz bardziej zagląda do ogrodu
zawilce greckie
fiołki wonne
ziarnopłony
Ojjj zapachniało Marysiu hiacyntami oj zapachniało. Wczoraj mówię Amelce powąchaj czy te kwiatki pachną ,a ona na to babciu one nie pachną .Cóż musiałam uklęknąć i sama powąchać jakoś lekko pachną możliwe ze u mnie .Pamiętam że parę lat temu jak tylko zbliżałam sie do ogródka to zapach roznosił sie zabójczy od nich a też nie miałam ich zbyt duzo .Sporo tych niebieskości masz moje porozrzucane po ogródku a sadziłam w jednym miejscu
Marysiu u Ciebie jak w raju. Anemony u Ciebie pięknie rosną i jak widzę rozsiewają,a u mnie zakwitły całe 3 sztuki.
Fiołki pięknie kwitną,a te pełne to też ziarnopłony?U nas pod blokiem kwitną całe kępy ziarnopłonów.Wyglądają tak pięknie,świecąco aż zrobiłam im zdjęcia.Szkoda,że tak się szybko rozmnażają.