Martagony- wymagania,warunki uprawy
Re: Lilia złotogłów
przeglądając ten temat dodam,że rosnąca w naturze lilia złotogłów pachnie,tylko trzeba ją wąchać nocą
Ulka
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martagony - wymagania,doświadczenia
Witam serdecznie wszystkich miłośników lilii.
Zdecydowałam się na temat ''Wszystko o MARTAGONACH" poniewaz potrzebuję wiadomości o tych liliach.
Pozdrawiam.
Zdecydowałam się na temat ''Wszystko o MARTAGONACH" poniewaz potrzebuję wiadomości o tych liliach.
Pozdrawiam.
- ultraviolet
- 200p
Re: Wszystko o MARTAGONACH
Witam ponownie zainteresowanych tym tematem
Czekając na odpowiedzi forumowiczów zaczęłam sama szperać po internecie w sprawie martagonów.
Zdążyłam się dowiedzieć sporo ciekawych rzeczy na temat tych wyjątkowych lilii i dlatego wydaje mi się ,że wątek, który przedstawiłam jest godny rozwinięcia.
Niestety jeszcze nie mam zdjęć swoich lilii, ponieważ zakupione przeze mnie cebulki z Lilipolu dotarły do mnie zbyt małe by mogły zakwitnąć w tym roku, ale kolekcję swą powiększyłam i na przyszły sezon zamierzam zrobić im sesję zdjęciową.
Zapraszam więc do umieszczania fotografii swoich roślin. Proszę też o sprawdzone namiary na zakup Lilii Martagon Cattaniae przydała by mi się w mojej skromnej kolekcji.

Czekając na odpowiedzi forumowiczów zaczęłam sama szperać po internecie w sprawie martagonów.
Zdążyłam się dowiedzieć sporo ciekawych rzeczy na temat tych wyjątkowych lilii i dlatego wydaje mi się ,że wątek, który przedstawiłam jest godny rozwinięcia.
Niestety jeszcze nie mam zdjęć swoich lilii, ponieważ zakupione przeze mnie cebulki z Lilipolu dotarły do mnie zbyt małe by mogły zakwitnąć w tym roku, ale kolekcję swą powiększyłam i na przyszły sezon zamierzam zrobić im sesję zdjęciową.
Zapraszam więc do umieszczania fotografii swoich roślin. Proszę też o sprawdzone namiary na zakup Lilii Martagon Cattaniae przydała by mi się w mojej skromnej kolekcji.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jest wątek o tych liliach na forum.
Korzystaj z wyszukiwarki
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 3w#p490949
Korzystaj z wyszukiwarki

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 3w#p490949
Może w Czechach dostaniesz,w kraju nie spotkałem.ultraviolet pisze: Proszę też o sprawdzone namiary na zakup Lilii Martagon Cattaniae przydała by mi się w mojej skromnej kolekcji.
- ultraviolet
- 200p
mirzan a znasz jakieś konkretne strony internetowe z których kiedyś korzystałeś?
Martagony kupowałem przez rybnicki klub, w czeskiej firmie Lukon bulb i gdzie trafiłem.
W tym roku u mnie w ogrodzie woda stała do końca maja,cebule są w opłakanym stanie.
W tym roku u mnie w ogrodzie woda stała do końca maja,cebule są w opłakanym stanie.
U mnie pogięte od ciężaru śniegu,ale uszkodzeń mrozowych nie mają.Inne lilie ucierpiały,kilka zamarzło.