Dorotko dziękuję

tak, one rosną niedaleko za ogrodem działkowym, zwróciły moją uwagę w pierwszym roku kiedy zobaczyłam żółty pasek z daleka
Danusiu dziękuję

to smutne że wycięli stare drzewa - też znam jedno takie miejsce gdzie nie da się w parku usiąść, ale nikt nie wpadł na pomysł wycinki... Miejmy nadzieję że tak już zostanie.
Ika dziękuję

a to zmyślne ptaki

działkę fajnie byłoby mieć blisko, ale jest jak jest, inaczej nie będzie
Wiola dziękuję

żarnowce faktycznie potrafią wymarzać, z drugiej strony łatwo odrastają z nasion, bo tworzą ich bardzo wiele.
Lucynko proszę bardzo i również dziękuję
Gosiu też mam w kilku miejscach posadzone tak od razu, i w tym sezonie będę likwidować te rabaty i siać tam polon - różnica w jakości ziemi jest spora
Marynko jeszcze trochę na to poczekamy, ale już bliżej niż dalej
Marto to jedyne takie miejsce - jest dobrze osłonięte, nie widać go z drogi, więc przynajmniej na razie żarnowce są bezpieczne
Ewelinko dziękuję

z najstarszymi odmianami cebulowych zwykle nie ma problemu, nawet tulipany nie są kapryśne i nie trzeba ich wykopywać - za to te nowe to zupełnie inna bajka
Jeszcze trochę zdjęć z czerwca 2017r - pokazywałam już podobne, ale lepszy rydz, niż nic

Na zdjęciach kolejno: złocienie, lobelia, werbena, bratki, goździki brodate, rozchodnik, irysy, rumian, koniczyna biała.