Witajcie!
Co za dzień 

Od rana do wieczora ciemno i mgliście. Nie cierpię takiej pogody!
W celu poprawienia sobie samopoczucia podreptałam do najbliższej (jakieś 150 m) kwiaciarni i przytargałam dwa kwitnące fiołki afrykańskie. Jednemu by się nudziło, musiał dostać coś do pary.
Mam różowego i i niebieskiego o innych kwiatach niż dzisiaj zakupiony, ale żaden z nich jeszcze nie zakwitł i raczej nieprędko to zrobią.
Iguniu - różowy faktycznie ładnie zaczyna rozwijać pąki, a czerwony już niemal wszystkie zgubił. 

Z tym wysokim połyskiem trochę przesadziłaś. 

Tak naprawdę to ja dopiero bałaganu narobiłam i to jest powód, dla którego mojej roboty nie widać. 

A dzisiaj pogoda mnie tak 
przydołowała, że w ogóle mi to nie przeszkadza. 

Nastrój poprawiły mi nieco nowe fiołeczki, ale tylko nieco.
Czerwony grudnik mocno w tym przeszkadza. Zresztą sama zobacz.
Cały był obsypany czerwonymi kropeczkami, a dzisiaj... Jak widać na załączonym obrazku. 
Ewelinko - mnie też nie bardzo lubią rośliny doniczkowe. 

Pewnie zazdrosne o rabatowe. 

Były czasy, gdy miałam zastawione wszystkie parapety i nie tylko. Teraz chucham i dmucham na te nieliczne, które wcale się nie odwdzięczają tak, jak oczekuję.  

Mówiąc młodzieżowym językiem: olewają mnie równo. 

Ewelinko kochana, u Ciebie ma kto bałaganić 

, u mnie tylko kota oraz M i prawdę mówiąc, sama już nie wiem, które z nich bardziej. 

Szczerze mówiąc, to ja już zaczęłam wysiewanie pierwszych nasion. Mam też pierwsze sieweczki.
Skłamałam - nie siałam, tylko sadziłam cebulki. Kłamstwo niezamierzone, przepraszam.
Leucocoryne
Kasiu - każda okazje jest dobra dla dżamprezki, wykorzystaj więc i Ty swoją. 

Kicia ma wysoki drapak i właśnie na samej górze lubi się wylegiwać. 

Z wysoka wszystko ma pod kontrolą. 

Alu - zdrówko z wdzięcznością przytulam i dziękuję. 

A słoneczko... cóż, może też się wreszcie pokaże...