Róże i inne kwiatki u Adki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże i inne kwiatki u Adki
Adka, lista długa. Fajne odmiany wybrałaś
Oj, będzie się działo u Ciebie w nowym sezonie 
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to będzie co podziwiać w nowym sezonie Adrianno tyle ślicznotek zaprosiłaś do siebie.Ja już dano powiedziałam Pass bo miejsca brak. Pink peace, Tradescanta i The Princa też mam. Niestety te dwie ostatnie słabo u mnie rosną zresztą jak prawie wszystkie angielki 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zauroczyła mnie nowa rabata
Naprawdę fajnie to wymyśliłaś
Te długie rabaty też mi się podobają.
Zaszalałaś z zakupami różanymi
Ale jak pięknie będzie u ciebie, gdy zaczną wszystkie kwitnąć...
Zaszalałaś z zakupami różanymi
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Adko, lista Twoich nowych róż imponująca! Ależ to będą piękne chwile tak czekać na każdą z nich jak zakwitnie. To jest to co najfajniejsze.
Nowa rabata bardzo ciekawa, niewiele widziałam tak geometrycznych form. I to jest właśnie piękne, że nasze ogrody są takie różne. Jak to tam wszystko zacznie kwitnąć, to dopiero będzie widok!
Nowa rabata bardzo ciekawa, niewiele widziałam tak geometrycznych form. I to jest właśnie piękne, że nasze ogrody są takie różne. Jak to tam wszystko zacznie kwitnąć, to dopiero będzie widok!
-
igaa
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 27 lis 2019, o 10:35
Zauroczyły mnie Twoje ostróżki, mają piękny kolor. Posadziłaś je w różach i myślę ze to będzie dla nich dobre towarzystwo podporowe
Moje lubią się przewracać. Nowe róże już posadziłaś?
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Sadziłam te małe tuje Danika w 2015 roku jako malusie kuleczki. Zachowałam spory odstęp bo aż 80 cm . W tym momencie mają ponad 50 cm średnicy. Tak więc wcale tak wolo nie rosną
. Planuję jeszcze je posadzić w innych miejscach bo są bardzo fajne i stanowią zimozieloną alternatywę dla bukszpanu
. Twoja rabatka fajna a róże też ciekawe zamówiłaś. Ja czekam na przedsprzedaż wiosna 2020
. Ogólnie nie przepadam za wielkokwiatowymi bo nie cierpię ich okropnego pokroju
. Wolę rabatowe i parkowe
. Tym razem postawię na historyczne, dzikie i te co najbardziej pachną
. Pozdrawiam
.
- Efkakam
- 200p

- Od: 24 lut 2018, o 21:40
Witam, zapisuję się do wątku. Kolekcja róż jest super, nie mogę się doczekać zdjęć letnich 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
No to będzie się działo w tym sezonie, tyle pięknych panienek zagości na rabatach, super
. Będzie się działo oj będzie.
Z wymienionych mam Nostalgię i Comte, ta druga to istna perfumeria, bardzo ją lubię, radzę posadzić gdzieś blisko tarasu lub przy ścieżce
.
Z wymienionych mam Nostalgię i Comte, ta druga to istna perfumeria, bardzo ją lubię, radzę posadzić gdzieś blisko tarasu lub przy ścieżce
Witajcie kochani po długiej przerwie. Planów na ten rok miałam sporo ,ale z wiadomej sytuacji niektóre poległy.Sezonu jeszcze jako takiego nie zaczęłam.Królowe jeszcze nie przycięte, czekam na kwitnącą forsycje. Różyczki posadzone jesienią z górnej listy pięknie wypuściły listeczki. Przegląd na rabatach zrobiony .Sadzonki od Małgosi -Clem powolutku już wschodzą. Zatem czas zacząć następny sezon.Życzę wszystkim zaglądającym i piszącym dużo zdrowia.Wspierajmy się kochani w tym trudnym dla nas czasie
Dorotko już nie mogę się doczekać jak będą kwitły, ale to nie tylko ja. Każda z nas czeka na kwiatki
Jadziu sporo zaprosiłam ,ale marzą mi się jeszcze. Trawnika mam sporo, wiec miejsca jeszcze pod dostatkiem
Małgosiu Dziękuję ,jak to wszystko zakwitnie razem z bylinami od Ciebie będzie szał
Kaniu lubię geometryczne rabaty ,a w nich miszmasz różano bylinowy
iga Ostrózki uwielbiam ,z własnych nasion wysiałam następne i ładnie powschodziły.. będą posadzone na nową rabatę. Nowe róże z jesieni juz pokazują listki, wszystkie się przyjęły.
ewelkacha88 tuje danica mam tez na innej rabacie i moje tak szybko nie rosną
, może to jakaś inna odmiana. W razie cos będą ostro cięte
Właśnie się zastanawiam nad wiosennym zakupem, aż dziw że jeszcze niczego nie zamówiłam .Za dużo chciejstw
Efkakam zapraszam . Na pewno będą zdjęcia jak tylko królowe pokażą swoje piękno
daysy Oj będzie się działo mam nadzieję,uwielbiam pachnące roże .
Dorotko już nie mogę się doczekać jak będą kwitły, ale to nie tylko ja. Każda z nas czeka na kwiatki
Jadziu sporo zaprosiłam ,ale marzą mi się jeszcze. Trawnika mam sporo, wiec miejsca jeszcze pod dostatkiem
Małgosiu Dziękuję ,jak to wszystko zakwitnie razem z bylinami od Ciebie będzie szał
Kaniu lubię geometryczne rabaty ,a w nich miszmasz różano bylinowy
iga Ostrózki uwielbiam ,z własnych nasion wysiałam następne i ładnie powschodziły.. będą posadzone na nową rabatę. Nowe róże z jesieni juz pokazują listki, wszystkie się przyjęły.
ewelkacha88 tuje danica mam tez na innej rabacie i moje tak szybko nie rosną
Efkakam zapraszam . Na pewno będą zdjęcia jak tylko królowe pokażą swoje piękno
daysy Oj będzie się działo mam nadzieję,uwielbiam pachnące roże .
- Efkakam
- 200p

- Od: 24 lut 2018, o 21:40
U mnie róże wypuszczają już liście, a tu za kilka dni przymrozki mają być 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Też bym chciała mieć sporo trawnika a raczej miejsca na zachciewajki niestety muszę obejść się smakiem. Będę podziwiać je u Was
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Adka, fajnie, że się odezwałaś
Jakiej jakości były sadzonki Austinek? The Prince mnie najbardziej interesuje... Mój coś zaczyna się uwsteczniać, a był taki dorodny. Od dwóch lat jest coraz mocniej cięty, i coraz słabiej kwitnie
Mam wrażenie, że to nie jest najlepsza odmiana.
Jakiej jakości były sadzonki Austinek? The Prince mnie najbardziej interesuje... Mój coś zaczyna się uwsteczniać, a był taki dorodny. Od dwóch lat jest coraz mocniej cięty, i coraz słabiej kwitnie
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Dorotko czytam ,ze tniesz , ja też ciachnęłam połowę , najniżej Niemki i Meillanda , Austinki różnie , i więcej i mniej , te słabsze to nisko ,zaraz zrobiłam oprysk. Dziś dojechał nawóz , więc jak będzie ciepło to myślę w przyszłym tygodniu skończyć, i będę nawozić.Jeszcze nie mam wszystkich róż , czekam od K. róże od Austina już wsadzone , sadzonki super , będzie co oglądać w lecie , oby tylko te smutne dni minęły i było dobrze, pozdrawiam 
Witaj Adrianno po zimowej przerwie. Pytałaś mnie jesienią o Falstaffa i The Prince. Wstawiłam u siebie odpowiedź, jak chcesz to zobacz.
Widziałam też że zamówiłaś Benjamina Brittena. Będziesz z niej zadowolona.
U mnie dzisiaj rano było biało, a w zeszłym tygodniu prawie lato. Róże przycięte ( już w lutym), forsycje u nas już kwitną w najlepsze.
Teraz trzeba przeczekać te kilka zimnych dni i wiosna wreszcie.
Pozdrawiam i miłych prac ogrodowych
Widziałam też że zamówiłaś Benjamina Brittena. Będziesz z niej zadowolona.
U mnie dzisiaj rano było biało, a w zeszłym tygodniu prawie lato. Róże przycięte ( już w lutym), forsycje u nas już kwitną w najlepsze.
Teraz trzeba przeczekać te kilka zimnych dni i wiosna wreszcie.
Pozdrawiam i miłych prac ogrodowych
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
Witajcie, miałam ciąć róze ,ale trochę się zimno zrobiło i z rana przymrozki.Słoneczko jednak świeci kwitną u mnie żagwiny ,fiołki niedługo startują żonkile.Ta wiosna jakoś mniej mnie cieszy ,przez to wszystko.Do tego męża mam za granicą w pracy.Zjedzie dopiero jak to wszystko wróci do normy,ale kiedy to będzie to nie wiadomo
.Zdecydowaliśmy ,że na razie zostanie i nie będzie narażał siebie, nas i inne osoby spotkane po drodze.
Efkakam u mnie też różyczki maja ładne przyrosty ,ale myślę że nic im nie będzie.
Jadziu no tak zachciewajki będą dopóki jest miejsce.Trawnik z roku na rok coraz gorszy u mnie ,przez tą suszę .Ale też nie dbam jakoś szczególnie o niego .W golfa nie gram więc aż tak bardzo mi na nim nie zależy
.Za to rabatki są moim oczkiem w głowie.
dorotko sadzonki wyglądały na zdrowe ,ale ja jakoś się specjalnie nie znam na jakości.Wypuściły juz ładnie .Zobaczymy jak będzie u mnie się sprawował.
Inka nie ma problemu , Dorotka juz pewnie przeczytała
irpam fajnie ,poczytam u Ciebie.Mnie ta wiosna jakoś w tym roku przytłacza, nie należę do osób co się użalaja nad sobą ,ale tym razem jakoś ciężko.
Pozdrawiam Was serdecznie
Efkakam u mnie też różyczki maja ładne przyrosty ,ale myślę że nic im nie będzie.
Jadziu no tak zachciewajki będą dopóki jest miejsce.Trawnik z roku na rok coraz gorszy u mnie ,przez tą suszę .Ale też nie dbam jakoś szczególnie o niego .W golfa nie gram więc aż tak bardzo mi na nim nie zależy
dorotko sadzonki wyglądały na zdrowe ,ale ja jakoś się specjalnie nie znam na jakości.Wypuściły juz ładnie .Zobaczymy jak będzie u mnie się sprawował.
Inka nie ma problemu , Dorotka juz pewnie przeczytała
irpam fajnie ,poczytam u Ciebie.Mnie ta wiosna jakoś w tym roku przytłacza, nie należę do osób co się użalaja nad sobą ,ale tym razem jakoś ciężko.
Pozdrawiam Was serdecznie