W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Post »

Anusia już kupiłaś bratki. Super.... ;:138 Też muszę pomysleć nad wiosennymi kolorkami na parapet.
Może przyciągną szybciej tą słoneczną pogodę. Ranniki bardzo mi się podobają a nie mam żadnego. Piszesz że słabo ci się rozrastają.
Fajnie że już mieszkacie w swoim domku.Super sprawa. Pozdrawiam i życzę miłego dzionka. :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jakie cudne kolory, co za radość podziwiać pierwsze maluchy cebulowe w ogrodzie. ;:oj Nic dziwnego, że nie chciało Ci się z działki wyjeżdżać. :)
Wanienka bardzo klimatyczna, bratki będą uroczo w niej wyglądać. ;:215
Zainspirowałaś mnie, żeby podpędzić dalię w donicy. ;:180
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, piękną wiosnę masz na działce ;:215
Dostałaś już informację od Austina kiedy przyślą Ci Emily? Ja nadal czekam i trochę się niecierpliwię, bo róże miały być wysyłane w marcu... ;:65 No, wiem, że to dopiero początek miesiąca, ale już bym chciała przytulić nowe kolczatki :;230
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Irysek jeden, ale za to jaki :heja Tych nie mogę nigdzie dostać i mam tylko niebieskie i fioletowe. Jeśli zakwitną, ale szczypiorki widziałam, to może i kwiaty będą? Ale czy one czasami najpierw nie maja kwiatów, a dopiero później liście?
Śliczne krokusiki i jaki porządek na rabatkach ;:63 Aż się boję pomyśleć ile czeka mnie pracy, kiedy w końcu pojadę na działkę do pracy, a nie tylko w odwiedziny. Miłego wieczoru, Aniu ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Aniu zawsze podczytuję Twój wątek "jako sąsiadki" moja Emilly siedziała cała zimę w doniczce , teraz jest na dworze , też się cieszę ,że ją mam ,widziałam ja u Dorotki i bardzo mi się podobała , jesienią kupiłam w polskiej szkółce , a teraz też oczekuję od mistrza na róże,miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkiego najlepszego w nowym miejscu ..
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu wszystkiego najlepszego na nowej miejscówce, niech Wam się tam mieszka jak w bajce.
Nadrobiłam trochę zaległości i podziwiam zakupy ;:215
Rowerek/stojak rewelacja, a do tego czerwony, emaliowany dzbanek, który pamiętam z czasów dzieciństwa ;:138

Wyczytałam, że Mamcia już nawet była na odwiedzinach działki, więc mam nadzieję, że wszystko ze zdrowiem dobrze się układa - czego życzę z całego ;:167

I ja się skusiłam na jesieni na jedną hortensje - niby ma być karłowata, więc dostała miejscówkę w donicy, a donicę na zimę zadołowałam. Ciekawe, czy uda mi się ją wyhodować.

Pozdrawiam serdecznie ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Po dzisiejszej nocnej burzy rano wyjrzało słonko ;:3 11 stopni prognozują.Dziś mam wolne i mogłabym podjechać na działkę, jednak zastanawiam się,,bo pewnie drogi dojazdowe są pełne kałuży. A może wybiorę się do szkółki? ;:oj Popatrzeć sobie i odciąć się od tych wszystkich, medialnych informacji.Wiosna idzie, człowiek chce się cieszyć:)
I dziś z rana odebrałam meila .że moja różyczka Emily Bronte jutro do mnie dotrze ;:138
Takie informacje dodają skrzydeł.Już szykuję jej donicę, na razie będzie rosła pod moim okiem.

Na działce jeszcze nic nie przycięte, tzn trzy trawy tylko, a hortensje czekają i oczywiście róże. Już nie wspomnę o rozchodnikach i lawendach, które wypuszczają od dołu zielone.
Poszukam mojej jedynej werbeny na rabacie, może się uchowała? W pojemniku siedzą nasiona w razie czego, ale na razie nic nie wychodzi.No nic, czekam dalej ;:303

Ewelinko trochę kolorów wokoło siebie sprowadziłam, chyba każdemu z nas brakuje tego.
Słońce dziś u nas, może i u Ciebie zawita.Wysiewy pomagają w przetrwaniu do wiosny ;:108
Codziennie chodzę koło moich siewek. Czeka mnie jeszcze wysianie następnej porcji pomidorów.Moja mama tylko kiwa głową.Przecież rozdam rozsady sąsiadce i cioci dam.Nie zmarnują się, a może i ja sama spróbuję z pomidorami? Choćby ze 3 krzaczki na próbę?

Wiolu naprawdę nie ma u Was bratków? Widziałam ,że już dorwałaś jakieś pastelowe ;:108
W niedzielę na giełdzie widziałam wszystkie kolorki łącznie z błękitami.
Tak masz rację, większość ludzi ma jeden temat, bo media temu sprzyjają. Ja ostatnio rzadko włączam tv :roll:

Ola tak bratki skutecznie potrafią rozweselić nawet największego smutasa :) Dzisiaj w nocy mieliśmy burzę to im się trochę dostało.

Soniu jeszcze dwie dalie z kapersu posadziłam w donicach. I po co pojechałam do Auchana? Wiadomo ,że z pustymi rękoma nie wyjdę.
W wanience chyba zioła jednak posadzę, jak tylko pojawią się na rynku sadzonki to kupię i posadzę.Potem będę ciągle z nosem przy niej siedzieć, zioła i zapachy hmmm?. ;:215

Dorotko dziś przyszedł meil, że moja Emily do mnie jutro zawita. :heja Już szykuję jej donicę, na razie będzie rosła pod moim okiem. Może i Ty na dniach dostaniesz? Ty zamówiłaś chyba 3 szt? Ja tylko jedną, takiego Gabriela też bym przytuliła ;:167

Iwonko najpierw kwiaty się pojawiają .Porządek dopiero będzie Iwonko.Jak się z mamcią weźmiemy w marcu to tylko kurz będzie leciał.Muszę uważać na mamcię, bo po okresie niebytu na działce może przegiąć, a kręgosłup mamy jeden :D

Teresko ale fajnie, że masz Emily Bronte. :uszy Jestem jej bardzo ciekawa.Jakie róże zamówiłaś?

Ania dziękuję? :)

Beatko dziękuję, mam nadzieję, że tak będzie ;:108 Mamcia już się pali, żeby jechać na działkę.
Trochę tych klamotów kupuję.Znów przyciągnęłam starą, poniemiecką kankę, podobno z czasów wojny ;:oj
Jestem ciekawa jak Twoja hortensja przezimowała.Trzymam kciuki, by ładnie odbiła po zimie.

Obrazek

Bratki kochane...

Obrazek

Wczorajsze krokusy

Obrazek

Słoneczny

Obrazek

Dawno nic nie sadziłam...

Obrazek

Nowe zakupy z Au...
Obrazek

Słoneczne tulipany próbuję przyciągnąć słońce...

Obrazek

Różyczki na Dzień Kobiet...

Obrazek

Bazie zakupione na ryneczku od starszej pani...

Obrazek

Nasiona czekają na swoją kolej...tylko brak czasu... ;:124

Obrazek

Nowa zdobycz...

Obrazek

Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, nowe róże zawsze cieszą ;:138 Moja austinka, kupiona w lutym, już posadzona. Nawet miejsce w ogrodzie się znalazło. ;:306
Planujesz sadzenie róż w nowym ogrodzie :?:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak to Aniu, będziesz próbować z pomidorami? Przecież z tego co pamiętam, to miałaś swoje pomidory? Ale pewnie rozsadę kupowałaś, a teraz robisz ją sama ;:108 No, to powodzenia ;:196 Ja jeszcze nie siałam, chyba zrobię to dopiero po niedzieli.
Takie maleńkie brateczki w takim wielkim garze? Ale mu się trafiło na stare lata :heja A mówią, że nie suknia zdobi ;:306
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Masz rację, trzeba się oderwać od tego wszystkiego, a roślinki są najlepszym sposobem ;:215
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, spokojnie zdążysz z wysiewem pomidorów. Jak one mają rosnąć w gruncie, to po 20 marca najlepiej siać, będą akurat na czas.
Ciekawa jestem jak nowy nabytek?
Brateczki o tej porze dodają uśmiechu w naszych ogrodach. Ja je posadziłam do gruntu i od razu kolorowo na rabatach ;:108
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu piękna wiosna u Ciebie :) szczególnie jeden krokus mi się podoba ma taki mocno ciemny kolor fioletu :) Coś pięknego! Widzę u Ciebie chyba pogoda jak i u mnie, że nie ma czasu na prace działkowe. Zakupy widzę też już docierają więc będzie co robić :)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, super wiadomość. Wymarzona różyczka już do Ciebie jedzie i może nawet już dotarła. Emilkę mam i ja i też Austina i jak wszystkie róże od niego rośnie niesamowicie :D
Bratkowe kompozycje piękne a nowa zdobycz jak zwykle wspaniała.
Przypomniałaś mi, że muszę i ja posadzić dale do donic. Udało mi się po kilku latach poszukiwań, kupić Cafe ou lait i jestem niezmiernie ciekawa kwiatów na żywo. Posadzę sobie też wcześniej wszystkie małe kłącza, które nie przyrosły w ub. roku z powodu suszy. Takie podpędzone będą miały łatwiejszy start gdy wysadzę je do ogrodu i może będą lepiej kwitły niż w tamtym roku.
Piękne bukiety ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, super te metalowe naczynia. Ja szukam takiej wanienki, ale na sadzawke.
Obcięłaś ogrodówkę? Przecież ich się teraz nie tnie.
Ale przyznam, że masz ją pięknie rozkrzewioną. Moje są mizerne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”