Elshorm to moja ulubienica.

.Frajda dla niej była ,ze mi pomogła .No cóż teraz trzeba dziennie ćwiczyć żeby jak najprędzej sie odzwyczajać od kul tylko wszystko w miarę.No trochę to potrwa, ale ważne że juz postęp. Dalszy ciąg wspomnień wrześniowych
 .Frajda dla niej była ,ze mi pomogła .No cóż teraz trzeba dziennie ćwiczyć żeby jak najprędzej sie odzwyczajać od kul tylko wszystko w miarę.No trochę to potrwa, ale ważne że juz postęp. Dalszy ciąg wspomnień wrześniowych  

praktycznie bezkolcowa jest Lavender Lassie, moja cudna Elżbietka, również raz kwitnąca w półcieniu moja Parnik Liptov tyle mam bezkolcowych .Gdybyś nie zagościła na forum to z pewnością Twoje zamierzenia by się powiodły zmniejszenia roślinności
  praktycznie bezkolcowa jest Lavender Lassie, moja cudna Elżbietka, również raz kwitnąca w półcieniu moja Parnik Liptov tyle mam bezkolcowych .Gdybyś nie zagościła na forum to z pewnością Twoje zamierzenia by się powiodły zmniejszenia roślinności  Niestety tu nie ma takiej opcji
 Niestety tu nie ma takiej opcji   Też wolałabym żeby spadł śnieg, ale wtedy znów nigdzie nie wyjdę, chyba że zamontuje w kulach takie iglice
 Też wolałabym żeby spadł śnieg, ale wtedy znów nigdzie nie wyjdę, chyba że zamontuje w kulach takie iglice   

Dziękuję za życzenia przydały sie w szybo doszłam do siebie ,no powiedzmy ,że już doszłam
 Dziękuję za życzenia przydały sie w szybo doszłam do siebie ,no powiedzmy ,że już doszłam

Weszłam na różane strony i znalazłam już ok.30 bezkolcowych, to się u mnie przerzedzi
  Weszłam na różane strony i znalazłam już ok.30 bezkolcowych, to się u mnie przerzedzi   

W takim razie, do wiosny będziesz jak nowa. Mogłabyś trenować chodzenie na basenie, woda doskonale rehabilituje
 W takim razie, do wiosny będziesz jak nowa. Mogłabyś trenować chodzenie na basenie, woda doskonale rehabilituje  A Amelce się chwali, że chce pomagać i na pewno jest jej miło, że z tej pomocy korzystasz.
 A Amelce się chwali, że chce pomagać i na pewno jest jej miło, że z tej pomocy korzystasz. Oj, masz Ty te zdolności w łapkach. Dookoła Ciebie, nie tylko kwiaty rozkwitają, ale i dom pięknieje.
 Oj, masz Ty te zdolności w łapkach. Dookoła Ciebie, nie tylko kwiaty rozkwitają, ale i dom pięknieje. 

.Nawet i jej już brakuje ogrodowego szaleństwa i swobody .
 .Nawet i jej już brakuje ogrodowego szaleństwa i swobody .

.No niestety muszę uważać teraz podwójnie wiec okien oczywiście nie myłam zrobiła to moja kochana synowa .To mój skarb szczególnie teraz gdy niedomagam
 .No niestety muszę uważać teraz podwójnie wiec okien oczywiście nie myłam zrobiła to moja kochana synowa .To mój skarb szczególnie teraz gdy niedomagam  
     Radosnych Świat Aniu
 Radosnych Świat Aniu   

oczywiście nie moje ręce myły okna tylko synowej. Na grzyba to oczywiście  soda moze i Sól Epsom pomoże, jednak dopiero muszę wypróbować u siebie wtedy bedę wiedzieć czy podziała .Jesienią gdy przyniosłam mojego beniamina z ogródka nasypałam w ziemię garść tej soli jak na razie [odpukać] ani jeden listek nie spadł a nawet przybyły młode listki ,a ubiegłej zimy stał golutki .Dobrze ,że w sezonie robimy fotki teraz mamy chociaż kolorowo, chociaż tylko na ekranie monitora
  oczywiście nie moje ręce myły okna tylko synowej. Na grzyba to oczywiście  soda moze i Sól Epsom pomoże, jednak dopiero muszę wypróbować u siebie wtedy bedę wiedzieć czy podziała .Jesienią gdy przyniosłam mojego beniamina z ogródka nasypałam w ziemię garść tej soli jak na razie [odpukać] ani jeden listek nie spadł a nawet przybyły młode listki ,a ubiegłej zimy stał golutki .Dobrze ,że w sezonie robimy fotki teraz mamy chociaż kolorowo, chociaż tylko na ekranie monitora

Ty lepiej mi  powiedz  kiedy wysłać Ci dalię żeby w miarę szybko zakwitła.Dziękuję za życzenia
 Ty lepiej mi  powiedz  kiedy wysłać Ci dalię żeby w miarę szybko zakwitła.Dziękuję za życzenia   Rehabilituję się wciąż i wciąż przecież ja niespokojny duch muszę być w ruchu. Frywolne prace jak zawsze mnie przyciągają ,ale tym razem dla zdrowotności ręki złapałam za czółenko i widzę ,ze było to dobre posuniecie
 Rehabilituję się wciąż i wciąż przecież ja niespokojny duch muszę być w ruchu. Frywolne prace jak zawsze mnie przyciągają ,ale tym razem dla zdrowotności ręki złapałam za czółenko i widzę ,ze było to dobre posuniecie   bo zanikają  mi mięśnie to chyba pozostałość po złamaniu obojczyka 10 lat temu .Wiesz jestem juz w takim wieku że niczego nie potrzebuję prócz zdrowia i kochanych osób wokół siebie
 bo zanikają  mi mięśnie to chyba pozostałość po złamaniu obojczyka 10 lat temu .Wiesz jestem juz w takim wieku że niczego nie potrzebuję prócz zdrowia i kochanych osób wokół siebie  .Tobie również  życzę radosnych Świat w rodzinnym gronie
 .Tobie również  życzę radosnych Świat w rodzinnym gronie  

Ty również szybko dochodź z ręką do pełnej sprawności i radosnych Świat Ci życzę w rodzinnym gronie.Dzisiaj już zaczynam z sierpniowymi fotkami
 Ty również szybko dochodź z ręką do pełnej sprawności i radosnych Świat Ci życzę w rodzinnym gronie.Dzisiaj już zaczynam z sierpniowymi fotkami

Teraz, jak nadejdzie spokojne, świąteczne leniuchowanie, zabiorę się za selekcję!
  Teraz, jak nadejdzie spokojne, świąteczne leniuchowanie, zabiorę się za selekcję!

Teraz fajnie by sie wyrywało, jednak nie mogę sobie jeszcze na to pozwolić
 Teraz fajnie by sie wyrywało, jednak nie mogę sobie jeszcze na to pozwolić   Ostatnia frywolna zakończona i uprasowana
 Ostatnia frywolna zakończona i uprasowana

Narcyzy też już mają po 3cm i kilka tulipanów się pokazało, o czosnkach nie wspomnę!
 Narcyzy też już mają po 3cm i kilka tulipanów się pokazało, o czosnkach nie wspomnę! Dopiero wieczorem, kiedy oglądam cudne róże na forum, przypominam sobie o nim!
 Dopiero wieczorem, kiedy oglądam cudne róże na forum, przypominam sobie o nim!
 jak w ubiegłym roku .Inne nawet nie myślą o pokazaniu pąków a mam ich trochę w różnych miejscach .Jeden kwiatuszek prymulkowy też zauważyłam ,ale nie brałam aparatu  tylko komórkę, ale nie lubię nią robić fotek są jakieś takie mdławe.Wreszcie dzisiaj sfociłam większość moich robótek, bo część poszła w dobre ręce. W tym roku mało rzeczy zrobiłam ,ale dobrze ,ze ręka mnie posłuchała i się wprawiła
 jak w ubiegłym roku .Inne nawet nie myślą o pokazaniu pąków a mam ich trochę w różnych miejscach .Jeden kwiatuszek prymulkowy też zauważyłam ,ale nie brałam aparatu  tylko komórkę, ale nie lubię nią robić fotek są jakieś takie mdławe.Wreszcie dzisiaj sfociłam większość moich robótek, bo część poszła w dobre ręce. W tym roku mało rzeczy zrobiłam ,ale dobrze ,ze ręka mnie posłuchała i się wprawiła