Opowieści z Jagieliny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Opowieści z Jagieliny

Post »

Ja dostałem w 2016 roku od koleżanki brata - Ukrainki nasiona pomidorów od jej mamy i dopiero teraz wysiałem ;:306 Ciekwe co z tego wrośnie .
Dzięki za przepis, na pewno upiekę .
W takich donicach można posadzić jesienią np kapusty ozdobne .
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dopiero dotarłam. ;:oj
Zdziwienie na każdej stronie jak bardzo jesteś obrotna. ;:333 I szacunek za chęci zrobienia wszystkiego własnym nakładem. Super skrzynki! A przepis na chleb tostowy podkradam, w tych ciężkich czasach na pewno wykorzystam.
Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super skrzynki. Oczyma wyobraźni już widzę je obsadzone :D
Dziękuję też za podanie przepisu na chlebek. Cenię właśnie takie proste, więc pewnie wypróbuję :wink:
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50

Post »

Seba, myślę, że te nasiona Ci wykiełkują, moje też były kilkuletnie i wszystkie wzeszły. Ten chleb jest idealny do opiekania w opiekaczu albo smażenia w jajku, moja córka właśnie tak lubi. Ja wolę tradycyjne - na zakwasie żytnim, no ale co kto lubi... :wink: :D
Grażynko, witaj :wit . W tych skrzynkach to się po prostu zakochałam, gdy zobaczyłam je na naszym forum u mymysteryy i to od niej zaczerpnęłam inspiracji. Chlebek szybki, prosty i smaczny, na zdrowie. :D
tulipanka, na zdrowie, chleby z różnych przepisów pieczemy z córką od dłuższego czasu, to bardzo pożyteczna umiejętność. :wink: :D
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Upiekłabym taki chlebek, bo u nas w sprzedaży brak...ale drożdży też nigdzie nie ma !!!!
Skrzynie przepięknie Ci wyszły ;:138 ;:138 ;:138

Seba, ja wysiewałam nasionka pomidorów z 2012 i 2013 i wzeszły, więc Twoje są młodsze ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyno, to prawdziwa panika, ale co się dziwić - boimy się, bo sytuacja zupełnie odstaje od wszystkiego, co już było. Póki co, w Białymstoku nie ma tragedii, zwłaszcza w lokalnych sklepikach i piekarniach. Pomysł ze skrzynkami był bardzo dobry, mnie też się podobają, a jeszcze piękniej będą wyglądały już z zielonym wypełnieniem :wink: :D .
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53

Post »

arameic mega zazdroszczę takiego warsztatu. Ja co prawda złotą rączką nie jestem ale się uczę i też bym chciał mieć kiedyś taki domowy warsztat ! Mega fajna sprawa ! Super wiedzieć ! W razie potrzeby będę pisał ! ;:180
duju ja też z drożdżami miałem problem ale poszukaj w tych droższych sklepach. Je zazwyczaj ludzie omijają i bardzo dużo rzeczy w takich sklepach jest nadal dostępnych. Ewentualnie popytaj kogoś z obsługi kiedy będzie dostawa albo czy nie mają na zapleczu. Wiem też że bez problemu można w zasadzie wszystko kupić w sklepach typu makro czy selgros ;:333
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i co z Waszą knajpą? Zamknięta? Czy na dowóz coś będziecie robić?
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53

Post »

Powiem Ci szczerze że nie potrafię odpowiedzieć bo jak pytam szefa to on sam nie wie jeszcze co zrobić ale chyba będziemy na dowóz i z dostawą otwarci ale to on powiedział że sam sobie poradzi i my mamy nie przychodzić do pracy póki co ;:131
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozumiem. Tego się chyba spodziewałeś. Sytuacja jest raczej poważna i takie decyzje wydają się rozsądne. Ech...
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Niesamowita jesteś. Masz tyle pomysłów, chęci, energii, planów co ja kiedyś...
Będę tu zaglądać.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej, lucy! :D Dziękuję za dobre słowo ;:196 . Ciągle mam dużo w głowie i mnóstwo zapału, żeby stworzyć tu miejsce, którego zwyczajnie nie chce się opuszczać. Zaglądaj, przyda się każda porada, wiedza i doświadczenie. :wink: :D ;:108

wasabi
Obrazek

piwniczka ziemianka w budowie
Obrazek

Kostrzewa Gautiera, którą wysiałam wiosną zeszłego roku. Teraz są to już spore kępki, które nadają się do rozdzielenia na mniejsze sadzonki, dlatego zachęcam do wysiewania. Nasiona kosztują grosze. ;:108
Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nawet nie wiedziałam, że jest taka zieloniutka kostrzewa, mam tylko siną. Fajnie, że człowiek uczy się cały czas. Nie wpadłabym też na pomysł, żeby wysiewać trawę. Dzięki.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda, od każdego można się czegoś nauczyć, dlatego takie forum to prawdziwa kopalnia wiedzy i doświadczeń. Kostrzewę siną wysiałam miesiąc temu i liczę na to, że też tak szybko mi urośnie, jak zielona. Pomysł z wysiewaniem roślin, zamiast kupowania sadzonek, wykiełkował mi w głowie z takiego powodu, że na planie ogrodu przewidzianych jest półtora tysiąca sadzonek różnych roślin, więc po prostu finansowo jest to dla nas olbrzymie obciążenie. Dlatego wysiewam, co się da. :uszy
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Basieńko, my również ciągle mamy w planach budowę piwniczki- ziemianki. Proszę abyś się poświęciła i zrobiła szczegółową fotorelację z budowy. Przyda się pewnie nie tylko mi. Wiele osób będzie ci wdzięcznych.
Mam kostrzewę siną i robię sadzonki z takiej jednej "matki".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”