Do wypoczynku i do pracy. Ale praca w nim nie męczy, nie nudzi... Jest sposobem na bezruch i odprężenie po pracy umysłowej. Pomaga w gubieniu kilogramów, czego niestety na bardzo krótko doświadczyłam po wakacjach.
  Do wypoczynku i do pracy. Ale praca w nim nie męczy, nie nudzi... Jest sposobem na bezruch i odprężenie po pracy umysłowej. Pomaga w gubieniu kilogramów, czego niestety na bardzo krótko doświadczyłam po wakacjach.  
 W perspektywie poszerzenie tarasu przez dodanie rzędu płytek. W tym stanie cztery krzesła słabo mieszczą się na tarasie, zawsze ktoś spada na murawę...Jeśli nie dokupimy pasujących płytek, trzeba będzie położyć nową podłogę. Ale będzie na to czas...
Cieszę się z odwiedzin Natalio. Pytasz o plany? Przejęliśmy ogród w maju i do dziś z miłym zaskoczeniem przyglądamy się temu czym nas raczy. Minęło lato, jesień. Cieszyliśmy się stanem zastanym, zielenią i kolorami nasadzeń poprzedniczki, które w małym zakresie modyfikowaliśmy. Nie doczekałam się na razie śniegu w ogrodzie choć dużo sobie po tym widoku obiecywałam . Teraz czekam na zaskoczenia wiosennych rabat. Nie powstrzymałam się w listopadzie od wsadzenia w rabaty dużej ilości bulw tulipanów, żonkili, narcyzów i szafirków.
Dojrzeliśmy do sprzedaży H11, bo teraz 10 kilometrowy dojazd na działkę nie ma sensu, poza tym o działkę trzeba dbać a czasu nam na to brakuje. Pewnie, że będzie mi brakowało grządek fasoli, kabaczkow, ogórków, starych drzew owocowych i tego zacisza wokół. Ale jest czas na zmiany i trzeba się na nie otworzyć. Koncepcja naszego ogrodu nie pasuje do moich pegeerowskich zapędów ale mąż obiecał zrobić skrzynie na warzywa w tylnej części ogrodu więc będą w małej ilości kabaczki i ogórki.

co tak bardzo się spieszy do wiosny?
 co tak bardzo się spieszy do wiosny?

kanny nigdy nie podpędzałam więc nie doradzę
 kanny nigdy nie podpędzałam więc nie doradzę  chyba też spróbuję tego w tym roku
 chyba też spróbuję tego w tym roku 

[/url
[/url

Teraz czytam o tym krzewie.. Ligustr pospolity, jaka to piękna nazwa.
 Teraz czytam o tym krzewie.. Ligustr pospolity, jaka to piękna nazwa.