Pogoda za oknem w ogóle nie przypomina zimy, dni ze śniegiem było chyba dwa . A wg prognoz czekają nas ciepłe miesiące zimowe i wczesna wiosna w marcu.
Znając życie zacznie sypać w kwietniu
 W ogrodzie jeśli pogoda nie zmieni się zakwitną irysy żyłkowane, krokusy i hiacynty
 W ogrodzie jeśli pogoda nie zmieni się zakwitną irysy żyłkowane, krokusy i hiacynty   Szczególnie hiacynty są w bardzo zaawansowanej fazie wzrostu . Boję się nagłego mrozu i tego, że mogą przemarznąć i nie zakwitnąć
 Szczególnie hiacynty są w bardzo zaawansowanej fazie wzrostu . Boję się nagłego mrozu i tego, że mogą przemarznąć i nie zakwitnąć   
 Muszę zacząć myśleć o zakupie nasion bo czas goni . Odnalazłem nasiona pomidorów od znajomych z Ukrainy, planuję je wysiać i kilka kolorowych od znajomego . Z papryk nie wiem co wybrać ... wysiałem w zeszłym roku kilka odmian ostrych i są takie sobie
 Chyba skupię się w tym roku na słodkiej odmianie Ramiro, którą ubóstwiam
 Chyba skupię się w tym roku na słodkiej odmianie Ramiro, którą ubóstwiam   Jeśli chodzi o inne warzywa to w tym roku planuję wysiać więcej korzeniowych, szczególnie marchwi i buraków.
 Jeśli chodzi o inne warzywa to w tym roku planuję wysiać więcej korzeniowych, szczególnie marchwi i buraków. Z arbuzów standardowo będzie Złoto Wolicy , Bingo i Crimson Sweet . Więcej będzie też porów i selerów, rok temu większość zniszczyła okropna czerwcowa susza.
Czas na wspomnienia z wiosny. Zaczniemy na połowie kwietnia a skończymy na połowie maja .

To widok z tarasu, gdzie spędzam czas każdego dnia latem

Tło tej rabaty obsadziłem miskantem olbrzymim, całą rabatę po prawej stronnie od kapliczki porastają floksy w kilku odmianach.

Siewki czosnku niedźwiedziego

A to moje poletko z podkładkami róż multiflory ( 400 sztuk) i podkładek jabłoni P14 ( 100 sztuk )/ Przeznaczone są do okulizacji . Wiele z nich padło z powodu suszy

To moja siostrzenica , bardzo często mi pomaga w ogrodzie . Niestety tulipany trzeba wykopywać
 To moja siostrzenica , bardzo często mi pomaga w ogrodzie . Niestety tulipany trzeba wykopywać   Cebulki powinno się przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze 20-21*C. Wtedy w nich zachodzi intensywny podział i tworzy się pąk kwiatowy . Ja będę musiał w czerwcu wykopać wszystkie, będzie to trudna czynność , ponieważ mam sporo odmian i będę musiał je segregować . Jeśli nie lubisz wykopywać to polecam tulipany botaniczne .
 Cebulki powinno się przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze 20-21*C. Wtedy w nich zachodzi intensywny podział i tworzy się pąk kwiatowy . Ja będę musiał w czerwcu wykopać wszystkie, będzie to trudna czynność , ponieważ mam sporo odmian i będę musiał je segregować . Jeśli nie lubisz wykopywać to polecam tulipany botaniczne .

Zostałem zaskoczony wiosennymi widokami . Zakwitł oczar Afrodyta , ubiegłoroczny nabytek.  Kwiaty wyglądają jak pomarańczowo-żółte zwinięte frędzelki cienkich papierków . Zaczęły wychodzić masowo narcyzy, tulipany, krokusy i hiacynty . Lilie wodne mają młode liście pod taflą lodu
 Zostałem zaskoczony wiosennymi widokami . Zakwitł oczar Afrodyta , ubiegłoroczny nabytek.  Kwiaty wyglądają jak pomarańczowo-żółte zwinięte frędzelki cienkich papierków . Zaczęły wychodzić masowo narcyzy, tulipany, krokusy i hiacynty . Lilie wodne mają młode liście pod taflą lodu   a mięta wodna wypuściła młode przyrosty. Przyroda dosłownie wariuje .
 a mięta wodna wypuściła młode przyrosty. Przyroda dosłownie wariuje .

Ja znam jedynie jasnożółte.
  Ja znam jedynie jasnożółte. mimo to egzaminy zaliczasz terminowo, za co ogromne brawa i gratulacje!
  mimo to egzaminy zaliczasz terminowo, za co ogromne brawa i gratulacje!  

Teraz mam w planach poszerzenie rabat.
 Teraz mam w planach poszerzenie rabat.