Co to za roślina kwitnąca obecnie na żółto ?
Dzisiaj - goście, na jutro zaplanowaliśmy - bliskość z przyrodą.
Miłego dalszego świętowania...

Wszystko przygotowane to niektórzy mogą sobie uciąć drzemkę
  Wszystko przygotowane to niektórzy mogą sobie uciąć drzemkę  

Ja przykryłam moje świeżo posadzone chryzantemy igliwiem, ,,kotki'' bazie też już widziałam u sąsiadki. Szczęśliwego Nowego dla Was
 Ja przykryłam moje świeżo posadzone chryzantemy igliwiem, ,,kotki'' bazie też już widziałam u sąsiadki. Szczęśliwego Nowego dla Was   

piszę chyba, bo już sama nie wiem co sądziłam
 piszę chyba, bo już sama nie wiem co sądziłam    ale już mam,, chyba, prawie ,, wszystko
  ale już mam,, chyba, prawie ,, wszystko   i dla takich pamietajacych coś tam zawsze ciekawego u mnie znajdę-  jakby co
   i dla takich pamietajacych coś tam zawsze ciekawego u mnie znajdę-  jakby co   Mam trochę nowinek, będę pokazywała systematycznie.  Serdecznie pozdrawiam i miło mi ,że mnie tak pamiętasz.  Oby Nowy Rok przyniósł Ci cudne roślinki
    Mam trochę nowinek, będę pokazywała systematycznie.  Serdecznie pozdrawiam i miło mi ,że mnie tak pamiętasz.  Oby Nowy Rok przyniósł Ci cudne roślinki  

było tak ciepło .że z nudów sądziłam.  Ziemia mokra  ,miekka  , nic tylko sadzic
  było tak ciepło .że z nudów sądziłam.  Ziemia mokra  ,miekka  , nic tylko sadzic  Justynko oby Nowy Roczek  przyniósł nowe ,cudne roślinki  do Twojego nowego ogrodu
    Justynko oby Nowy Roczek  przyniósł nowe ,cudne roślinki  do Twojego nowego ogrodu  

ale nic to będą kwitł inne.  Życzę Ci Lodziu pięknych kwitnien w Twoim  cudny ogródku w Nowym Roku
 ale nic to będą kwitł inne.  Życzę Ci Lodziu pięknych kwitnien w Twoim  cudny ogródku w Nowym Roku  

Proszę pogłaskać pieski ode mnie
 Proszę pogłaskać pieski ode mnie  

Niesamowite te kwitnienia masz, jak u mnie w kwietniu (jeżeli dobrze pójdzie)!
  Niesamowite te kwitnienia masz, jak u mnie w kwietniu (jeżeli dobrze pójdzie)! 

mydleniec
 mydleniec milin
 milin powojnik , który ma bardzo malutkie kwiatuszki, to widać na tle palców
 powojnik , który ma bardzo malutkie kwiatuszki, to widać na tle palców   

uwielbiam flOKSY, ZA   za ich bezproblemowosc, zapach i kiolorki
 uwielbiam flOKSY, ZA   za ich bezproblemowosc, zapach i kiolorki  młodziutki tamaryszek pręciopręcikowy, kwitnie od lipca .....na różowo , pięknie
 młodziutki tamaryszek pręciopręcikowy, kwitnie od lipca .....na różowo , pięknie 
 budleja wielokolorowa, skłaqDA się z kilku róznych krzaczków
 budleja wielokolorowa, skłaqDA się z kilku róznych krzaczków 

Tereniu Terdrab, Twoja Lespedeza, pięknie4 rośnie już
  Tereniu Terdrab, Twoja Lespedeza, pięknie4 rośnie już   
  Nadrabiam, wysyłam miszmasz, wszystkiego po trochę
   Nadrabiam, wysyłam miszmasz, wszystkiego po trochę
 To mydleniec ma te żółtawe listki/kwiaty?
  To mydleniec ma te żółtawe listki/kwiaty?