Ło matko

nie pozostaje mi po tych wszystkich postach uderzyć się w pierś i prosić o wybaczenie, wszystkich i każdego z osobna.

Brak czasu i leń za skórę wlazł i zrobiła się mieszanka wybuchowa. Muszę się poprawić.
Asiu Art jak tam Twój Piccolo Red? Mój na razie "śpi" w kólkach. Korzenie nie podejmują wzrostu, ale to nie odpowiednia pora roku, więc czekam do wiosny, czy zaakceptuje nowe warunki. Za to moja stuartiana x sib się zbuntowała na hydro i strzeliła focha. Musiałam ją tymczasowo wrzycić mech i tak poczekamy do wiosny.
A herbaciana Cattleya kwiaty faktycznie podobne do Dendrobium Phalaenopsis, ale tak z 2x większe. Teraz to już czekam na kolejne kwitnienie.
PS już się mobilizuje
dorela, kasia74 no wiedzcie, trzeba mnie wychłostać, bo zdjęcia mam, ale jakoś nie miałam jak się zabrać, więc zaraz to nadrobię.
beata_1252 z Krwistą Marry to może być problem, dlatego, że to wybarwienie, które ja mam jest bardzo nietypowe dla tej krzyżówki, w zasadzie to nie często spotykany rarytasik, który przypadkiem mi się trafił. Sprawdź w necie jak kwitnie ta krzyżówka a bardzo się zaskoczysz, że większość kwitnie innaczej.
Gandalfwhite - zdjecia orchidarium zrobię jak je w końcu posprzątam - szyba nie umyta, zieleń pochłania wszystko. Muszę wpaść tam z sekatorem. A odnośnie koloru, to faktycznie spektrym kolorystyczne jest lekko różowe, niby takie specjalnie, ale rozważam zakup zwykłych białych, bo też podobno dają radę, a nie wiem dlaczego Vandy w tych warunkach mi nie chcą kwitnąć i muszę spróbować zmienić warunki.
beata_1252 zaraz zrobię wejście smoka

a poważnie fotek dużo nie mam, bo też mam lenia i większości roślin nie fotografuję. Wiem - źle ze mną.
Mirko, no i już po feriach w ogrodzie moich dendrobium. Stały od piątku do wtorku popołudnia.
No dobra teraz parę tych fotek zaległych.
Teraz moja ulubienica.
Phal virides x stuartiana punctatissima
Druga z nich Cattleyi, zakupiona za namową
Grzegorza a jak tam Twoja się trzyma?
Klasyka gatunku, czyli
Phal Mini Mark maluszek a bardzo cieszy oko. Uwielbiam te misterne kropeczki w jego wybarwieniu
Hybryda, która za każdym razem, kwitnie tak samo na bogato.
Monnia445 jest na czym oko powiesić i nie tylko bombki
Różowa sesja foto

jakoś różowe skrzykły się i postanowiły mnie zaróżowić
Jedyne ta hybryda trzyma nie różowy fason
No i czas na
Królową Philadelphie
I jej giermka
Phalaenopsis Patricia Lillian
No i żeby był już komplet to jeszcze
Księżniczka schilleriana
I na sam koniec parę luźnych fotek
I zdjęcie z ferii moich Dendrobium, o których mówiła