Witam wszystkich cieplutko. Kolejny minął dzień nie zbyt ciekawej pogody trochu padało wiatr i zimno brr. Siedziałam więc w domku, a że nie chce już chodzić po necie bo i tak za dużo już kupiłam między innymi
Dalia kaktusowa Black Touch, Colour sprctacle
Dalia strzępiasta Kogane Fubuki
Dalia strzępiasta Mingus Joshua
Dalia dekoracyjna Cafe Au Lait ,Mister Optimist, Bodacious, Cambridge, Selina,
Dalia talerzowa Tartan
Gipsówka wiechowata biała Gypsophila
Ciemiernik Black Beauty helleborus
Ciemiernik czerwony helleborus Purpurascens
Ciemiernik cuchnący Helleborus foetidus
Łubin mieszanka mix
Liliowiec Black arrowhead
Liliowiec Tigereye spider
Liliowiec Heavenly flight of angels
Lilia drzewiasta Purple Prince
Lilia drzewiasta Eastern moon
Lilia orientalna Simplon
Linia orientalna Tiger woods
Lilia orientalna Gran Turismo
Lilia orientalna Mount cook
Lilia orientalna Salmon star
Kocimiętka Walkers Low Nepeta fassena
Brunnera wielkolistna Looking Glass
Bożykwiat Meada Dodecatheon meadia
Dzwonek dalmatyński Clockwise Campanula portenschlagiana
Rutewka Delavaya Thalictrum delavayi
Gailardia oścista Kobold Gaillardia aristata
Wielosił Brise dAnjou Polemonium caeruleum
Lawenda wąskolistna Ardeche Blue Lavandula angustifolia
Bożykwiat Meada - biały
Dziwaczek - Mirabilis Jalapa
Mieczyk Spic and Span, żółty i czerwony
Paproć ogrodowa - Brillance Autumn
więc już nie wchodzę na takie strony bo to uzależnia. Znalazłam sobie inne zajęcie w związku, że w dwóch oknach są firany jeszcze po poprzednim właścicielu wzięłam i postanowiłam uszyć firany do altany, a że mam tam cztery okna to trochu tego szycia było. Jutro wyciągnę maszynę i poleci na gotowo.
Pogoda już prawie wiosenna dlatego Córka z zięciem namawiają mnie żeby zrobić grilla na działce w sumie jeśli by była piękna pogoda to chyba dam się namówić bo co prawda stęskniłam się za biesiadowaniem przy grillu, a i przy kominku w altanie na dodatek też byłoby fajnie. W związku z tym też się zastanawiam czy nie postawić już beczki na wodę myślę, że raczej już dużych mrozów nie będzie w tym roku, a woda by się przydała. Wy macie beczki z woda na działce, czy wylaliście całą wodę jak u was jest?
Witaj
Aniu dwa lata temu na Wielkanoc tak sypał śnieg że było biało w tym roku kto wie co nas spotka. Pozdrawiam
Danusiu witaj Kochana będę miała

Dzięki kochanej koleżance Iwcia mi wyśle i będziemy siać. Strasznie się cieszę. Pozdrawiam

Witaj Lucynko Ja też robię z roślinkami od października jak posadziłam sztobry winogron opiekuje się nimi. Na razie żyją oby tak dalej. Kupiłam działkę za miastem bo taka mi się najbardziej marzyła i tez się tam wybieram jak sójka za morze i wybrać się nie mogę prędzej mój m tam jedzie ja tylko jak pogoda jest ładna. Pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich życzę Miłego dnia