Chciałbym zobaczyć tak wielkiego arbuza
Warzywa olbrzymie
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Warzywa olbrzymie
To marchewka z bardzo długim korzonkiem .
- BobejGS

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Darek Co do marchwi, to faktycznie zalicza się tu praktycznie każdy tyci korzonek, który trzyma się marchwi. Niektórym się takie coś nie podoba, jednak długość, to długość.
Osobiście wole długie marchwie, gdzie widać marchew jako taką, a nie niteczki. 
Seba A Ja chciałbym takiego arbuza jak Piotr mieć w ogródku..
Choć i z moich jestem mega zadowolony. 
Seba A Ja chciałbym takiego arbuza jak Piotr mieć w ogródku..
-
--julian--

- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też, jakoś nie mogę sobie wyobrazić takiego giganta
Ale z tego co widzę, to miałbym 3 miejsce na tym konkursie z moim 13,6 kg arbuzem 
Błażej podziwiam Twoje tegoroczne arbuzy
Błażej podziwiam Twoje tegoroczne arbuzy
- BobejGS

- Kontakt:
Fajnie, że coraz więcej dużych arbuzów jest w Polsce.
Zwłaszcza, że do niedawna, nie wyobrażałem sobie iż można je uprawiać w Polsce, w dodatku w otwartym gruncie.
Obecnie czekam na nasiona z swojego rekordzisty, bo arbuza przekazałem Tomkowi, z kanału Info.uprawa do zorganizowanego przez niego Dnia gigantów.
A tu już tegoroczne oficjalne rekordy Polski(pierwszy raz pod ogólnoświatowym patronatem GPC).
Obecnie dyplomy trafiają do właścicieli rekordów.

Zwłaszcza, że do niedawna, nie wyobrażałem sobie iż można je uprawiać w Polsce, w dodatku w otwartym gruncie.
Obecnie czekam na nasiona z swojego rekordzisty, bo arbuza przekazałem Tomkowi, z kanału Info.uprawa do zorganizowanego przez niego Dnia gigantów.
A tu już tegoroczne oficjalne rekordy Polski(pierwszy raz pod ogólnoświatowym patronatem GPC).
Obecnie dyplomy trafiają do właścicieli rekordów.

-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właścicielom rekordów pozostaje tylko gratulować! 
- RingoJelcz
- 200p

- Od: 1 mar 2012, o 19:46
Ze dwa lata odpuściłem warzywa olbrzymie. Bawi się w to jeszcze ktoś? Wątek trochę upadł.
- BobejGS

- Kontakt:
Ja co roku uprawiam jakieś gigantyczne warzywa z różnym skutkiem ale w tym roku bardziej postawiłem na zwykłe warzywa, a i wiosna nie była zbyt łaskawa, przez co kalarepy popękały, słoneczniki rosną marnie, czosnek nie urósł za duży, kukurydza nie skiełkowała mimo nasion z różnych źródeł, jest też butternutt gigant ale już łapie jakieś choróbsko a że wysadziłem obok ogórki, to nie ratuje go nawet, arbuzy coś mi podkopało i jest zawiązany tylko o jwden i ejst malutki. Dynia gigant rosła ładnie choć zawiązała nie co za późno, to jakiś zwierz ją pogryzł i teraz ma ogromne blizny i nie wiem czy w tych miejscach nie pęknie. Ogórki zabiedzone praktycznue nic z nich nie ma. Jedna papryka na długość rośnie w miare, tykwa długa rośnie nie za dobrze ale zawiązała już trochę owoców, musze zrobić im selekcję. Papryka gigant mi się pomieszała ze zwykłymi i nie wiem teraz czy ona jeszcze jest w ogóle. Tak myślę czy coś jeszcze ale ogólnie w tym roku szału nie ma z gigantami.
- RingoJelcz
- 200p

To rzeczywiście trochę pechowo. Znalazłem jeszcze jakieś nasiona z pakietu EGVGA, ale same dynie, trochę się zdziwiłem, że po tylu latach kiełkują. Będziesz dzielił się nasionami na koniec sezonu? Chętnie zakupił bym pakiet.
- BobejGS

- Kontakt:
Jak nie pod koniec sezonu, to zapewne wczesną wiosną coś zorganizuje, gdy przyjdzie pakiet z egvga, z racji iż będe raczej się skupiał już na kilku wybranych warzywach gigantach, niż na całej ich masie z której później nie za wiele wynika, bo przy ogromie normalnych warzyw, te są po prostu,,z doskoku" 
W tym roku jeszcze mam tykwe długą ale za rok ją zamieniam na fasole i na stelażu będzie fasola, bo za dużo zabawy z tykwą by uzyskać fajny wynik, a fasole to zawsze można zjeść.
W tym roku jeszcze mam tykwe długą ale za rok ją zamieniam na fasole i na stelażu będzie fasola, bo za dużo zabawy z tykwą by uzyskać fajny wynik, a fasole to zawsze można zjeść.
- RingoJelcz
- 200p

No i jak tam z nasionami? Coś przygotowujesz do sprzedaży?
Nie korzystamy z opcji cytatu odpowiadając bezpośrednio pod postem do którego się odnosimy
Jeśli zaś chodzi o sprzedaż, mamy tu na forum odpowiednią do tego sekcję.
bab...
Nie korzystamy z opcji cytatu odpowiadając bezpośrednio pod postem do którego się odnosimy
Jeśli zaś chodzi o sprzedaż, mamy tu na forum odpowiednią do tego sekcję.
bab...
- BobejGS

- Kontakt:
Na przełomie stycznia i lutego przyjdzie do mnie spora paczka nasion różnych warzyw gigantów. Jestem ciekaw co będzie w środku. 
BobejGS, myślałeś o uprawie gigantycznego jarmużu: https://en.wikipedia.org/wiki/Jersey_cabbage?
Jersey cabbage rozwija długą łodygę, zwykle osiągającą 6 do 10 stóp (1,8 do 3,0 m) wysokości i może dorastać do 18 do 20 stóp (5,5 do 6,1 m).
- BobejGS

- Kontakt:
Kiedyś chyba nad tym myślałem ale nie wiem co mnie odwiodło od tego.
Pytanie czy brak nasion, czy miejsca, czy jeszcze co innego.