Krysiu wszystkiego najlepszego w Nowym Roku , dużo zdrówka i samych radosnych dni.
Widzę ,ze też masz acube , czy swoją okrywasz na zimę , bo ja tak , moja jest dużym krzewem i rośnie w ziemi , mam też mniejszą gdyby ta przemarzła pozdrawiam
Wszystkim tutaj zaglądającym dziękuję za życzenia i na Nowy Rok życzę zdrowia radości spokoju zieloności w ogrodach i niech się wiedzie????
U mnie dzisiaj pogoda zwalająca z nóg, jest 9 stopni na plusie, mży, siąpi i jest paskudnie. Wczoraj spojrzałam na swoje rabaty i widzę sporo cebulowych na wierzchu.
Tak sobie myślę, że zima to już nam chyba nie zagraża w ogrodach.
Odczytuję wątki i już co niektórzy zbierają się do wysiewów.....ja jeszcze nie myślę, choć Gardenia tuż...tuż..to nie wiem co przywlokę jak pojadę.
Witaj Krysiu
Wszystkiego co tylko wymarzysz w Nowym Roku
Zimy chyba rzeczywiście już nie będzie - u mnie pełno kiełkujących, zielonych pędów i nadal kwitnące róże. Nie kopczykowałam ich i worki z naszykowaną w tym celu ziemią kompostową wykorzystam do pomidorów
Pozdrawiam serdecznie, życząc udanego sezonu !
Marysiu Mufko jak miło, że mnie nawiedziłaś....dziękuję za Twoją obecność u mnie.
O twoją sacharę nie pytam ale chyba coś się dzieje u Ciebie w ogródku, gdzieś przelotem wpadło mi, że będzie ogród no a wtedy wątek też.
Pozdrawiam serdecznie
U mnie pogoda jak wczesna wiosną, tylko słoneczko jeszcze trochę nisko.
W ogródku widzę wyłaniajace się tulipany, krokusy swoje noski też pokazują.
Prymulka to chyba całą zimę kwitnie bo dzisiaj wygląda jakby to była wczesna wiosną.
Ażeby nie zmieniać nastroju wiosennego weszłam do Briko
Lucynko to była ich pierwsza dostawa, Pani poinformowała że będą systematycznie zamawiać.
Ale innych nasadzeń jak dalie, begonie itp. na razie niema, trzeba jednak być czujną bo to za chwilę już się pojawią.
Tereniu nie tylko z Briko mam wiosnę.
W moim ogrodzie zimy nie było, Werbena patagońska to w ogóle nie przestała rosnąć, cały czas zieloną i widać w niej na nowo źycia.
Sporo tulipanów już na wierzchu.
Tajniki już pokazują swoje główki.
Wiesz Krysiu ja swoją przesadziłam w doniczki do piwnicy , prawdopodobnie szybciej się latem rozrasta czy to prawda zobaczymy latem , ale takiej wiosny z rannikami to u mnie nie ma , piękne pozdrawiam
Tereniu ja swoją Werbenę po raz pierwszy miałam w 2018 roku, rozsiała się w całym ogrodzie ale tej zimy rośliny które kwitły nadal zielone i chyba zbierające się do kwitnienia w niedługim czasie.
Ranniki już wychodzą, tulipany na wierzchu, pąki na forsycji nabrzmiewają...co się dzieje w tej przyrodzie