Będę pierwszy, który odpowie i podzieli się swoimi spostrzeżeniami.

Myślę, że należy wpierw poruszyć parę kwestii, które nasunęły mi się podczas mojej uprawy typowych hybryd, a i z tym co przeczytałem u innych czy to tutaj, czy indziej w necie.
Przede wszystkim każda hybryda będzie inaczej się zachowywać, w zależności od warunków uprawy jakie im możemy zapewnić. Jeśli już porównywać hybrydy, jak chcesz to zrobić to należy każdej hybrydzie zapewnić takie same warunki: natężenie światła (również należy uwzględnić sztuczne doświetlanie - niektórzy stosują je w okresie jesienno-zimowym), wilgotność powietrza, podobne podlewanie, temperatura itd. Jeśli każdy z nas ma inne warunki uprawy, inne warunki pielęgnacji to uzyskane dane mogą być różne u każdego z nas.
Druga sprawa, egzemplarz egzemplarzowi nierówny, jedne będą lepiej kwitnąć inne słabiej. Tutaj też istotny jest wiek oraz pochodzenie. Niektóre hybrydy są produkowane przez jednego producenta, ale są też takie które są przez wielu. Wydaje mi się, że roślina pozyskana od innego producenta nawet zachowując cechy genetyczne wspólne dla jednej konkretnej hybrydy, pod niektórymi może się różnić w zależności od źródła.
Tym samym dochodząc do wad i zalet danej hybrydy może okazać się, że wyniki będą rozbieżne, bo u jednej osoby będzie np. więcej zalet, a u drugiej więcej wad. I tu dochodzimy do tego od czego zacząłem, do różnych warunków uprawy i pielęgnacji. Mam obawy, czy zbieranie informacji w takiej postaci będzie miarodajne.
Jeśli miałbym coś zasugerować to warto przynajmniej dodatkowo zbierać indywidualne informacje o warunkach danej uprawy: stanowisko, światło, temperatura, wilgotność powietrza. Przynajmniej będzie jakieś porównanie.