Pisałaś, że masz już 3 odmiany irysów japońskich. Masz je długo? Kwitną Ci? Nie przemarzają? U mnie rósł słabo w gruncie, to go przesadziłem do donicy i chowam na zimę. Ma więc cieplej i więcej wilgoci. Mam nadzieję, że w końcu zakwitnie. Sporo za niego zapłaciłem więc chucham na niego i dmucham
Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ooooooo! Tej pięknej kolekcji lewkonii jeszcze nie pokazywałaś
Kolejne cudo!
Pisałaś, że masz już 3 odmiany irysów japońskich. Masz je długo? Kwitną Ci? Nie przemarzają? U mnie rósł słabo w gruncie, to go przesadziłem do donicy i chowam na zimę. Ma więc cieplej i więcej wilgoci. Mam nadzieję, że w końcu zakwitnie. Sporo za niego zapłaciłem więc chucham na niego i dmucham
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Muszę się upomnieć ,bo ja mam 35 rocznicę ,musi mi dać na kwiaty ,------ale skąd weźmie ,bo i tak wszystkie zabierame-genia pisze:Krzysiu tam sama piwonia żółta kosztowała 80 zł. A wiesz ile tam nowości.Mnie podać link do sklepu ogrodniczego to tak jak wpuścić lisa do kurnika
już o nic nie będę prosiła. A mój M miał zaległy prezent na 30 rocznicę ślubu więc mógł się wykazać.
Genia
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Geniu to mąż Był świadom ilości zakupów
Czy przedstawiłaś tylko cząstkę a resztę
tak przypadkiem wpadło do koszyka
Kurcze ja na razie czekam na książkę od listopada i jeszcze nie dojechała. Ma być w tym miesiącu.
Rozumie że poczta co roku ma w tym okresie problemy ale mogłaby więcej osób w tym czasie zatrudnić.
tak przypadkiem wpadło do koszyka
Kurcze ja na razie czekam na książkę od listopada i jeszcze nie dojechała. Ma być w tym miesiącu.
Rozumie że poczta co roku ma w tym okresie problemy ale mogłaby więcej osób w tym czasie zatrudnić.
- Aska

- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Gieniu - lewkonie z własnego siewu? Piękne. I zapewne ślicznie pachnące...
Zakupy na pewno będą trafione. Zamierzam wydać podobną kwotę wiosną na większe drzewko - mąż zamówił sobie pewne chciejstwo za jeszcze większą kwotę, więc teraz mi po prostu musi pozwolić ma wymarzony zakup

Krzysiu - mnie poczta "posiała" rachunek za TV satelitarną
...
Zakupy na pewno będą trafione. Zamierzam wydać podobną kwotę wiosną na większe drzewko - mąż zamówił sobie pewne chciejstwo za jeszcze większą kwotę, więc teraz mi po prostu musi pozwolić ma wymarzony zakup
Krzysiu - mnie poczta "posiała" rachunek za TV satelitarną
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zyto,Jolu ostatnio nie kupowałam żadnej róży. Jolu masz .rację lepie wydać pieniążki na kwiaty niż lekarza.
Jacku irysy japońskie kupowałam wiosną 2006 roku. Kwitł mi tylko jeden biały i on się nawet dość dobrze rozrasta. Miałam w tym roku okryć je na zimę i znowu tego nie zrobiłam . Jestem ciekawa jak przetrwają
Agness.Asiu nasiona lewkonii kupuję w sklepie ale w ostatnim roku było mało kolorów. Lewkonie pięknie pachną i trochę mi będzie żal jak zabraknie mi miejsca na nie w ogródku
Krzysiu mąż był światkiem razem ze mną robił zamówienie. Nigdy nie miałam kłopotu jak chciałam coś kupić
może dlatego tak dużo kwiatów w moim ogrodzie. A poczta nie zawsze szwankuje Ismena przysłała mi ciemierniki to w 1 dzień doszły
Bogusiu na pewno będzie miał jakieś zaskórniaki tak jak mój
Genia
Jacku irysy japońskie kupowałam wiosną 2006 roku. Kwitł mi tylko jeden biały i on się nawet dość dobrze rozrasta. Miałam w tym roku okryć je na zimę i znowu tego nie zrobiłam . Jestem ciekawa jak przetrwają
Agness.Asiu nasiona lewkonii kupuję w sklepie ale w ostatnim roku było mało kolorów. Lewkonie pięknie pachną i trochę mi będzie żal jak zabraknie mi miejsca na nie w ogródku
Krzysiu mąż był światkiem razem ze mną robił zamówienie. Nigdy nie miałam kłopotu jak chciałam coś kupić
może dlatego tak dużo kwiatów w moim ogrodzie. A poczta nie zawsze szwankuje Ismena przysłała mi ciemierniki to w 1 dzień doszły
Bogusiu na pewno będzie miał jakieś zaskórniaki tak jak mój
Genia
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jacku ja też mam taką nadzieję, poprzednie 2 zimy przetrwały nawet biały kwitł. Musiałabym zrobić zdjęcie etykietki bo jak kwitł to cie zrobiłam zdjęcia
Tess myślę że mówisz o irysach cebulkowych bo inne to mają liście nawet teraz po tych mrozach mają brzydkie wiosną trzeba je usunąć a cebulkowych nie moje też zawsze jesienią wypuszczają i nic im nie jest
Genia
Tess myślę że mówisz o irysach cebulkowych bo inne to mają liście nawet teraz po tych mrozach mają brzydkie wiosną trzeba je usunąć a cebulkowych nie moje też zawsze jesienią wypuszczają i nic im nie jest
Genia