Swoje wysiałam w perlicie, to tak Mirek pokazywał . Najśmieszniej, że nie wiem co dalej z tym robić
  Swoje wysiałam w perlicie, to tak Mirek pokazywał . Najśmieszniej, że nie wiem co dalej z tym robić   . To na szczęście tylko 2 sztuki .
 . To na szczęście tylko 2 sztuki .Natalio wygladana to, że u nas zimy nie bedzie. Wprawdzie zapowiadaja mrozy po połowie lutego, ale nieduże i krótko.
Janku mam kilka sasanek siewek żółtych , ale nie zbierałam nasion . W tym roku postaram sie przypilnować .
Iza
 kupiłam sobie 6 pierwiosnków niedawno, ale nic specjalnego ,  takie normalne
  kupiłam sobie 6 pierwiosnków niedawno, ale nic specjalnego ,  takie normalne  Moje odmianowe z Barnhaven przepadły . Nie będę kupowała więcej, bo drogie są , a ja mam mnóstwo swoich siewek . Nawet gdyby mi sie trafiły same żółte , to niech tam . Będzie piknie
 Moje odmianowe z Barnhaven przepadły . Nie będę kupowała więcej, bo drogie są , a ja mam mnóstwo swoich siewek . Nawet gdyby mi sie trafiły same żółte , to niech tam . Będzie piknie  . Ranniki mam z Anglii i od kolekcjonera z Polski ( jeśli będziesz chciała , podam namiar na pw ).
 . Ranniki mam z Anglii i od kolekcjonera z Polski ( jeśli będziesz chciała , podam namiar na pw ).Maryniu ciesze się , że do mnie zaglądasz
 .
 .Wczoraj było 5 st i ciągle siąpi , a rośliny całe i zdrowe
 i niech mi tak zostanie do wiosny
 i niech mi tak zostanie do wiosny   
 Helleborus x hybridus samosiejka

samosiejka

samosiejka ( bardzo mi sie podoba )

samosiejka spod anemonowego

samosiejka

Galanthus WARLUS

Galanthus BLEWBURRY TART

Galanthus siewka z Belgii - 35 ( lepsze zdjęcie , Karolu ja tak wnikliwie nie patrzę na rośliny, dlatego nie potrafię skomentować jego cech )

samosiejka

Corydalis angustifolia

Corydalis caucasica

Galanthus BIG BOY

Geum samosiejka

samosiejka

Helleborus anemonowy - nie pamiętam skąd sie wziął w tym miejscu

Tyle ciemierników już kwitnie, a jeszcze dużo ma rozwinąć pąki! Innych piękności też już sporo, a ile jeszcze znaczników na rabatkach!
 Tyle ciemierników już kwitnie, a jeszcze dużo ma rozwinąć pąki! Innych piękności też już sporo, a ile jeszcze znaczników na rabatkach!  Kolekcja przebiśniegów bogata, o rannikach i miłkach pięknych nie wspomnę.
 Kolekcja przebiśniegów bogata, o rannikach i miłkach pięknych nie wspomnę. Nie wiem dlaczego, bo kuklik pospolity rośnie mi wszędzie
  Nie wiem dlaczego, bo kuklik pospolity rośnie mi wszędzie 

i zawsze dodają koloru
 i zawsze dodają koloru