Karolu dziękuję za pochwałę , ale chyba nie całkiem zasłużona . Gdzie mi do nawet najmniejszego ogrodu botanicznego

. Ot zbiorowisko zielonego, bo lubię mieć

. Ranunculus ficaria mam chyba 30 odmian , sama jestem ciekawa ile, muszę w końcu spisać je.
Na pędraki podlewałam już całą działkę jesienią , teraz trzeba powtórzyć pod koniec kwietnia , potem w sierpniu i tak 3 lata
Danusiu krzewów jestem ciekawa , bo muszę wyciąć tuje od drogi i tam posadzić coś ładnego, kwitnącego.
Martuniu no właśnie już nie mam kwiatka następnej przylaszczki

z tej siewki różowej forest . A miała tylko jednego kwiatuszka .
Mnie najbardziej podobają się rośliny o pojedynczych kwiatach . Przylaszczki też . Te pełne mam , bo mam.
Janku, ona ma coś koło 4 cm . Jest prześliczna.
Geniu ja potrafię robiś zdjęcia tylko z opcją automatic i możliwością zbliżenia do 2 cm . No i ręka z aparatem nie może drżeć. Trzeba cierpliwie czekać , aż automat wyostrzy zdjęcie i cyk .Mogłbym robić telefonem, ale nie potrafię potem wstawić . Jestem w wieku pokomputerowym
Siewki ciemierników posadzone tydzień temu . Bałam sie , ze a małe , ale musiałam brać

póki dawali
Jeśli ktoś chce moje siewki w takim stadium rozwoju i bawić się z maleństwami to prosze pisać na pw. Wykopię z grudą ziemi spod kilku różnych krzaków . Wyślę za koszt wysyłki ( 14 , 15 zł). Wyślę w wolnej chwili ( zapewne w przyszłym tygodniu ).
Hepatica japonica AKAFUKU
Hepatica japonica SAURAGARI
Hepatica americana ploe?
Anemone pseudoaltaica YOUKI - NO- SEI
Hepatica japonica NIDAN -ZAKI
Ranunculus ficaria CLAUDINE
Ranunculus ficaria MAGNUM
Ranunculus ficaria ORANGE SORBET
Ranunculus ficaria BLUEBERRIES CREAM
Ranunculus ficaria ANITA
Eranthis hyemalis dzisiaj
Hepatica white forest