Paweł- Ciemierniki i krokusy kwitną.Skalnice rozpoczynają ale poza nimi to pozostałym pilno nie jest.Lubię długie przedwiośnie więc jest dobrze.Odwiedziłem
dzisiaj jedną ze szkółek ale poza krzewami też nic nie ma.Byliny mają być w przyszłym tygodniu o ile dziadek mróz nie zawita.
Marta- Kamienie duże zbierałem z pól jak odwiedzałem dawne kieleckie.Wtedy rolnicy chętnie widzieli jak je zbierano.Dzisiaj jest inaczej.Są ale do kupienia.
Drobnica natomiast jest z ogrodu mojej siostry.To wapień kredowy.który po pewnym czasie,pod wpływem wilgoci,kruszy się i ziemia go wchłania.W ogrodzie siostry
jest niewielkie urwisko z którego wysypują się kawałki takiego kamienia.Lubelskie stoi na takim kamieniu.
Natalko- Ja mam działkę wiosenną ale jeszcze trzeba trochę poczekać.Letnich dużych kwitnień u mnie już nie znajdziesz.
Mario- "Zlaty Kun".Te kropki to tylko w fazie pąka.Póżniej ma normalne żółte kwiaty.To taka nieuporządkowana skalnica.Rośnie nie w regularnej kępce tylko
łazi tak jakoś.Chyba mam jeszcze jedną sztukę ale posadzona w cieniu i nie kwitnie.Powinna mieć trochę słońca.