Miałam pisać w tygodniu i czasu brakło. Najpierw wiatr, potem deszcz i na koniec przyszło ciepełko.. takie ciepło z poprawką, że to luty, a nie połowa marca

Na parapecie skiełkowały pierwsze pomidory, skiełkowała kobea i szałwia. W tunelu wylazła szalona sałata i rzodkiewka. Nie dopuszczam do siebie myśli, że coś im się stanie. Kilka dni słońca zrobiły ze mnie optymistkę.
Wiola, nie zazdroszczę choróbska. Dzieci wróciły do szkoły ,a tam okazuje się, że na klasę która liczy 25 osób przyszło zaledwie 13. Wszystko chore

moja Wellenspiel rośnie w pełnym słońcu na patelni takiej, że przez moment wątpiłam czy cokolwiek będzie chciało tam rosnąć. Okazuje się, że całkiem jej tam dobrze. W tym roku dam jej za plecki kratkę, bo czuję, że to róża z aspiracjami na niską pnącą. Poza tym całą zimę utrzymała zielone liście, więc przytnę ją tylko kosmetycznie. Taki mam chytry plan na ścianę kwiecia

Wanda, zabawne jest to, że teraz oglądam te zdjęcia i potrafię docenić taką barwną ferajnę. W sezonie zaczęła mnie już wkurzać. Szczególnie jeżówki. Muszę wykombinować jakiś patent na nie, bo nie zniosę powtórki z bylinami, które zagłuszają róże.

Dorotka, zerkałam na Jude w tym tygodniu i widać, że ta zima nie zima, była dla niej bardzo łaskawa. Mam nadzieję, że usunięcie z jej sąsiedztwa hibiskusa bylinowego pozwoli na rozwinięcie się kolejnych łodyg. Ileż można rosnąć na jednym pędzie

Letnie fotki od kolejnego wpisu. dzisiaj mikroskopijna jeszcze wiosna
Monika, moja wiosna to można powiedzieć opóźniona patrząc jakie cudeńka pokazują już dziewczyny na forum. Ten tydzień ma być podobno bardzo ciepły - temperatury znowu w granicach 6-9 stopni, wszystko przyspieszy z podwójną mocą. Wiosenka poniżej..
Ewelina, ja już po pierwszym plewieniu. Teściowa tylko zerkała z okna i się ze mnie śmiałą , ale co tam - przyroda mnie wzywała - musiałam odpowiedzieć

Choróbska, póki co zażegnane i nawet mi nie mów o żadnej jelitówce, bo wyprowadzę się z domu i zostawię to eMowi na głowie.. Niech walczy i będzie dzielny

Beatko, ty jesteś matką chrzestną moich irysów i przy każdym kolejnym, którego wsadzam w rabaty myślę zawsze o tobie

Wiosna na słonecznych rabatach
Pierwsze czosnki

Krokusowe wąsy.. czekam na pierwsze kwiaty

Przebiśniegi

Ciemiernik

Forsycja

Przylaszczka

Baziule

Powojnik włoski

i jeden z wielkokwiatowych wczesnych

A tak wygląda część róż..